A felnőttekhez fiatalosabb hokiőrültet szeretnék

 

Vas Márton, a válogatottak általános igazgatója a Nemzeti Sportnak beszélt a szövetségi kapitányokkal kapcsolatos elképzeléseiről.

Az elmúlt hetekben kiderült, a magyar női és férfi válogatott kapitánya sem marad pozíciójában, Pat Cortina rá sem ért DEL-es klubkötelezettségei mellett, míg Jarmo Tolvanen lejáró szerződését nem hosszabbították meg. Emellett a divízió 1/A-ba kapaszkodott U20-as nemzeti együttesnek sincs vezetőedzőője, ez a pozíció éppen Vas Márton új megbízatása nyomán üresedett meg.

Az általános igazgató azt mondta, a juniorok élén magyar szakembert szeretne látni, és rövidesen meg is nevezi a jelöltjét. A felnőtt válogatottakat viszont a jövőben is külföldi szakember irányíthatja. Ennek kapcsán a következőképpen fogalmazott Vas Márton a Nemzeti Sportnak:  ”Egyelőre a nagyvilágban keresek, nem a nemzetiség a fontos, hanem hogy milyen karakterről van szó, és milyen a jégkorongszemlélete. Van egy-két korábbi mesterem, akikkel szívesen cserélek eszmét, kikérem a véleményüket, megvan a kapcsolati háló is, és persze az ügynökök is ajánlják az ügyfeleiket.” Emellett hozzátette: “A juniorokhoz olyan trénert szeretnék, aki ért a hokihoz, és pozitív személyiség, úgy bánik a srácokkal, hogy lássák, mi kell a profi léthez. A felnőttekhez Jarmo után fiatalosabb, energiadúsabb hokiőrültet szeretnék, aki azért szeretne több időt tölteni nálunk, mert érdekli. Éhes a sikerre, tud döntéseket hozni, és megfogni a mai srácokat, utóbbit nagyon hiányoltam.”

Vas Márton ugyanakkor jelezte, “a koronavírus-járvány mindenre hatással van, hiszen elmaradtak a tavaszi világbajnokságok, így a nők nem utaztak Kanadába, a férfiak Szlovéniába, azaz kaptam néhány plusz hetet. Ám veszítettem is, hiszen jelen állás szerint nem lehet tudni, a járványnak milyen gazdasági következményei lesznek, mekkora költségvetéssel számolhatunk, így a tárgyalások során én is csak addig juthatok, ahol már a pénzről lenne szó. Természetesen én sem bántam volna, ha a rendes medrében halad tovább az élet, ám ez van, ezzel kell megbirkózni.”

horvatha-vasm_u20_TSH9446

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK 18:00 TITDEB 
Partnerünk
Archívum