A felnőttekhez fiatalosabb hokiőrültet szeretnék

 

Vas Márton, a válogatottak általános igazgatója a Nemzeti Sportnak beszélt a szövetségi kapitányokkal kapcsolatos elképzeléseiről.

Az elmúlt hetekben kiderült, a magyar női és férfi válogatott kapitánya sem marad pozíciójában, Pat Cortina rá sem ért DEL-es klubkötelezettségei mellett, míg Jarmo Tolvanen lejáró szerződését nem hosszabbították meg. Emellett a divízió 1/A-ba kapaszkodott U20-as nemzeti együttesnek sincs vezetőedzőője, ez a pozíció éppen Vas Márton új megbízatása nyomán üresedett meg.

Az általános igazgató azt mondta, a juniorok élén magyar szakembert szeretne látni, és rövidesen meg is nevezi a jelöltjét. A felnőtt válogatottakat viszont a jövőben is külföldi szakember irányíthatja. Ennek kapcsán a következőképpen fogalmazott Vas Márton a Nemzeti Sportnak:  ”Egyelőre a nagyvilágban keresek, nem a nemzetiség a fontos, hanem hogy milyen karakterről van szó, és milyen a jégkorongszemlélete. Van egy-két korábbi mesterem, akikkel szívesen cserélek eszmét, kikérem a véleményüket, megvan a kapcsolati háló is, és persze az ügynökök is ajánlják az ügyfeleiket.” Emellett hozzátette: “A juniorokhoz olyan trénert szeretnék, aki ért a hokihoz, és pozitív személyiség, úgy bánik a srácokkal, hogy lássák, mi kell a profi léthez. A felnőttekhez Jarmo után fiatalosabb, energiadúsabb hokiőrültet szeretnék, aki azért szeretne több időt tölteni nálunk, mert érdekli. Éhes a sikerre, tud döntéseket hozni, és megfogni a mai srácokat, utóbbit nagyon hiányoltam.”

Vas Márton ugyanakkor jelezte, “a koronavírus-járvány mindenre hatással van, hiszen elmaradtak a tavaszi világbajnokságok, így a nők nem utaztak Kanadába, a férfiak Szlovéniába, azaz kaptam néhány plusz hetet. Ám veszítettem is, hiszen jelen állás szerint nem lehet tudni, a járványnak milyen gazdasági következményei lesznek, mekkora költségvetéssel számolhatunk, így a tárgyalások során én is csak addig juthatok, ahol már a pénzről lenne szó. Természetesen én sem bántam volna, ha a rendes medrében halad tovább az élet, ám ez van, ezzel kell megbirkózni.”

horvatha-vasm_u20_TSH9446

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum