Egy-egy cserénél majd kiköptük a tüdőnket

   

A világbajnokság legjobb csapata az USA. Edzői nyilatkozatok, játékosok értékelései az Egyesült Államok elleni mérkőzés után.

Gömöri Csaba (Magyarország, szövetségi edző): “A beharangozóban is elmondtam, hogy a világbajnokság legjobb csapata az USA. Azt gondolom, a legnagyobb esélyese a vébének, ezt hétfőn is bebizonyította. Mivel játszottunk Kanadával, a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy gyorsabb felfogásban játszanak, fantasztikus az erőnlétük, atlétikusak, közel 4000 játékosból választják ki azt a 22-t, aki a vb-n szerepel. A vasárnapi, Oroszország elleni meccset megnéztük, kielemeztük, de a taktikai értekezleten is elmondtuk, nehéz olyan csapatot kielemezni, amely az előbb említett erényei mellett borzasztóan kreatív és bármit próbálunk csinálni, előtte reagál. Az indulósebességük nagyobb, nagyobbat lőnek, nem lehetett más cél, hogy kijuttassunk a korongot a harmadból. A 72-5-ös kapura lövési mutató mindent elárul. A lövéserősséggel kapcsolatban is láthattuk, ez fiú jégkorong. Minden egyes harmadban egyre jobban játszottunk, és ha egy kis szerencsénk van, ami a két meccsen nem nagyon volt, akkor az utolsó harmadban 0-0-t is elérhettünk volna, hiszen 18 percig nem kaptunk gólt.

Ha a svédek ellen büszke voltam a válogatottra, akkor ez most hatványozottan igaz, olyan erőket mozgattak meg, amit nem is tudtuk, hogy rejtőznek bennünk. Sújt minket egy betegséghullám, Szelényi Lilien agyrázkódása miatt ezúttal sem játszhatott, a meccs előtt egy órával Nagy Orsolyának felszökött a láza, így őt sem engedhettük a jégre. Ezáltal már meg kellett variálni a sorokat, nem kell mondjam, hogy ilyen csapat ellen két játékos kiválása is milyen döntő tud lenni. A reggeli edzésről kórházba szállították Medgyes Dorottyát, aki mandula- és arcüreggyulladással küzd, amivel 45 percet játszott, külön köszönjük neki, de tovább már nem maradhatott a jégen, ekkor tovább szűkült a variációs lehetőség. Sajnos úgy látszik, a lányok megfertőzték egymást, mert Horváth Tifani is ugyanilyen torokfájással, továbbá fülfájással is küzd, a legaktívabb stábtag az orvos és a különböző kórházak, ahová a játékosokat szállítjuk. Az első harmadban Kiss Andrea ujja megsérült, a meccs végén kiderült, hogy el is tört. Azt gondolom, mindent elmond róla, hogy a svédek elleni fejbe lövést követően játszott, és most törött kisujjal is végigküzdötte a mérkőzést. Az ilyen dolgokat kell tisztelni a lányokban, a nagyszámú közönség 0-7-nél állva tapsol, ők is értékelik.

Szerettünk volna még szorosabb meccset játszani, főleg mert a párhuzamos meccsen nem várt eredmény született. Hozzá kell tenni, Oroszország idén negyedjére győzi le Svédországot, ami nem lehet véletlen. Azzal, hogy ma 5-1-re nyert, nehéz helyzetbe kerültünk. Egy Oroszország ellni 5-1-es győzelemnél teljes körbeverés lenne, és itt fontos lenne az sajnos, hogy nem 5-0, hanem 7-0 lett az USA ellen. Ettől függetlenül egy szünnap következik, amin regeneráció és pihenés következik, egy edzés lesz a lányoknak, és reméljük, szerdára a betegek is felgyógyulva játszhatnak, Szelényi Lilien már jégre léphet ekkor. Talán egy erősebb csapattal megverhetjük az oroszokat, természetesen most csak ezzel a mérkőzéssel foglalkozunk, és ha utána nem sikerül a csoportkörben bennmaradni, akkor nagy valószínűséggel készülhetünk a Japán elleni kieséses szakaszra, ahol szintén nehéz ellenfél vár ránk, hiszen Japán 3-1-re kapott csak ki a csehektől, szép eredményt elérve. Sajnos hétfőn összességében mindkét eredmény rosszul alakult a csoportunkban, de továbbra is ugyanannyi sanszunk van a bennmaradásra és dolgozunk tovább, hogy bebizonyítsuk itthon a nagy közönség előtt, hogy jövőre is a világelithez tudunk tartozni.”

Németh Anikó (Magyarország, kapus): “Mindenben erősebbek voltak az amerikaiak, mint Kanada, esélyesebbnek érzem őket a végső győzelemre. Örülök, hogy a 72 lövésből 65-öt tudtam védeni, hiszen igazán erős és jól helyezett lövések érkeztek a kapumra. Remélem, hogy sikerül jó eredményt elérnünk az oroszok ellen, és kiszolgáljuk a közönségünket. A közönség biztatása sokat jelent a számunkra, és megtisztelő, hogy engem választottak a mérkőzés legjobbjának.”

nemethaniko4

Köles Kata (Magyarország, támadó): “Iszonyú nagy nyomás volt rajtunk, még nagyobb volt a nyomás, mint Kanada ellen, az amerikaiakkal taktikusabban játszottak. Egy-egy cserénél majd kiköptük a tüdőnket, pici pihenő a padon, aztán újra vissza kellett térni. A szívünk vitt bennünket, tudtuk, hogy nem szabad megállni, az oroszok elleni videón láttuk, hogy az oroszok álltak a jégen, amit mi nem engedhettünk meg. Fantasztikus élmény, ahogy a szurkolók minden egyes taktussal verik a dobot a lelátón, a pályán nem halljuk, annyira koncentrálunk, viszont a padon ülve erőt ad nekünk a szurkolói biztatás. Lekonyult a szánk, amikor megtudtuk, hogy az oroszok legyőzték a svédeket, de ez egy olyan probléma, amivel majd szerdán foglalkozunk.”

Jeff Kampersal (USA, szövetségi edző): “A meccs elején nem járattuk úgy a korongot, ahogy szerettük volna, a másodikban és a harmadik harmadban már sokkal jobb volt. Jól játszottunk a kapu mögött és a sarokban is agresszívak voltunk, valamint a palánk mellett is uraltuk a játékot. Amint sikerült a sarokba és a kapu mögé bejuttatni a korongot, egyből adódtak gólszerzési lehetőségek és mindig volt üres játékosunk a kapu előtt. Még mindig keressük a kémiát a sorok között, vannak, akiknek nagyon jól megy, de olyanok is, akik többet tudnak annál, amit mutatnak. Az emberelőnyön még dolgoznunk kell kicsit, illetve azon, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz a csatárok és a hátvédjeink.”

Taylor Williamson (USA, csatár): “Minden játékrész után egyre jobbak lettünk, jól járattuk a korongot, gyorsan bejutottunk az ellenfél harmadába. A támadásnál többször használtuk a hátvédjeinket is, ami szintén pozitív. Szerdán nagyjából ugyanilyen mérkőzésre számítok, mint a magyarok ellen. Gyorsan kell járatnunk a korongot, és nagy sebességgel folytatni le a támadásokat. A hátvédjeink jól lőnek, továbbra is sokat kell feladnunk nekik a korongot és beállni takarni a kapus elé. Kis dolgokban még van mit javítanunk, például az emberelőnyös játékunkban kell fejlődnünk, és még gyorsabban kell elindítanunk a támadásokat.”

Victoria Sullivan (USA, csatár): “Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó meccs volt, keményen küzdöttünk, folyamatosan korcsolyáztunk. Természetesen sikerült kialakítanunk helyzeteket, amikből gólokat szereztünk. Sokszor szereztük meg a korongot, mielőtt még bejutottak volna a magyarok a harmadunkba, ennek is köszönhetjük a győzelmet. A sebességünket használtuk a meccsen, mi voltunk az erősebbek fizikálisan, amikor elveszítettük a korongot, akkor is gyorsan visszaszereztük és ebből is adódtak gólhelyzetek.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum