Németh Attila visszatér az EBEL-be

   

Az a Znojmo érkezik Székesfehérvárra pénteken, akit a szezonnyitányon idegenben vert a Volán, de aki az utóbbi évben is sokszor boldogon távozott innen.

Ráadásul a cseh csapat idén is jobban szerepel az EBEL-ben, mint a magyar. Egy meccsel kevesebből is két ponttal többje van, a gólkülönbsége pedig +4, ami szintén nagy dolog. Idegenben sem adják fel, nyertek már Salzburgban és Linzben is idén. Egy szóval nagy csatára van kilátás.

Marty Raymond elégedetlen volt a keddi teljesítménnyel, és a bécsi szemtanúk is arról számoltak be, ennél minden bizonnyal jobb játékra számíthatunk a Fehérvártól pénteken.

Mindenféleképpen jó hír, hogy visszatér a 4. sorba Németh Attila. A fiatal szélső a komoly agyrázkódását kiheverte, néhány juniorbajnoki meccsen már vissza is rázódott a versenysportba. Két nap híján 6 hetet hagyott ki az EBEL-ből: ”Úgy érzem, a fejem teljesen rendbe jött, a junior EBEL-mérkőzések alatt sem éreztem semmi problémát. Szárazon már készülök egy ideje, a kondimmal nincs gond. Jó érzés volt újra jégre lépni, persze nagyon vártam már, hogy az EBEL-be is visszatérjek. Kedden szóltak az edzők, hogy pénteken már számítanak rám. Ennek nagyon örültem. Kíváncsian várom, milyen formában vagyok, mert ezt egyelőre nem tudom megítélni, majd élesben kiderül.”

A Znojmo teljes kerettel érkezik, a héten egy csere zajlott le a csapatban. Az egyik első soros hátvédet, Oldrich Horákot visszahívta a kölcsönadásból cseh extraligás csapata, a Zlin. Helyette a junior-világbajnokságot szintúgy megjárt, évekig az OHL-ben edződő Michael Kolarz érkezett, aki eben a szezonban a cseh Extraligában és másodosztályban is játszott már.

A mérkőzés 19:15-kor kezdődik, a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Znojmo 3-2

   

Hihetetlenül fordulatos és izgalmas mérkőzésen, Rajna Miklós vezérletével megérdemelten nyert a Fehérvár. Németh Attila hat hét kihagyás után első meccsén gólt lőtt.

Nagyon rosszul kezdte a Fehérvár a mérkőzést, hiszen az első hat percben Sikorcin, Yellow Horn és Pozsgai is két percet töltött a büntetőpadon. Bár hősies védekezéssel az összes hátrányt, közte a több, mint egy percig tartó kettőst is, sikerült kivédekeznie a csapatnak, a sok védekezés láthatóan visszavetette a mieinket, nem nagyon találtuk a fonalat. Ezzel szemben a Znojmó ráérzett a támadások ízére, sokat és gyorsan korcsolyázva, ügyes és kombinatív játékkal sorra alakították ki a helyzeteket. A Volán elvétve jutott igazi helyzetig, de kis szerencsével még ezekből is megszerezhettük volna a vezetést, hiszen Mihály kapuvasat lőtt, és Kovács Csaba, illetve Banham próbálkozásánál sem sok hiányzott. A harmad hőse azonban vitathatatlanul a kapus, Rajna Miklós volt, aki elképesztő bravúrokkal tartotta meccsben a csapatot a legnehezebb pillanatokban is. Csak az első húsz percben 16 lövést hárított, elévülhetetlen érdemeket szerezve abban, hogy kihúztuk kapott gól nélkül ezt a periódust.

A góltalan első harmad után a másodikban hamar jött a hidegzuhany. Az első perc végén Havlik kerülte meg Rajna kapuját, Kiss Dánielt mozgatva el a helyéről, és mivel a többiek nem váltottak időben, Fiala zavartalanul érkezhetett a kapu bal oldala előtti üres területre, megszerezve ezzel a vezetést a cseheknek. Némi időbe telt, amíg a kapott gól után újra magára talált a Fehérvár. Ebben végül az utóbbi időben egyre több szerepet kapó negyedik sorunk sietett a csapat segítségére: Kocsis és Nemes szerzett korongot a palánknál a támadóharmadban, majd utóbbi pontosan tálalt az agyrázkódásából hat hét kihagyás után a mai meccsen visszatérő Németh Attila elé, aki elképesztően okosan lőtte be a hosszúra a korongot. Itt azonban még nem volt vége, ugyanis 37 másodperccel később Benk adta vissza a kapu mögül a korongot Mihálynak, aki közelről nem is hibázott, így 2-1-re már mi vezettünk. Támadásban maradt a Volán, a harmad hátralévő részében ugyanolyan vagy még nagyobb fölényben játszott, mint tette azt a Znojmó az első periódusban. Szebbnél szebb akciókat vezettünk végig a harmadban, a szórványos cseh kontráknál pedig Rajna megingathatatlan magabiztossággal védte a kaput. Hiányérzetünk legfeljebb a kimaradt helyzetek miatt lehetett, hiszen így a harmadik harmadra is teljesen nyílt maradt a mérkőzés.

A záró játékrész negyedik percében Blatny tört be a Volán harmadába, megkerülte Kisst, aki már csak akasztani tudta az NHL-t is megjárt cseh csatárt. Jó egy percig nagyon jól védekeztünk, aztán Tokajinak kellett takarítania a kapunk előtt, amiért a játékvezetők jogosan ítélték meg az újabb két percet. A Fehérvár azonban hibátlanul védekezett 50 másodpercig kettős hátrányban is, majd újabb 1 perc 10 másodpercet szimplában, ekkor jóformán többet volt a Znojmó harmadában a korong, mint a sajátunkban. A 47. percben a játékvezetők magasan látták Mihály ütőjét, az egymás után harmadik hátrányra pedig kissé kezdtünk elkészülni az erőnkkel. Ekkor azonban ismét jött az addig is szenzációsan védő Rajna, aki ellen nem találta az ellenszert a Znojmó. A sok előny ismét felhozta a cseheket, akik többet és veszélyesebben támadtak, mint a hazaiak. Már éppen enyhült volna a nyomás, a Volán is számtalan nagy helyzetet alakított ki az ellenfél kapuja előtt, az egyik ilyen után kontrázhatott a Znojmó, és ezúttal már Rajna is tehetetlen volt, a négyszáznál is több DEL-meccsel rendelkező Pavlikovsky az 52. percben egyenlített. A gondokat tetézte, hogy nem sokkal később elcseréltük magunkat, vagyis jöhetett az újabb hátrány. A harmadbeli negyedik emberelőnyt is hibátlan védekezés jellemezte, sőt, veszélyes ellentámadásokra is futotta az erőnkből. Az emberhátrány letelte után a Znojmó kicsit mintha már az egy pont megszerzésére koncentrált volna, nem erőltette a támadásokat. A Fehérvár pedig hiába dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, egyszerűen hadilábon állt a gólszerzéssel. Egészen az utolsó percig, amikor is a hihetetlen nyomás következtében kettős előnybe került a Volán. 47 másodperc volt hátra a mérkőzésből és sokáig nem tűnt úgy, hogy fel tudunk állni. Aztán ez is sikerült, ráadásul Naglich passza megpattant Pavlikovsky fejvédőjén, amely után a korong hulló falevélként esett be a tehetetlen Hovi mögött a kapuba. Ezzel hat másodperccel a vége előtt megnyerte ezt a hihetetlenül izgalmas és küzdős mérkőzést.

EBEL, 3419 néző. Játékvezetők: Erd, Hofer, Nothegger.
Rajna: 94,9% (Ágoston)
K
Hovi: 84,2% (Landsman)
Pozsgai, Gawryletz, Benk, Yellow Horn, Mihály
1
Sova, Pavlikovsky, Lattner, Pucher, Blatny
Kiss, Jackman, Sarauer, Naglich, Banham
2
Thomas, Stach, Prochazka, Fiala, Havlik
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Magosi
3
Kolarz, Boruta, Beroun, Seda, Beranek
Orbán, Hetényi, Németh, Nemes, Kocsis
4
Magovac, Finsterle, Bartos
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Jiri Reznar, Milan Navratil
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:04 ZNO Fiala Havlik Prochazka
1-1 23:50 AVS Németh Nemes Kocsis
2-1 24:27 AVS Mihály Benk Yellow Horn
2-2 51:36 ZNO Pavlikovsky Havlik Blatny
3-2 59:54 AVS PP2 Naglich Jackman Yellow Horn
19 Kapura lövések száma 39
14 Kiállításpercek 10

A Volán–Znojmo góljai

   

Hokimeccsen ritkán látható fejesgóllal nyert a Fehérvár a Znojmo ellen. A mérkőzés öt gólját meg is nézhetik alant.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., szombat
NVB 16:30 HUNDEN 3-0VÉGE
VB18 19:00 HUNROM 5-0VÉGE
április 15., vasárnap
VB18 19:00 HUNITA 4-0VÉGE
április 16., hétfő
NU16 11:05 HUNCZE 2-4VÉGE
NU16 16:05 HUNFIN 0-2VÉGE
VÁL 18:00 POLUKR 4-2VÉGE
április 17., kedd
NU16 14:20 HUNJPN 1-0VÉGE
VÁL 18:00 POLJPN 5-2VÉGE
VB18 19:00 HUNUKR 3-4VÉGE
NU16 19:20 HUNAUT 0-1 BVÉGE
április 18., szerda
NU16 13:00 HUNNOR 5-2VÉGE
VB18 15:30 HUNJPN 2-3 BVÉGE
VÁL 17:30 HUNUKR 5-4 BVÉGE
  • SPORT 1
április 19., csütörtök
NU16 09:30 HUNGER 0-4VÉGE
április 20., péntek
VB18 15:30 HUNAUT 
KHL 18:30 CSZAKB 
  • SPORT 2
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 
VB 16:00 HUNKAZ 
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
Partnerünk