Vienna Capitals–Hydro Fehérvár AV19 5-6

   

A Volán komoly karaktert mutatva állt fel Bécsben előbb három-, majd a záró harmadban is egygólos hátrányból, hogy aztán a túlórában egy újabb 4 a 3 elleni fórgóllal be is húzza a rangadót.

A Graz elleni, keddi sikerhez képest péntekre újabb sorvariálásokat eszközölt Kiss Dávid vezetőedző, aminek egyúttal az is lehetett az oka, hogy Nilsson betegség miatt nem tudott elutazni a társakkal Bécsbe. A kapuban Horváthot Roy váltotta.

Tizenöt másodperc sem kellett az első bécsi emberelőnyhöz, Fournier gáncsolása után megvolt a kiegészülés a fehérvári hátrányos statisztikát tovább javítandó, ám hiába csinálta meg a speciális egység a nehezét, a 4. percben jött egy könnyelmű korongvesztés a felezőnél, egy könnyedén végigvitt létszámfölényes bécsi lerohanással, a végén góllal büntetve (1-0). Még ki sem ünnepelte magát a hazai publikum, egy újabb értelmezhetetlenül elszórt korong újabb osztrák ajándékgólt eredményezett – fél perc alatt robogott el 2-0-ra úgy a Vienna, hogy tulajdonképpen mindkettőt a mieink lövették velük. A játékrész felénél aztán megérkezett a harmadik bécsi találat is. Hiába volt meg darabra a Volán a védekező harmadban, 3 a 3 ellen, Weingerről középen lemaradt az embere, ő is megoldotta az ismét egyenlő létszámnál kényelmetlen helyzetbe hozott Roy-val szemben – 3-0 a Steffl Arenában már nagy előny, ami ezúttal azért volt bosszantó, mert az összkép alapján inkább volt ez egy egálközeli oda-vissza meccs. Mielőtt még a negyedórát elütötte volna a bécsi időmérő, megérdemelten szépített a Fehérvár. A második sor szorította be sokáig a Capset a saját harmadába, végül Leclerc tette be a kapu mögül, Bartalis pedig kapásból védhetetlenül bebombázta (3-1).

Bátran kezdett a Volán a fordulás után, ám amint kiszabadult a harmadából a Vienna, megint góllal büntetett. A 24. minutumban a fővárosiak a korongszerzés után szokásukhoz híven gyorsan vitték be a pakkot a támadóba, ott a fehérváriak lányos zavarukban elváltották magukat, a bal oldali védő Poschra nem jutott senki, teljesen zavartalanul mehetett közelebb és tüzelhetett, blokktól sem kellett félnie, ki is lőtte a five hole-t (4-1). Jó volt azonban látni, hogy a magyar csapat ezután is rendületlenül ment tovább, és erőfeszítéseit a mérkőzés felén túl siker is koronázta. Nem is akárhogyan: Kiss Dávid legénysége a 36. és a 39. minutum között két és fél perc alatt állt fel háromgólos mínuszról a bécsi katlanban! Előbb Magosi, majd Leclerc volt eredményes közelről, hogy aztán a szezont pazar formában kezdő francia válogatott játékos azzal a lendülettel Laberge-et is remekül szolgálja ki az egyenlítésért (4-4).

A kivédekezett hátrányok után a harmadik periódus emberelőnyös gólváltást hozott. A 44. percben egy kapu előtti tömegjelenet során a negyedik hazai gól után Roy-t váltó Horváth éppen nem tudott rátenyerelni a pakkra, Wallner a sokadik kipattanót beemelte, hattal később Atkinson egy atkinsonos bombával alakította ismét egálra az állást 4 a 3 ellen. Az 52. perc végén a Fehérvár megkapta a lehetőséget a vezetés átvételére is, kimaradt azonban a fór, mi több, a letelte előtt nem sokkal Kuraltot küldték ki. Szerencsére ebből sem született gól, az izgalmas rendes játékidő izgalmas végjátékában maradt az 5-5-ös eredmény. A túlórában aztán egy késleltetett kiállítás nyomán újabb 4 a 3-mal próbálkozhatott meg a Volán, ezen az estén ez bizonyult a nyerő receptnek: Háriék türelmesen járatták a korongot addig, amíg a csapatkapitány be nem verte, a székesfehérvári ICE-alakulat ezzel komoly karakterről tanúbizonyságot téve állt fel mélyről és nyert Bécsben, így maradt a tabella 4. helyén.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Terbócs, McGauley, Leavens, Atkinson, Vokla – Leclerc, Bartalis, Laberge, Stipsicz, Phillips – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Ambrus G., Németh, Mihály, Vértes

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

PH-VIENNACAPITALS-VIC-vs.-AVS

fotó: Leo Vymlatil/Vienna Capitals

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2