Kanada keretet hirdetett az olimpiára

 

A címvédő válogatott csakis ötkarikás újoncokat visz Pjongcsangba.

A kanadai jégkorong-válogatott stábja Sean Burke általános igazgató vezetésével megnevezte azt a 25 játékost, akik részt vehetnek a 2018-as pjongcsangi olimpián. A keret felét a KHL-esek adják, az orosz bázisú ligából 13 játékos érkezik. A svájci bajnokságot négyen, a svéd ligát és az AHL-t hárman-hárman képviselik, míg a DEL és az EBEL 1-1 kapust ad.

A 25 fős keretben egyetlen olyan játékos sincs, aki korábban részt vett volna az olimpián, világbajnokságon is csak 6 játékos lépett jégre. NHL-es tapasztalatból annál több van az együttes játékosaiban, összesen 5544 mérkőzéssel bírnak a világ legerősebb bajnokságából, közülük csak két hátvéd, Chris Lee és Mat Robinson nem jégkorongozott az NHL-ben.

Kapusposzton tűnik a legérdekesebbnek a kanadai keret. A KHL-es Szalavat Julajev első számú kapusa, Ben Scrivens és a Medvescak hálóőre, a Spengler-kupán bizonyító Kevin Poulin mellett azt a Justin Peterst viszik Pjongcsangba, aki a szezont a KHL-ben kezdte a Dinamo Rigánál, ám rossz teljesítménye miatt távozott, de jelenleg a DEL-es Kölner Haiéban is 90%-os védési hatékonyság alatt teljesít.

A kanadai válogatott 2016 novemberében Budapesten kezdte meg a felkészülést az olimpiára, a Tüskecsarnokban jégre lépett játékosok közül Genoway, Robinson, Kozun és Roy lesz ott Dél-Koreában.

Kanada kerete a 2018-as pjongcsangi olimpiára:

Kapusok: Justin Peters (Köln, GER), Kevin Poulin (Medvescak, EBEL), Ben Scrivens (Szalavat Julajev, KHL)
Hátvédek: Stefan Elliott (HV71, SWE), Chay Genoway (Lada, KHL), Cody Goloubef (Stockton, AHL), Marc-André Gragnani (Dinamo Minszk, KHL), Chris Lee (Metallurg, KHL), Maxim Noreau (SC Bern, SUI), Mat Robinson (CSZKA, KHL), Karl Stollery (Dinamo Riga, KHL)
Csatárok: René Bourque (Djurgarden, SWE), Gilbert Brulé (Kunlun, KHL), Andrew EbbettMason Raymond (SC Bern, SUI), Quinton Howden (Dinamo Minszk, KHL), Chris Kelly (csapat nélküli), Rob Klinkhammer (Ak Barsz, KHL), Brandon Kozun (Lokomotiv, KHL), Maxim Lapierre (Lugano, SUI), Eric O’Dell (Szocsi, KHL), Derek Roy (Linköping, SWE), Christian Thomas (Wilkes-Barre/Scranton, AHL), Linden Vey (Barisz, KHL), Wojtek Wolski (Metallurg, KHL)

A 2018-as pjongcsangi olimpia eddig kihirdetett kerete:

Egyesült Államok

CAN 2018 mez banner

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk