Olimpiai keretet hirdetett a Team USA

   

A férfi csapat mellett a női válogatott névsorát is megnevezték.

Az NHL Winter Classic második szünetében Jim Johnson megnevezte azokat a játékosokat, akik utaznak a pjongcsangi téli olimpiára. A legnagyobb név a férfiak között egyértelműen az a Brian Gionta, aki 1006 NHL-mérkőzésen 289 gólt lőtt és összesen 588 pontot szerzett, ám jelenleg nincs csapata. Gionta nemcsak a rutinjával fog kitűnni, hanem a pozíciójával, hiszen őt nevezték ki az amerikai válogatott kapitányának. A 39 éves játékos mellett olyan NHL-t is megjárt játékosok vannak a keretben, mint Marc Arcobello, Chris Bourque, James Wisniewski és Matt Gilroy. De ott van az a Troy Terry is, aki a tavalyi junior-világbajnokság hőse lett. A University of Denver csatára az oroszok elleni elődöntő szétlövésében háromszor talált be, majd másnap a Kanada elleni döntőben az egyetlen találatot szerezte szintén a szétlövés során.

A csapatba a legtöbb játékost a KHL és a svájci első osztály adja, öten-öten kerültek fel a listára ebből a két ligából, emellett négyen játszanak az NCAA-ben, hárman-hárman az AHL-ben és a svéd élvonalban, de a DEL, sőt Wisniewski révén még a DEL2 is ad játékost a keretbe. Az egyetlen kérdőjel a keretben a két cserekapus személye, őket január közepéig nevezi meg az amerikai szakvezetés. Az amerikaiak nem viszik magukkal az olimpiára a KHL egyik legjobb formájában lévő csatárát, a 42 mérkőzésen 39 pontot gyűjtő Dan Sextont. Szintén kimaradt a svéd bajnokság két legjobb légiósa, a 31 meccs alatt 34 pontot szerző Ryan Lasch és a nála 1 ponttal kevesebbet gyűjtő Aaron Palushaj, továbbá a DEL-pontlistáját 47 ponttal vezető Keith Aucoin és a pont per meccs átlagot hozó Sean Backman sem lesz ott Pjongcsangban.

Az Egyesült Államok kerete a 2018-as olimpiára:

KapusokRyan Zapolski (Jokerit, KHL)
HátvédekJonathon Blum (Admiral, KHL), William Borgen (St. Cloud State University, NCAA), Matt Gilroy (Jokerit, KHL), Ryan Gunderson (Brynas, SWE), Chad Billins (Linköping, SWE), Bobby Sanguinetti (Lugano, SUI), Noah Welch (Vaxjö, SWE), James Wisniewski (Kassel, GER-2.)
CsatárokChad Kolarik (Mannheim, GER), Jordan Greenway (Boston University, NCAA), Chris Bourque (Hershey Bears, AHL), Bobby Butler (Milwaukee Admirals, AHL), Broc Little (Davos, SUI), John McCarthy (San Jose Barracuda, AHL), Brian O?Neill (Jokerit, KHL), Garret Roe (Zug, SUI), Ryan Donato (Harvard University, NCAA), Jim Slater (Fribourg-Gottéron, SUI), Ryan Stoa (Szpartak, KHL), Troy Terry (University of Denver, NCAA), Brian Gionta (csapat nélküli), Mark Arcobello (Bern, SUI)

usa ferfiak

A Team USA női kerete is véglegessé vált. Itt nincs meglepetés, olyan húzónevek vannak a csapatban mint Hillary Knight, a Lamoureux testvérek és Amanda Kessel, a Pittsburgh szélsőjének Phil Kesselnek a testvére.

DSexQHxXkAItYPm

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum