Németh Attila jobban van

   

A CT eredménye negatív, de két napig kórházban tartják a néhány percre eszméletét vesztett fiatal csatárt. Update: Németh Attila-nyilatkozat.

A vasárnapi mérkőzésen a bécsi Ferlanddal történt ütközést követően mozdulatlanul terült el a jégen a Fehérvár fiatal csatára. A két játékos szerencsétlen találkozásakor Németh állát találta telibe az osztrák légiós válla, aki épp lejjebbről emelkedett fel, és úgy csapta fel Németh fejét, hogy a sértett gyakorlatilag egy szabályos jobb horgot kapott állcsúcsra. Ráadásul a jégre éréskor már nem volt magánál, így tompítani sem tudott, a védtelenül maradt feje így oldalról is kapott még egy ütést, de ennek energiáját a fejvédő szerencsére jelentősen csökkentette.

Szerencsére azonnal szakszerű ellátásban részesült, elsőként Bagonya Imre és dr. Sándor Csaba, majd dr. Majzik Ernő és Kulcsár Nándor foglalkozott a 26-ossal. Az ütközés nyomán a játékosnak teljes eszméletvesztése volt, fel voltak akadva a szemei, amikor megérkezett a segítség. Az őt ellátók megakadályozták, hogy lenyelje a nyelvét, majd stabil oldalfekvésbe helyezték, percekig tartott, mire hordágyra tették. Csak a jégről lefelé jövet kezdett magához térni, de semmire nem emlékezett a játékos, azt sem tudta, hogy meccsen van. Bár ekkor már magánál volt, de a beszéd is komoly gondokat okozott számára. Ezt követően azonnal kórházba szállították Németh Attilát, ahol elvégezték a szükséges vizsgálatokat. A CT nem mutatott ki semmilyen elváltozást, ami nagyon jó hír.

Nemeth Attila AVS

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ettől függetlenül a protokoll szerint két napig kötelező benntartani megfigyelésen. Éjszakára már jobban érezte magát, a barátokkal, rokonokkal sms-ben felvette a kapcsolatot. A Fehérvár játékosai megbeszélték a meccs után, hogy csapatostul bemennek látogatni, de végül a doktornak sikerült erről lebeszélnie őket, hiszen mint mondta, jobb ilyenkor pihenni hagyni a sérültet. Egyelőre nincs arról információnk, hogy mikor térhet vissza a jégre, erről később nyilatkoznak az orvosok, de a tapasztalatok szerint egy ilyen mértékű agyrázkódás után legalább kéthetes pihenőt szoktak előírni.

Update, Németh Attilától rövid nyilatkozatot adott a Jégkorongblognak hétfő délben: “Remélem, holnap kiengednek. Ezen a héten nem mehetek jégre, de könnyített edzéseket szeretnék végezni. Jelenleg teljesen jól érzem magam, de az orvosok döntenek mindenben. Nagyon jólesik, hogy ennyien aggódnak értem, köszönöm. Remélem, hamarosan újra jégen leszek.”

A mérkőzésen szintén nagyot kapott Nemes Benjámin, szerencsére a másik fiatal csatárunknak semmilyen komoly sérülése nincs, hétfőtől zavartalanul folytathatja a munkát.

A Vienna Capitals ellen Mihály Árpád betegség miatt hiányzott, aki már szombaton is lázasan vállalta a játékot. Rövid pihenő után visszatér az edzésekre.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum