Vienna Capitals–Hydro Fehérvár AV19 5-6

   

A Volán komoly karaktert mutatva állt fel Bécsben előbb három-, majd a záró harmadban is egygólos hátrányból, hogy aztán a túlórában egy újabb 4 a 3 elleni fórgóllal be is húzza a rangadót.

A Graz elleni, keddi sikerhez képest péntekre újabb sorvariálásokat eszközölt Kiss Dávid vezetőedző, aminek egyúttal az is lehetett az oka, hogy Nilsson betegség miatt nem tudott elutazni a társakkal Bécsbe. A kapuban Horváthot Roy váltotta.

Tizenöt másodperc sem kellett az első bécsi emberelőnyhöz, Fournier gáncsolása után megvolt a kiegészülés a fehérvári hátrányos statisztikát tovább javítandó, ám hiába csinálta meg a speciális egység a nehezét, a 4. percben jött egy könnyelmű korongvesztés a felezőnél, egy könnyedén végigvitt létszámfölényes bécsi lerohanással, a végén góllal büntetve (1-0). Még ki sem ünnepelte magát a hazai publikum, egy újabb értelmezhetetlenül elszórt korong újabb osztrák ajándékgólt eredményezett – fél perc alatt robogott el 2-0-ra úgy a Vienna, hogy tulajdonképpen mindkettőt a mieink lövették velük. A játékrész felénél aztán megérkezett a harmadik bécsi találat is. Hiába volt meg darabra a Volán a védekező harmadban, 3 a 3 ellen, Weingerről középen lemaradt az embere, ő is megoldotta az ismét egyenlő létszámnál kényelmetlen helyzetbe hozott Roy-val szemben – 3-0 a Steffl Arenában már nagy előny, ami ezúttal azért volt bosszantó, mert az összkép alapján inkább volt ez egy egálközeli oda-vissza meccs. Mielőtt még a negyedórát elütötte volna a bécsi időmérő, megérdemelten szépített a Fehérvár. A második sor szorította be sokáig a Capset a saját harmadába, végül Leclerc tette be a kapu mögül, Bartalis pedig kapásból védhetetlenül bebombázta (3-1).

Bátran kezdett a Volán a fordulás után, ám amint kiszabadult a harmadából a Vienna, megint góllal büntetett. A 24. minutumban a fővárosiak a korongszerzés után szokásukhoz híven gyorsan vitték be a pakkot a támadóba, ott a fehérváriak lányos zavarukban elváltották magukat, a bal oldali védő Poschra nem jutott senki, teljesen zavartalanul mehetett közelebb és tüzelhetett, blokktól sem kellett félnie, ki is lőtte a five hole-t (4-1). Jó volt azonban látni, hogy a magyar csapat ezután is rendületlenül ment tovább, és erőfeszítéseit a mérkőzés felén túl siker is koronázta. Nem is akárhogyan: Kiss Dávid legénysége a 36. és a 39. minutum között két és fél perc alatt állt fel háromgólos mínuszról a bécsi katlanban! Előbb Magosi, majd Leclerc volt eredményes közelről, hogy aztán a szezont pazar formában kezdő francia válogatott játékos azzal a lendülettel Laberge-et is remekül szolgálja ki az egyenlítésért (4-4).

A kivédekezett hátrányok után a harmadik periódus emberelőnyös gólváltást hozott. A 44. percben egy kapu előtti tömegjelenet során a negyedik hazai gól után Roy-t váltó Horváth éppen nem tudott rátenyerelni a pakkra, Wallner a sokadik kipattanót beemelte, hattal később Atkinson egy atkinsonos bombával alakította ismét egálra az állást 4 a 3 ellen. Az 52. perc végén a Fehérvár megkapta a lehetőséget a vezetés átvételére is, kimaradt azonban a fór, mi több, a letelte előtt nem sokkal Kuraltot küldték ki. Szerencsére ebből sem született gól, az izgalmas rendes játékidő izgalmas végjátékában maradt az 5-5-ös eredmény. A túlórában aztán egy késleltetett kiállítás nyomán újabb 4 a 3-mal próbálkozhatott meg a Volán, ezen az estén ez bizonyult a nyerő receptnek: Háriék türelmesen járatták a korongot addig, amíg a csapatkapitány be nem verte, a székesfehérvári ICE-alakulat ezzel komoly karakterről tanúbizonyságot téve állt fel mélyről és nyert Bécsben, így maradt a tabella 4. helyén.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Terbócs, McGauley, Leavens, Atkinson, Vokla – Leclerc, Bartalis, Laberge, Stipsicz, Phillips – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Ambrus G., Németh, Mihály, Vértes

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

PH-VIENNACAPITALS-VIC-vs.-AVS

fotó: Leo Vymlatil/Vienna Capitals

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum