Az NHL-esek nem bocsátják áruba az olimpiát

 

A játékosokat képviselő szakszervezet a hírek szerint visszadobja Gary Bettmannek a labdát.

Mint ismeretes, a liga minden hájjal megkent elnöke azzal fordult a játékosokat képviselő szakszervezethez, hogy amennyiben három évvel meghosszabbítják a jelenleg érvényes kollektív szerződés hatályát, abban az esetben a tulajdonosok hozzájárulnak az NHL-esek olimpiai részvételéhez. Az eredeti ajánlatot itt ismertettük, az erről szóló reakciókat itt és itt olvashatják, ezekből minden lényeges háttérinformáció kiderül.

Most az ESPN szellőztette meg a játékosok első kollektív véleménynyilvánításának eredményét. Eszerint a világ legjobb hokisai beintettek Bettmannek, és “erős nemet” mondtak a kollektív szerződés meghosszabbítására. A cikk szerint a játékosok és a liga képviselői folytatják a tárgyalásokat. A korábbi és a legújabb hírek szerint is január 15-ig kell megegyezni, de ezek nem kőbe vésett dátumok. A jövő héten tartja a liga a következő igazgatótanácsi ülését, ahol ez a téma napirenden lesz, eddig kaptak a játékosok haladékot, hogy kialakítsák az üggyel kapcsolatos végleges álláspontjukat.

Az utóbbi hetekben már a kanadai válogatott tagjai is nyíltan kiálltak az olimpiai részvétel mellett. Mint többször írtuk, orosz játékosok Alekszandr Ovecskin vezetésével jelezték, ők akkor is részt vesznek az ötkarikás játékokon, ha az NHL nem tud megállapodni a NOB-bal és az IIHF-fel. Ezt Ovecskin először Szocsi ügyében mondta el, de a 2018-as olimpiára is prolongálta a részvételét.

nhl nhlpa

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum