Már nem Jarmo Tolvanen a szövetségi kapitány

 

Vas Márton keresi a három szezont a magyar nemzeti csapat élén töltő finn szakember utódát.

Minden idők egyik legfurább magyar szövetségi kapitányi időszakát tudhatja maga mögött Jarmo Tolvanen. A 64 éves finn mester ugyanis három évvel ezelőtt kapta meg a feladatot, ám ezalatt csupán egy világbajnokságon irányíthatta az együttest. A tavalyi kazahsztáni tornán egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni, míg az idei szlovéniai rendezvény a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Ha azokat a téttel bíró eseményeket vesszük, amelyeken ott lehetett a szakember, akkor a produkció összességében nem nevezhető kudarcosnak. A 2018-as hazai rendezésű világbajnokságon csupán egy hajszálon múlott a feljutás, míg a 2020. februári olimpiai előselejtezőt a britek bravúros legyőzésének köszönhetően sikerrel vette a több kulcsjátékosát nélkülöző válogatott.

Jarmo Tolvanen távozásának hírét hivatalos oldalán tette közzé az MJSZ, ahol Vas Márton általános igazgató a következőképpen kommentálta a fejleményt: ?Megbeszéltük vele, hogy nem újítjuk meg a szerződését. Eredményes lehetett volna az együttműködésünk, de sok szerencsétlen körülmény befolyásolta ezt, hiszen a három világbajnokságból csak egyen tudott ott lenni. Az olimpiai selejtezős továbbjutás siker, és 2018-ban is mindössze néhány másodpercen múlott a feljutás, még ha nem is a legjobb játékot nyújtotta akkor a válogatott.?

Az érintett így fogalmazott búcsúzóul: ?Lehetőségem volt együtt dolgozni nagyszerű, a hokit szerető emberekkel, találkozni lelkes és szenvedélyes edzőkkel, és több kiváló játékost irányíthattam. Egy válogatottnál végzett munkának három fontos területe van: meccseket nyerni, megtalálni a megfelelő játékosokat, javítani a csapat teljesítményét. Mi mindhárom területen jól teljesítettünk az évek alatt. A győzelmi mutatónk pozitív. Nagyjából 60-70 játékost szerepeltettünk, közülük 15-20 újonc volt. A fejlesztés a klubcsapatokra tartozik, de mi is hasznos tapasztalattal szolgáltunk a játékosoknak. A nemzetközi rutin mindig nagy segítség a fejlődés útján. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a hokink aktívabbá váljon, különösen a támadójátékon változtattunk. Úgy vélem, előreléptünk a modern nemzetközi hoki felé. Az utolsó szezonra megtaláltuk az egyensúlyt ahhoz, hogy még sikeresebbek legyünk, ezt jól jelzi, hogy háromból két tornát is megnyertünk ? és nemcsak az eredményekre, hanem a teljesítményre is gondolok. A legnagyobb frusztrációt a legutóbbi két vb kihagyása jelenti számomra. Néha az élet nem igazságos.?

Vas Márton elmondta azt is, hogy keresi az új szövetségi kapitányt, ám ezt a jelenlegi körülmények nagymértékben nehezítik. ?Beszélgetéseket folytattam már az ügyben. Energiadús, sikerre éhes kapitányt keresek, aki ezt a hozzáállását át tudja ragasztani a válogatottra is? ? fogalmazott az általános igazgató.

tolvanen

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum