Egy-egy cserénél majd kiköptük a tüdőnket

   

A világbajnokság legjobb csapata az USA. Edzői nyilatkozatok, játékosok értékelései az Egyesült Államok elleni mérkőzés után.

Gömöri Csaba (Magyarország, szövetségi edző): “A beharangozóban is elmondtam, hogy a világbajnokság legjobb csapata az USA. Azt gondolom, a legnagyobb esélyese a vébének, ezt hétfőn is bebizonyította. Mivel játszottunk Kanadával, a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy gyorsabb felfogásban játszanak, fantasztikus az erőnlétük, atlétikusak, közel 4000 játékosból választják ki azt a 22-t, aki a vb-n szerepel. A vasárnapi, Oroszország elleni meccset megnéztük, kielemeztük, de a taktikai értekezleten is elmondtuk, nehéz olyan csapatot kielemezni, amely az előbb említett erényei mellett borzasztóan kreatív és bármit próbálunk csinálni, előtte reagál. Az indulósebességük nagyobb, nagyobbat lőnek, nem lehetett más cél, hogy kijuttassunk a korongot a harmadból. A 72-5-ös kapura lövési mutató mindent elárul. A lövéserősséggel kapcsolatban is láthattuk, ez fiú jégkorong. Minden egyes harmadban egyre jobban játszottunk, és ha egy kis szerencsénk van, ami a két meccsen nem nagyon volt, akkor az utolsó harmadban 0-0-t is elérhettünk volna, hiszen 18 percig nem kaptunk gólt.

Ha a svédek ellen büszke voltam a válogatottra, akkor ez most hatványozottan igaz, olyan erőket mozgattak meg, amit nem is tudtuk, hogy rejtőznek bennünk. Sújt minket egy betegséghullám, Szelényi Lilien agyrázkódása miatt ezúttal sem játszhatott, a meccs előtt egy órával Nagy Orsolyának felszökött a láza, így őt sem engedhettük a jégre. Ezáltal már meg kellett variálni a sorokat, nem kell mondjam, hogy ilyen csapat ellen két játékos kiválása is milyen döntő tud lenni. A reggeli edzésről kórházba szállították Medgyes Dorottyát, aki mandula- és arcüreggyulladással küzd, amivel 45 percet játszott, külön köszönjük neki, de tovább már nem maradhatott a jégen, ekkor tovább szűkült a variációs lehetőség. Sajnos úgy látszik, a lányok megfertőzték egymást, mert Horváth Tifani is ugyanilyen torokfájással, továbbá fülfájással is küzd, a legaktívabb stábtag az orvos és a különböző kórházak, ahová a játékosokat szállítjuk. Az első harmadban Kiss Andrea ujja megsérült, a meccs végén kiderült, hogy el is tört. Azt gondolom, mindent elmond róla, hogy a svédek elleni fejbe lövést követően játszott, és most törött kisujjal is végigküzdötte a mérkőzést. Az ilyen dolgokat kell tisztelni a lányokban, a nagyszámú közönség 0-7-nél állva tapsol, ők is értékelik.

Szerettünk volna még szorosabb meccset játszani, főleg mert a párhuzamos meccsen nem várt eredmény született. Hozzá kell tenni, Oroszország idén negyedjére győzi le Svédországot, ami nem lehet véletlen. Azzal, hogy ma 5-1-re nyert, nehéz helyzetbe kerültünk. Egy Oroszország ellni 5-1-es győzelemnél teljes körbeverés lenne, és itt fontos lenne az sajnos, hogy nem 5-0, hanem 7-0 lett az USA ellen. Ettől függetlenül egy szünnap következik, amin regeneráció és pihenés következik, egy edzés lesz a lányoknak, és reméljük, szerdára a betegek is felgyógyulva játszhatnak, Szelényi Lilien már jégre léphet ekkor. Talán egy erősebb csapattal megverhetjük az oroszokat, természetesen most csak ezzel a mérkőzéssel foglalkozunk, és ha utána nem sikerül a csoportkörben bennmaradni, akkor nagy valószínűséggel készülhetünk a Japán elleni kieséses szakaszra, ahol szintén nehéz ellenfél vár ránk, hiszen Japán 3-1-re kapott csak ki a csehektől, szép eredményt elérve. Sajnos hétfőn összességében mindkét eredmény rosszul alakult a csoportunkban, de továbbra is ugyanannyi sanszunk van a bennmaradásra és dolgozunk tovább, hogy bebizonyítsuk itthon a nagy közönség előtt, hogy jövőre is a világelithez tudunk tartozni.”

Németh Anikó (Magyarország, kapus): “Mindenben erősebbek voltak az amerikaiak, mint Kanada, esélyesebbnek érzem őket a végső győzelemre. Örülök, hogy a 72 lövésből 65-öt tudtam védeni, hiszen igazán erős és jól helyezett lövések érkeztek a kapumra. Remélem, hogy sikerül jó eredményt elérnünk az oroszok ellen, és kiszolgáljuk a közönségünket. A közönség biztatása sokat jelent a számunkra, és megtisztelő, hogy engem választottak a mérkőzés legjobbjának.”

nemethaniko4

Köles Kata (Magyarország, támadó): “Iszonyú nagy nyomás volt rajtunk, még nagyobb volt a nyomás, mint Kanada ellen, az amerikaiakkal taktikusabban játszottak. Egy-egy cserénél majd kiköptük a tüdőnket, pici pihenő a padon, aztán újra vissza kellett térni. A szívünk vitt bennünket, tudtuk, hogy nem szabad megállni, az oroszok elleni videón láttuk, hogy az oroszok álltak a jégen, amit mi nem engedhettünk meg. Fantasztikus élmény, ahogy a szurkolók minden egyes taktussal verik a dobot a lelátón, a pályán nem halljuk, annyira koncentrálunk, viszont a padon ülve erőt ad nekünk a szurkolói biztatás. Lekonyult a szánk, amikor megtudtuk, hogy az oroszok legyőzték a svédeket, de ez egy olyan probléma, amivel majd szerdán foglalkozunk.”

Jeff Kampersal (USA, szövetségi edző): “A meccs elején nem járattuk úgy a korongot, ahogy szerettük volna, a másodikban és a harmadik harmadban már sokkal jobb volt. Jól játszottunk a kapu mögött és a sarokban is agresszívak voltunk, valamint a palánk mellett is uraltuk a játékot. Amint sikerült a sarokba és a kapu mögé bejuttatni a korongot, egyből adódtak gólszerzési lehetőségek és mindig volt üres játékosunk a kapu előtt. Még mindig keressük a kémiát a sorok között, vannak, akiknek nagyon jól megy, de olyanok is, akik többet tudnak annál, amit mutatnak. Az emberelőnyön még dolgoznunk kell kicsit, illetve azon, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz a csatárok és a hátvédjeink.”

Taylor Williamson (USA, csatár): “Minden játékrész után egyre jobbak lettünk, jól járattuk a korongot, gyorsan bejutottunk az ellenfél harmadába. A támadásnál többször használtuk a hátvédjeinket is, ami szintén pozitív. Szerdán nagyjából ugyanilyen mérkőzésre számítok, mint a magyarok ellen. Gyorsan kell járatnunk a korongot, és nagy sebességgel folytatni le a támadásokat. A hátvédjeink jól lőnek, továbbra is sokat kell feladnunk nekik a korongot és beállni takarni a kapus elé. Kis dolgokban még van mit javítanunk, például az emberelőnyös játékunkban kell fejlődnünk, és még gyorsabban kell elindítanunk a támadásokat.”

Victoria Sullivan (USA, csatár): “Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó meccs volt, keményen küzdöttünk, folyamatosan korcsolyáztunk. Természetesen sikerült kialakítanunk helyzeteket, amikből gólokat szereztünk. Sokszor szereztük meg a korongot, mielőtt még bejutottak volna a magyarok a harmadunkba, ennek is köszönhetjük a győzelmet. A sebességünket használtuk a meccsen, mi voltunk az erősebbek fizikálisan, amikor elveszítettük a korongot, akkor is gyorsan visszaszereztük és ebből is adódtak gólhelyzetek.”

Cimkék: , , ,

Hozzászólások (12)

 1. Vimpel
    #1
  Vimpel,   

  Gratula es respect.
  Mondjuk nem bannam ha egy 18 eves lany torottujjas kuzdese nagyobb mediafigyelmet kaphatna, ugy miheztartas vegett

 2. Bugi
    #2
  Bugi,   

  "Fantasztikus élmény, ahogy a szurkolók minden egyes taktussal verik a dobot a lelátón, a pályán nem halljuk, annyira koncentrálunk, viszont a padon ülve erőt ad nekünk a szurkolói biztatás."

  Kinek a döntése a Jégpalota lelátójának megnyitása, vagy meg nem nyitása? Túl azon, hogy az online közvetítés is szinte üres lelátókat mutat, a lányoknak sem jó, ha a hátuk mögött ül a közönség és a fent említett cserék alatt a szembe lévő székeket nézik. Van erre valami ésszerű indok?

 3. uteapu
    #3
  uteapu,   

  @Bugi: A butaságra nincs magyarázat.

 4. Anke
    #4
  Anke,   

  @Bugi: Szerintem tegnap a szembe oldal sem volt üres.
  Én ugyan megszokásból eleve oda szoktam menni, de tegnap tudatosan is ott maradtam, hogy azon az oldalon is legyen, aki szurkol.
  Tegnap mondjuk volt egy kicsiny, de annál harsányabb MAC-os gyerekcsapat az első szektor első sorában, akik nagyon lelkesen végig szurkolták a meccset.

 5. 6111
    #5
  6111,   

  @Bugi: A magyarok mindig a kiváló szervezéseiről volt híresek, de most ez az ökör!!! aki kitalálta az ülésrendet, és a monitorok előtt ülő nézők a 2/3 -nyi üres lelátókat nézik, biztos nagyon büszke magára, hogy mekkora nagy találmánya van.
  A lényeg, már így is világbajnokok a lányok.
  Legkevesebb létszámú játékosállományból a világ elitjébe lenni!

 6.   #6
  Gooolem900,   

  @Anke: jaj, ők nagyon aranyosak voltak, ott ültünk mellettük, megbeszéltük, hogy ők ki találják a rigmust mi meg felerősítve (amennyire 3-n tudtuk...) tovább adjuk, remélem szerdán is kint lesznek, jó móka volt. :)

 7. eli
    #7
  eli,   

  @Bugi: Én a Svéd-Magyaron akadtam ki Vasárnap,mikor bejutunk végre a csarnokba két gyerekkel le akarunk ülni a középső szektorba és közli az "izomagyu"hogy az foglalt mint két szektor a VIP-eseknek!? és közli hogy mennyünk a túl oldalra keressünk helyet ,ő innen látja hogy ott még van űlőhely! grat.a szervezőknek!

 8. 1885*
    #8
  1885*,   

  eli: na én pont ezt kérdeztem, miközben az online-t néztem, hogy az a szektor azért üres, mert az a VIP? Ezek szerint igen. Tényleg jól néz ki az üres lelátó középen.

 9. canuck
    #9
  canuck,   

  @1885*: kéne már most egy pár panasz levelet írni a szövetségnek, hátha meggondolják! még lesz egy pár meccs, azokon már lehetne változtatni...

 10. canuck
    #10
  canuck,   

  @Vimpel: hát igen. Mondjuk a nyámnyila fotballistáknak lehetne példázni vele... :)

 11. 1885*
    #11
  1885*,   

  canuck: szerinted itt nem olvassák az illetések :)?

 12.   #12
  JAred27,   

  Csatlakozom, hátha olvassák az illetékesek: elmebeteg dolog nem megnyitni a szemközti lelátót, sem a helyszíni nézőknek, sem a neteseknek nem jó így, sem a játékosainknak, akik erőt meríthetnének a közönség látványából is.
  A VIP-eknek adják oda a mostani két VIP szektor alsó felét, a többit meg nyissák meg a közönségnek!

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk