Napról napra többet kell mutatnunk

   

Németh Attila szezonja jól indult ugyan, de hamar kidőlt másfél hónapra a Fehérvár csatára. Azóta újra minden rendben van, két EBEL-gól után jelenleg a válogatottbeli bemutatkozásra vár.

Nagyon biztatóan mozgott a szezon elején, de a harmadik meccsen súlyos agyrázkódást szenvedett. Kihagyott hat hetet, a Znojmo ellen egyből góllal tért vissza, sőt a negyedik meccsén még egyet lőtt, így 7 EBEL-mérkőzésen 2 góllal áll. Nem csoda, hogy pótlólag behívót kapott a felnőtt válogatottba, pályafutása során először.

A fejfájás már a múlté, semmi nyoma?

Igen, teljes mértékben túl vagyok rajta.

Sikerült megőrizni a sérülés előtti formát?

A sérülés előtti formám jónak volt mondható, és a mostani is egyre jobb szerintem.

A két EBEL-gól nagy önbizalmat ad?

A két gól valóban ad egyfajta önbizalmat. Az ember jobban tud hinni önmagában, de ez nem jelenti azt, hogy minden tökéletes lenne.

Legutóbb egy sorral feljebb lépett, ez milyen változást jelent?

Ezekből a meccsekből nagyon sokat lehet tanulni. Rávilágítanak, miben kell még rengeteget fejlődni. Nem hinném, hogy hosszú távon a harmadik sorban maradok, hiszen Magosi Bálint helyén játszottam, és ő igen meggyőzően, jól teljesített eddig a szezonban. Egyszerűen csak meg akarták nézni az edzők, hogy megy a játék rutinosabb játékosokkal.

Legutóbb Villachban már elég sokat ment a negyedik sor is. Ez azt jelenti, hogy egyre inkább belejönnek a fiatal csatárok az EBEL-ritmusba?

A fiatalokra az edző nagy figyelmet szentel. Ez már a szezon elején is érzékelhető volt. Szerintem jó úton haladunk, de ahhoz, hogy többet játsszunk, többet is kell mutatnunk napról napra az edzéseken, meccseken. A játék minden részletére oda kell figyelnünk, pontosan be kell tartani az edzői utasításokat, és akkor a bizalom is nagyobb lesz felénk. Nem szabad türelmetlennek lenni ebben a kérdésben.

A keddi hírek szerint minden kerettag lehetőséget kap a Jégpalotában rendezett EIHC-tornán a bizonyításra, ez azt jelenti, hogy ha semmi nem jön közbe, akkor a hét újonc között Németh Attila is bemutatkozik a felnőtt válogatottban.

Nemeth AVSZNO 2

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum