Németország–Magyarország 9-5

 

A várt szoros mérkőzést játszotta a németek ellen a magyar jéglabda válogatott. Péntek reggel a világbajnok Svédország következik.

A kazahoktól és az egyesült állmokbeliektől elszenvedett nagy gólkülönbségű vereségeket követően az a német válogatott volt a magyarok harmadik ellenfele, amelyiknek ez a második éve az A-csoportban, és amellyel korábban a B csoportban rendkívül kiélezett küzdelmeket vívtak a mieink. Ezúttal is így történt. Bár a németek kezdtek aktívabban, a magyar csapat közel egyenrangú ellenfél volt. A 9. percben szereztek vezetést a németek, amelyet 3 és fél perc múlva megtoldottak egy újabb góllal. A 18. percben aztán jött a szépítés, Frajka Botond talált a németek kapujába. A 22. percben újra kétgólos lett a német előny, de fordult a kocka, a magyarok átvették az irányítást, és ennek a 31. illetve a 37. percben két magyar gól – előbb Pacsai majd Schellin révén – és egyenlítés lett az eredménye. Sajnos a félidő vége nem sikerült jól, két német góllal végül 5-3-mal fordultak a csapatok. A második félidő elején szögletből gyorsan feljöttünk 5-4-re Polgár góljával, ám sajnos az 51. és a 69. percek között a németek négyszer is betaláltak. Az utolsó szót Schellin mondta ki a meccsen, 9 perccel a vége előtt állította be a 9-5-ös végeredményt. Ismét kiderült, a németek közel azonos játékerőt képviselnek, mint a mieink, a különbséget az ő néhány profi bajnokságban játszó honosított orosz játékosuk jelenti.

GER-HUN_bandy

A mérkőzést teljes egészében az alábbi videón lehet megtekinteni.

“A németek nagyon fegyelmezettek, fókuszáltak. Nekünk viszont dolgoznunk kell még ezen, fegyelmezettebbnek kell lennünk. Néha egy kicsit elvesztettük a fókuszt, túl messzire engedtük őket, és ők pedig remekül éltek ezekkel a lehetőségekkel – nyilatkozta a meccset követően a németek ellen két gólt szerző Linus Schellin, válogatottunk középpályása. Ami a negyeddöntőben következő, svédek elleni meccset illeti, arról így beszélt: – Nagyon nehéz mérkőzés lesz, a svédek nagyon erősek. Azt sem tudjuk, mire készüljünk tőlük. Realistáknak kell lennünk, aligha tudjuk őket legyőzni. De összeszedetteknek kell maradnunk, a lehető legjobbunkat kell nyújtanunk. Ha győznek is, és feltételezhetően ez így fog történni, oda kell figyelnünk, hogy a gólkülönbség ne legyen nagyon nagy. Aztán lesz még egy meccsünk a tornán, ami nagyon fontos lesz a számunkra, már csak ezért sem lazíthatunk a svédek ellen. Jó kérdés, hogy nem túl korai-e nekünk az A-csoportos VB. Valóban, ez az első alkalom hogy az elitben játszunk, és ez egyúttal nagyszerű alkalom a tanulásra is, látjuk, hol állnak a többiek. Sem én, sem a csapat többi tagja nem játszott korábban a mostani ellenfeleink nagy része ellen. Innen nézve lehet, hogy kicsit korai volt ez, de ugyanakkor nagyon fontos tapasztalatokat szerzünk a jövőre ezen a tornán. Akár bent tudunk maradni az A csoportban, akár visszaesünk a B-be, rengeteg tanulságot viszünk magunkkal.”

Schellin

Ami a folytatást illeti, a magyar válogatott a negyeddöntőben a B-alcsoport negyedik helyezettjeként az A-alcsoport győztesével, a svéd válogatottal játszik majd. A mérkőzésre végre viszonylag emberi időpontban kerül majd sor, magyar idő szerint pénteken reggel 7 órakor. Sok reményünk ezúttal nem lehet, a svédek a világbajnoki címvédők, profi ligával, rengeteg játékossal, rengeteg fedett pályával, egész éves edzési lehetőséggel. Mindent egybevetve egyértelmű, hogy fényévekkel járnak előttünk, viszont a lehető legjobb játékosoktól tanulhatnak a mieink testközelből. A másik három elődöntőből kettőben szintén egyoldalú csata várható. Emberi számítás szerint a finnek biztosan győzik majd le az amerikaiakat a hajnali 4 órakor kezdődő meccsen, az oroszok pedig magyar idő szerint fél 11-től ugyancsak nagy különbséggel győznek majd a németek ellen. A legszorosabb csata a péntek hajnali 1 órakor kezdődő norvég–kazah meccstől várható, e két válogatott az, amelyik a három nagy nemzet mögött a legjobb 4-be tartozásért küzd. Amennyiben a svédektől vereséget szenvedünk (és ez nagy valószínűséggel így is lesz), akkor az orosz-német elődöntő vesztesével, minden bizonnyal tehát a németekkel fogunk játszani szombaton a torna 7. helyéért. A vesztes kiesik majd a B csoportba. Viszont ahogy a csütörtök hajnali meccsünk is megmutatta, a németek ellen van keresnivalónk. De legelőször is a svédek elleni mérkőzés következik, amelyet minden bizonnyal élőben lehet majd követni a világbajnokság youtube-csatornáján.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 SCCUTE 5-4 HVÉGE
U20 17:30 ETOUTE 2-7VÉGE
EBEL 19:15 AVSRBS 2-1 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
U18 20:00 DHKMAC 4-6VÉGE
március 23., szombat
U18 13:00 AVSKAC 4-1VÉGE
U20 17:00 AVSVIC 3-2VÉGE
U20 18:30 UTEETO 8-2VÉGE
március 24., vasárnap
U18 14:00 AVSKAC 3-1VÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
U20 20:00 MACAVS 2-3VÉGE
március 26., kedd
EL 18:30 FTCSCC 
    • M4 SPORT
U20 18:30 AVSHDJ 
március 27., szerda
U20 18:30 AVSHDJ 
EL 20:00 FTCSCC 
    • M4 SPORT
március 28., csütörtök
U18 19:00 MISAVS 
Partnerünk