Átigazolási határidő: sok hűhó semmiért

 

Az utolsó napokra várt nagy mozgások elmaradtak, a legjobban a Calgary, a Carolina, Chicago, a Toronto és a Florida járt, a legrosszabbul a Vancouver és a Dallas. A legtöbben persze nem mozdultak, azt hogy az erősítés elmaradása a playoff előtt mennyire fog fájni, majd csak a szezon végén tudjuk meg.

A Torontóval már foglalkoztunk, ők folytatták a kiárusítást, a keret lassan jobban hasonlít egy AHL-es csapatéhoz. Azóta megváltak Daniel Winniktől és a kapus James Reimertől is és újabb második körös pickeket gyűjtöttek be, amiből elkezdhetik a csapat újjáépítését. Egyelőre a nagybevásárlás elmaradt, de a többi GM-nek elkezdhet főni a feje, hogy mi készül a hoki fővárosában. A Blackhawksról szintén írtunk, ők jelentősen megerősödtek a rájátszásra, megszerezték Laddet, Ehrhoffot, Weiset és Fleischmannt.

A másik nagy nyertes kétségkívül a Colorado Avalanche. A csapat óriási harcban van a rájátszásért a Minnesotával. E versenyfutásban nagy hasznukra lehet az utolsó napon megszerzett dán Mikkel Boedker és a hátvéd Eric Gelinas. Cserébe lemondtak a tapasztalt Alex Tanguayról, a 2014es draft első körében választott Conner Bleackley-ről és ugyanannak az évnek a harmadik körében választott Kyle Woodról, valamint egy harmadik körös draftjogról. Boedkernek közel 40 pontja van már idén, ha összerakják Gabriel Landeskoggal és Nathan MacKinnonnal, az talán a liga leggyorsabb sora lesz.

Jaromir Jágr honfitársakat kapott játszópajtásul, miután a Florida megszerezte Jiri Hudlert és Jakub Kindlt, valamint Teddy Purcellt. A Carolina még épp időben adta el történetének legjobb játékosát, Eric Staalt. Cserébe kapott két második körös draftjogot és egy igen tehetséges játékost, a 19 éves finn Aleksi Saarela személyében, aki egyelőre a finn élvonalban pallérozódik. Saarela tagja volt az idei junior világbajnoki aranyérmes finn válogatottnak, hét meccsen négy gólt és hét pontot termelt. A Calgary Flames szintén az eladói oldalon lépett ki a piacra, ők Kris Russelt bocsátották áruba. A hátvédre a Dallas Stars csapott le, akik többek között a roppant tehetséges és jó felépítésű finn hátvéddel, Jyrki Jokipakkával fizettek.

hudler panthers

Ezzel el is érkeztünk a vesztesekhez. Általános vélemény, hogy Kris Russelért az egyik legtehetségesebb hátvéd, a WHL-ben 64 meccsen 67 pontot termelő Brett Pollock és egy feltételes második körös draft túlzott ár. A Dallas egyébként Dan Hamhuist nézte ki magának, és sokáig úgy tűnt, a kanadai válogatott A betűse tényleg Texasban folytatja, ám az utolsó pillanatban kútba esett a biznisz. A pletykák szerint a Vancouver tulajdonosa, Francesco Aquilini fújta le a cserét, aki régóta harcban áll a Stars tulajdonosával, Tom Gagliardival. Utóbbi 2004-ben meg akarta venni a Canucksot, de az utolsó pillanatban kilépett mögüle addigi partnere Aquilini és saját ajánlatot tett, ami természetesen kedvezőbb volt, mint Gagliardié, így 2006-ban övé lett a franchise. Ezt hosszas pereskedés követte a felek között, amelynek csak 2009-ben lett vége, azóta érthető módon nem nagyon szívelik egymást.

A Vancouvert éppen ezért az egyik legnagyobb vesztesek között szokás emlegetni, a keret megállíthatatlanul öregszik, az újjáépítés már nem sokat várathat magára, viszont nemigen látszik, hogy ezt miből fogja fedezni a csapat. Hamhuis ügye kapcsán egyébként Henrik Sedin, a csapat kapitánya beszélt szokatlanul őszintén a trade deadline emberi oldaláról. A The Province nevű újságnak úgy nyilatkozott, hogy testvérével tudják, az ő éveik is meg vannak számlálva: “Ismerem ennek az üzleti oldalát. Ez nem is kérdés. Eljön majd az idő, amikor az emberek elkezdenek rólunk is beszélni. Nem tudom, mik a menedzsment szándékai, de tudjuk, hogy egyre közelebb van ez az idő. Ez nagyon kemény dolog. Ugyanez történt Ryan Keslerrel és Kevin Bieksával is. Az egyik pillanatban felröppennek a pletykák, a másikban meg már üres a helyük az öltözőben. Annál nehezebb, minél régebb óta játsszunk együtt.”

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum