A Miskolc által képviselt játékstílus különbözik az Extraligáétól

   

A szlovák Extraliga elnöke a helyszínen tekintette meg a Magyar Kupa-döntőt. Mint a Jégkorongblognak elmondta, a lehető leghamarabb szeretnének végleges döntést hozni a DVTK Jegesmedvék csatlakozásáról. Azt várja, hogy a történet végén mindenki elégedett lesz.

Richard Lintner, a nyáron visszavonult kiváló jégkorongozó aktív szezont fut sportdiplomataként is. A 38 éves sportvezető részt vett a szlovák szövetség elnökválasztási kampányában, de hiába akarta őt a régi elnök, Igor Nemecek helyére a szakma többsége, végül szövetségi szavazatokkal elbukott. Aztán élére állt a szlovák szövetség ellen folyó játékosbojkottnak, ezt a harcot sikerrel vívták meg, ígéretet és garanciákat kaptak a változásra. Közben megválasztották a szlovák Extraliga első emberének. Ebben a minőségében került szoros kapcsolatba a magyar jégkoronggal, ugyanis felkarolta a DVTK Jegesmedvék csatlakozási ötletét, komolyan támogatja a magyar bajnok Extraliga-indulását.

Már októberben kiderült, hogy szomszédos országok felé tervez nyitást az Extraliga, aztán kiderült, hogy ez pénzbe kerül a csatlakozó csapatoknak, de a miskolciak cáfolták a szlovák lapok értesüléseit a pénzügyi támogatás nagyságrendje tekintetében. Október közepén aztán már személyesen is megjelent a Miskolc?MAC MOL Liga-rangadón az Extraliga vezetősége, a látogatás után igencsak elégedetten nyilatkozott Lintner.

Lintner

Az egyeztetések folyamatosan zajlanak azóta is, vasárnap eljött az ideje egy újabb személyes látogatásnak, Richard Lintner Egri Gergely klubmenedzser oldalán nézte végig a Magyar Kupa-döntőt a Tüskecsarnokban.

A fénykorában 112 NHL-mérkőzésen jégre lépő sportvezető készségesen állt a Jégkorongblog rendelkezésére, és elégedetten nyilatkozott a kupadöntőről: “Rendkívül intenzív és hajtós meccsnek lehettünk szemtanúi. Kiváló ötletnek tartom, hogy a MOL Ligában játszó csapatok összemérhetik a tudásukat egy erősebb bajnokságban edződött alakulat ellen. Néhány éve Szlovákiában is volt hasonló esemény, az akkori szlovák bajnok csapott össze a KHL-ben edződő Slovan Bratislavával, hatalmas érdeklődés övezte a mérkőzést. Az ehhez hasonló sportesemények mindig sikeresek, szükség van rájuk. Az atmoszféra kiváló, a Tüskecsarnok befogadóképessége nem túl nagy, épp emiatt a szurkolók hangja nem tűnik el, pokolian jó hangulatot varázsolnak a döntőre.”

A Szlovákiával 2002-ben jégkorongozóként világbajnoki címet nyert Richard Lintner vállalkozott a látottak elemzésére is, sőt össze is hasonlította a miskolciak játékát az Extraligában megszokottal: “A mai meccs alapján úgy vélem, hogy a DVTK által képviselt játékstílus különbözik az Extraligáétól. A Jegesmedvék kemény fizikai hokit játszanak, gyakoriak az ütközések és a palánk melletti harcok. Ez a stílus közelebb áll az észak-amerikai hokihoz. Míg Szlovákiában meglátásom szerint több a jól korcsolyázó, gyors, technikás játékos, az Extraliga inkább az orosz jégkorong stíluselemeit képviseli. Félreértés ne essék, nem azt szeretném sugallni ezzel, hogy melyik stílus a jobb, hiszen mindkét műfaj kiváló.”

Természetesen a legfontosabb kérdés sem maradhatott ki: felveszik-e a magyar bajnokot a szlovák élvonalbeli bajnokságba? “Folyamatosan zajlanak a tárgyalások a Jegesmedvék csatlakozásával kapcsolatban. A lehető leghamarabb szeretnénk végleges döntést hozni, hiszen mind a két félnek érdeke, hogy minél hamarabb megtudja, mi vár rá a következő szezontól, ugyanis ennek függvényében alakítják a felek a felkészülésüket. Remélem, minél hamarabb nyilvánosságra hozhatjuk a határozatunkat, de jelen pillanatban többet nem mondhatok. Várakozásom szerint a történet végén mindenki elégedett lesz.”

Mint ismert, az MJSZ elnöksége a DVTK és a MAC számára is engedélyt adott arra vonatkozóan, hogy a következő 4 évben külföldi bajnokságban induljon. Ennek egyetlen feltételéül azt szabta ? amire a Volánt annak idején és azóta sem kötelezte ?, hogy a távozók a MOL Ligában is indítsanak csapatot. A hírek szerint a MAC az EBEL-lel, a DVTK az Extraligával folytat előrehaladott tárgyalásokat, de egyik csapat esetében sem lehet még konkrét eredményekről beszámolni. A várakozások szerint az EBEL-bővítés kérdése hamarabb, akár már áprilisban lezárulhat, Szlovákiában bonyolultabb a helyzet, ott a májusi A csoportos vb-t követően elnökválasztásra kerül sor, elképzelhető, hogy csak azt követően lesz végleges döntés.

SR Banská Bystrica hokej Nitra TL 1. kolo BBX

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum