Keresik a női válogatott új szövetségi kapitányát

 

A DEL-ben dolgozó Pat Cortina már az A csoportos nemzeti együttes szezon közbeni eseményein sem tudott részt venni.

A tizenegy év eltéréssel a magyar férfi és női válogatottat is elitbe juttató kanadai szakemberrel az M4 Sport készített interjút, amelyből kiderült: a jövőben nem tudja irányítani a női válogatottat, amely története legnagyobb sikerét aratta vele tavaly áprilisban Káposztásmegyeren. ”Az új általános igazgató megkeresett, és kifejtette a véleményét. Idén nem tudtam a lányok mellett lenni, Vas Márton pedig olyan kapitányt szeretne, aki az év egészében dolgozik a csapattal. Megértettem, és elfogadtam, hogy kikerültem a képből, teljesen világos a döntés? ? fogalmazott Cortina. A szövetségi kapitány nem volt ott a kanadai A csoportos világbajnokságra készülő együttes ez évi tornáin, ám rendszeresen egyeztetett a másodedzőkkel, Marton Tiborral és Mika Vääräläval. Ez a felállás már a múlté.

Vas Márton általános igazgató a fejlemények kapcsán a jégkorongszövetség hivatalos honlapján elmondta:  ?Pattel néhány héttel ezelőtt egyeztettünk. A klubkötelezettségei miatt nem tudta garantálni, hogy részt vesz a női válogatott eseményein. Én azt szeretném, hogy olyan ember irányítsa a csapatot, aki több időt van a lányokkal. Pat megértette és elfogadta ezt a helyzetet. Nagyon jó a kapcsolatunk, Magyarország pedig különleges helyet foglal el a szívében. Azt mondta, ha olyan feladattal bízzuk meg, amit el tud vállalni, akkor bármikor szívesen segít a magyar jégkorongnak.? A szakember hasonló szellemben fogalmazott az M4 Sportnak: ?Remélem, a jövőben még lesz lehetőségem valamilyen formában segíteni, akár a férfi, akár a női válogatottat, vagy az utánpótlást. Bármiről is legyen szó, ha belefér, én csinálom.?

Az A csoportos női válogatott március végétől a kanadai Truróban a csehekkel, a dánokkal, a japánokkal és a németekkel találkozott volna a világelitben, ám a tornát a koronavírus-járvány miatt jövő tavaszra halasztották. Pat Cortina a szezon során a Grizzlys Wolfsburg együttesét vezette a német profiligában, amely a tabella 9. helyén végzett az alapszakaszban, míg a playoffot teljes egészében törölték.

A női szövetségi kapitány utódáról Vas Márton a következőket mondta: ?Egy szakmai irányítót, egy vezért szeretnék a csapathoz. Hogy főállású lesz, vagy sem, az attól függ, hogyan tudunk végül megegyezni.? A koronavírus-járvány és következményei miatt a megoldás az MJSZ-honlap cikke szerint még nem született meg. Vas Márton emellett keresi saját utódát is, aki az U20-as válogatott élén veheti majd át a feladatait.

pathun

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum