Kucserov, MacKinnon vagy McDavid lehet az MVP

 

A három szupersztár közül egyedül a Colorado csatára nem nyerte még el a Hart-trófeát.

Az NHL pontkirályának járó Art Ross-trófeáért egészen fantasztikus, évek óta nem látott versenyt futott a Nyikita Kucserov, Nathan MacKinnon, Connor McDavid trió, így semmi meglepő nincs abban, hogy végül ezt a három játékost jelölték az MVP-címre. Hármójuk versenyfutásából végül Nyikita Kucserov került ki győztesen, aki 144 ponttal (44+100) óriási egyéni csúcsot és franchise-rekordot ért el. Az orosz szélső teljesítményéből egyértelműen a 100 előkészítés a legkiemelkedőbb, hiszen korábban ezt csak Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr trió tudta teljesíteni, illetve az a McDavid, aki Kucserov előtt néhány nappal tette meg ugyanezt. A Tampa Bay szélsője a 2018/19-es szezonban már egyszer duplázott, amikor 128 egységgel érdemelte ki a Hart- és az Art Ross-trófeát.

Connor McDavid negyedszer kaphatja meg az MVP-címet, amivel olyan korszakos zsenik mellől lépne el, mint Mario Lemieux, Bobby Orr vagy Bobby Clarke, és olyan szűk elitbe lépne, amelynek csak Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) és Eddie Shore (4) a tagja. McDavid a szezon első egy-másfél hónapjában alaposan beragadt a rajtnál és a pontokat tekintve a top 100-ban sem volt. Az edzőváltás aztán meghozta az ő és az Edmonton lendületét is, aminek köszönhetően kevesebb mint egy hónappal a befejezés előtt már az ő nevével kezdődött a kanadai tábla. Az alapszakasz hajrájában egy kisebb sérülés miatt néhány mérkőzést kihagyott és elvesztett a csatát a pontkirályi címért, azt azonban hozzá kell tenni, hogy a sérülése előtti 65 találkozón 1,88 volt pont/meccs átlaga.

A három játékos közül Nathan MacKinnon lépett jégre az alapszakasz minden mérkőzésen, amelyeken végül 51 gól és 140 egység került a neve mellé. A Colorado csatára egy hihetetlenül konzisztens sorozatot mutatott be: a szezon első 37 hazai találkozóján mindig szerzett pontot és csak 3 meccsre volt Wayne Gretzky beállíthatatlannak tűnő NHL-rekordjától. A Hart-trófeára jelölt három játékos közül egyedüliként MacKinnon az, aki még nem kapta meg az elismerést. Amennyiben ő kapja a Hart-trófeát, Joe Sakic és Peter Forsberg után ő lehet a harmadik coloradói MVP.

MVP, Hart - trófea 2024

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS