Olaszország–Magyarország 5-6

   

Férfiválogatottunk a norvégok elleni két siker után a rivális olaszokat is legyőzte a meranói vb-főpróbán.

A magyar csapatban a második norvég meccshez képest Fejes visszaköltözött Stipsicz mellé az első bekkpárba, Hadobás így az azóta meglepetésre kikerült Horváth Milán helyét vette át a negyedik egységben hetedik védőként. Sebők be volt ugyan írva a második sor közepére, de nem öltözött, és értelemszerűen a szintén kirostált Falus és Ambrus sem volt már, míg a kapunkban ezúttal Bálizs kezdett. A túloldalon a régi ismerős Bernard állt a vasak között.

Elég őrültre sikeredett a kezdés, az első másfél perc három gólt hozott 1-2-es elosztásban. A második támadásunkból megszereztük a vezetést a nyitó minutumban: Bálizs higgadtan oldott meg egy kapu mögötti szituációt, a pakkot kapó Varga jó cselek után belőtte a túloldali alap mögé, ott Fejes és Sofron küzdött meg érte a palánknál, utóbbi tette az érkező Papphoz, aki egy igazítás után nagyon magabiztosan lőtte ki a sarkot (0-1). Fél perccel később már kettővel mentünk, a körbelőtt korongot ezúttal Galló szerezte meg Amorosától ugyanott, ahonnan az első gólunk előtt Sofronék is kikaparták, északi légiósunk bepasszára a csatárszerepet ellopó Szabó Bence érkezett jó ütemben teljesen egyedül, egyből mattolta a hosszún Bernardot (0-2). Rögtön válaszoltak az olaszok egy szerencsés találattal, a kapu elé betett korong a háttal álló Ortenszky sarkán irányt változtatva pattant be (1-2). Még mindig csak öt perc telt el a meccsből, amikor már 2-2 állt az eredményjelzőn: Mantenuto tört be a támadóba a védőkkel szemben, Bálizs mamutjával kényszerítőzött, a sokadik kipattanója csak bevánszorgott, abszolút egyéni akció volt magyar támogatással (2-2). Az egyenlítés után egyre többször volt szükség Bálizs segítségére, meg is oldotta első számú kapusunk. A harmad felénél az első előnyünkben felálltunk, lövésekig jutottunk, aztán öttel a vége előtt Kostner csapta arcon Némethet 2+2-ért. Ezt sem sikerült kihasználnunk, sőt egy perccel a letelte előtt Sárpátkit is leküldték egy támadóharmadbeli szabálytalanságért. De ami nem ment fórban, ment 4 a 4-ben: Nilssonnak tettük hátra a kékre, lövés helyett ezúttal okosan passzolt, az üresen bemozgó Papphoz, NCAA-csatárunk ezúttal a rövid fölsőnél verte meg Bernardot, duplázott, az elmúlt három felkészülési meccsen már a negyedik gólját szerezve (2-3).

Ugyanolyan jól, két korai góllal kezdtük a középső harmadot, mint az elsőt. Egy előrelőtt olasz korongnál Nilsson volt résen utolsó emberként a harmadunkban, a lerohanást Hári fejezte be szépen Bernard elé bekanyarodva és bebőrözve, ütközött is vele, de szerencsére folytatni tudta az olasz portás (2-4). A 23. percben saját harmados korongszerzésből gyors létszámfölényes kontrát vezettünk, a hátulról akasztott Mihály Ákos estében is ziccerbe hozta Nagy Krisztiánt, aki meg is oldotta Bernarddal szemben, nem a Pustertal-portás napja volt ez (2-5). Háromgólos hátrányukban beindultak az olaszok, egymást követték a Bálizs-bravúrok, a meccs felénél Gazley helyzeténél védett nagyot, Catenaccit pedig Hadobás blokkolta le. Újabb olasz gólhelyzetek után Terbócs lehetőségénél Bernardnak is észnél kellett lennie, az utolsó öt percre fordulva viszont ismét mi találtunk be. Papp Kristóf ezúttal előkészítőként tündökölt, ugyanúgy korival tette maga elé a korongot, mint az első góljánál, a kaput megkerülve áthúzta Gallóhoz Bernard előtt, a KooKoo csatára menetrendszerűen érkezett a hosszúnál, ezt nem védekezhették le az olaszok (2-6). Végül hárommal a második szünet előtt csak megérkezett a megérdemelt olasz szépítés, Bálizs a bravúrok sokasága után ezúttal mellényúlt Seed lövésének (3-6).

A záró harmadot nálunk Horváth Dominik, a másik oldalon Vallini kapta meg, a játékrészt áthúzódó fórral kezdtük, lepergett, eztán alapvetően jó védekezéssel és Horváth vezetésével menedzseltük előnyünket. A harmad felén túl viszont Hárit is kiküldték, 5 a 4 ellen mínusz kettőre zárkóztak az olaszok: erőszakosabbak voltak a kapunk mögött, a megszerzett korongot előbb még jó figura végén centerből mellévágták, aztán viszont Mihálytól is visszaloptak egy pakkot, ezt Larkin már beverte (4-6). Felszívták magukat a hazaiak, az 54. perc végén egyetlen gólra olvadt az előnyünk. Mihály botja csapódott magasra, ezt a fórt is kihasználta a házigazda vb-rivális: a korongjáratás után De Luca tüzelhetett üresen a jobb bulikörből, 5-6 hat minutummal a vége előtt. A végjátékban itt is, ott is adódtak helyzetek, a kapusok tartották az eredményt. Másféllel a vége előtt az olaszok lehozták Vallinit, de az eredmény már nem változott, így izgalmas mérkőzésen nyertünk végül egy gólt megőrizve előnyünkből.

Férfiválogatottunk ezzel a norvégok elleni két siker után vb-főpróbáján a rivális olaszokat is legyőzte, amennyire ijesztően indult tehát a felkészülés a két kilátástalan lengyelországi edzőmeccsel, annyival megnyugtatóbban folytatódott és zárult – kiindulni valószínűleg egyikből sem érdemes messzemenően, de a Székesfehérváron, illetve Meranóban látott produktumok már jóval ígéretesebbre sikerültek.

A magyar válogatott Olaszország elleni sorai:

Varga, Hári, Sofron
Papp, Sebők, Galló
Mihály, Nagy, Terbócs
Nemes, Németh, Sárpátki

Stipsicz, Fejes
Szabó, Nilsson
Garát, Ortenszky
Hadobás

Bálizs (Horváth D.)

ITA HUN Bálizs

fotó: Vörös Dávid/MJSZ

A magyar férfiválogatott aktuális kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, NOR1.), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Farkas Roland (BJAHC, tartalék)

Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (Worcester, ECHL), Hadobás Zétény (Visby/Roma, SWE-3.), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, SUI-2.), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)

Csatárok: Erdély Csanád (Esbjerg, DEN-1.)*, Galló Vilmos (Linköping, SWE-1.), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, SWE U20), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, NCAA), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, GER-1.), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, FIN-1.)

*később csatlakozik a kerethez

A magyar férfiválogatott stábja:

Don MacAdam szövetségi kapitány, Szilassy Zoltán másodedző, Kiss Dávid másodedző, Daniel Goller kapusedző, Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos, Antal Dénes fizioterapeuta, Hubay Zsombor fizioterapueta, Nagy József felszerelés-menedzser, Ács Ferenc erőnléti edző, Puskás Sándor erőnléti edző, Závodszky Szabolcs technikai koordinátor, Németh Gergely sportpszichológus, Szilágyi Levente csapatvezető, Végh Benedek szakági vezető

A magyar férfiválogatott felkészülési mérkőzései:

április 12., péntek: Lengyelország–Magyarország 5-2
április 13., szombat: Lengyelország–Magyarország 6-2
április 19., péntek: Magyarország–Norvégia 2-1
április 20., szombat: Magyarország–Norvégia 3-2
április 23., kedd: Olaszország–Magyarország 5-6

A bolzanói divízió 1/A-s világbajnokság menetrendje:

Április 28., vasárnap:
12:30: Dél-Korea–Szlovénia
16:00: Japán–Magyarország
19:30: Románia–Olaszország

Április 30., kedd:
12:30: Szlovénia–Románia
16:00: Magyarország–Dél-Korea
19:30: Olaszország–Japán

Május 1., szerda:
12:30: Magyarország–Románia
16:00: Japán–Dél-Korea
19:30: Szlovénia–Olaszország

Május 3., péntek:
12:30: Dél-Korea–Románia
16:00: Szlovénia–Japán
19:30: Olaszország–Magyarország

Május 4., szombat
12:30: Románia–Japán
16:00: Olaszország–Dél-Korea
19:30: Magyarország–Szlovénia

A magyar férfiválogatott szezonzárója:
május 7., kedd, 19:00: Magyarország–Kanada

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA ÉLŐ
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum