Dánia nagy lépést tehet a negyeddöntő felé

   

Ehhez a kazah válogatottat kell legyőznie este. Előtte az oroszok játszanak a norvégokkal, Szentpéterváron pedig a foghíjas francia védelem igyekszik majd útját állni a kanadai rohamoknak a mieink meccse előtt.

Moszkvában a napot a házigazdák Norvégia elleni meccse nyitja délután. Az orosz gépezet kezd magára találni a csehek elleni zakó után, a Sipacsov, Panarin, Dadonov hármas fel is iratkozott a kanadai táblázat első 10 helyezettje közé, Sipacsovot csak a finn Laine előzi meg, de ő egy meccsel többet játszott. Norvégia jelenleg öt pontjával a hetedik helyen áll, kedden még a lettekkel is játszanak, ott azért több esélyük lesz a pontszerzésre, bár szombaton a svédek ellen nagyon kevés hiányzott az egyenlítéshez, Gebei Péternek az utolsó pillanatokban is kimondottan nehéz döntéseket kellett meghoznia, egy felső kameraállás szerintünk igazolta, hogy továbbra is magas színvonalon sikerült ezt megoldani. A norvégok mindezt nyilván egészen másként látják, de a helyzeten ez mit sem változtat, számukra reálisan elérhető célnak a hatodik megszerzése maradt.

Ebben a csoportban ugyanis a negyedik helyért öldöklő küzdelem folyik az egyaránt nyolcpontos Svájc és Dánia között. Egymás ellen ugyan a helvétek győztek hosszabbításban, de a csoportkörből hátra levő egyetlen meccset ők a csoportelső Csehországgal, míg a dánok az utolsó kazahokkal játsszák. Ez utóbbi találkozót rendezik előbb, mégpedig hétfőn este. Ahogyan azt már ezen a szinten megszokhattuk, a csoportutolsó ellen játszani nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzésre van kilátás, ezzel nyilván tisztában vannak Janne Karlsson fiai is. A kazahok közül a Kanadából honosított Nigel Dawes-nek jött ki legjobban a lépés ezen a világbajnokságon, a Barisz csatára hat meccsen három gólt és négy asszisztot szerzett, Dustin Boydnak 5, az oroszok ellen pazar helyzetfelismerésről tanúbizonyságot tevő Rimarjevnek négy pontja van. A dánoknál Észak-Amerikában játszó hazai játékosok viszik a prímet, az AHL-es Nicklas Jensen 6, az NHL-es Ehlersnek és Ellernek 4-4 pontja van.

Szentpéterváron az esti magyar?német előtt Kanada?Franciaország összecsapást rendeznek délután. A franciák eleve több kulcsemberük nélkül érkeztek a tornára, aztán továbbiak sérültek meg, amely tovább gyengítette az amúgy is foghíjas védelmüket. A top hátvédjeik közül gyakorlatilag csak a legjobb áll Dave Henderson rendelkezésére, Yohann Auvitu minden elképzelhető egyéni címet begyűjtött idén a finn első osztályban az ezüstérem mellé: neki lett a legjobb plusz/mínusz mutatója a rájátszásban (18 meccsen +8), a hátvédek közül ő szerezte a legtöbb gólt és pontot a rájátszásban, ezek után nem csoda, hogy ő lett a liga legjobb bekkje és az All Star-csapatba is bekerült. Mögötte azonban hiányzik Manavian, Besch, Hecquefeuille, Chakiachvili és Trabichet, meccsek óta mindössze öt hátvéddel kénytelenek kiállni. A francia hoki erejét mutatja, hogy kínos zakókba így sem futottak bele, az USA-tól 4-0-ra, a finnektől 3-1-re kaptak ki, utóbbi meccsen ugyanannyit lőttek kapura, mint ellenfelük. Hétfőn Kanada ellen sem ők a favoritok, bár az utóbbi időben kimondottan szeretik megtréfálni őket, ezzel a kerettel ez aligha fog sikerülni. Kanada az egész világbajnokság leggólképesebb csapata, meccsenként hat gólt ütnek, a mögöttük második oroszok éppen eggyel kevesebbet. A pontokon továbbra is nagyon egyenlően osztoznak, 30 góljuk ellenére a kanadai táblázat első tíz helyezettje közé csak Brassard és Hall került be. Ez a meccs azért is fontos lesz a számunkra, mert utána nagy valószínűség szerint tovább egyszerűsödik majd a bennmaradás algebrája.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum