Ladányi 3080 nap után tér vissza

   

Pénteken indul a Docler Kupa, nemzetközileg is erős a mezőny: szlovák extraligás, DEL 2-es és lengyel bajnok ellenfél Dunaújvárosban.

Dunaújvárosban első alkalommal, de deklaráltan hagyományteremtő céllal rendezik meg a Docler Kupát. Mi tagadás, magasra rakták a lécet az Acélbikák, hiszen igazán rangos ellenfeleket sikerült a Duna partjára csábítani. Egy korábbi írásunkban már összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a résztvevőkről, most csak kiegészítjük azokat.

Legmesszebbről a német másodosztály tavalyi bajnoka, a Bietigheim Steelers érkezik. A csapat vezetőedzője az a Kevin Gaudet, aki korábban a Vienna Capitals kispadján is ült már. Érdekesség, hogy a csapat tagja a 192 centis csatár, kanadai-német kettős állampolgár Mark Heatley, aki a kanadai válogatott Dany Heatley testvére. Bietigheim már elkezdte a felkészülési mérkőzéseket, szombaton például 5-1-re verte az EBEL-ben induló Innsbruckot.

A torna másik meghívottja a szlovák Extraliga történetének legerősebb bemutatkozásával büszkélkedhet, hiszen az SHK 37 Piestany csapata tavaly került fel az Extraligába, és első évében egészen az elődöntőig jutott, ott is csak 4-3-as összesítésben maradt alul a későbbi bajnok HKM Zvolennel szemben. Ezt megelőzően kétszer is megnyerték a szlovák első osztályt. A Pöstyén augusztus másodikán kezdte meg a felkészülési meccsek sorozatát, rögtön meg is verte 3-1-re a francia felnőtt válogatottat. Ezt öt további mérkőzés követte, szlovák, cseh és kazah ellenfelek ellen, váltakozó sikerrel. Legutóbb a szintén extraligás Nyitrával mérkőztek és nyertek 4-3-ra.

A torna negyedik résztvevője a lengyel bajnok Krakkó. Idén a csapatot az ág is húzza. A tervek szerint a DAB ellen már kellett volna játszaniuk Lengyelországban, de azt kénytelenek voltak lemondani jégkészítési problémák miatt. Közben a szövetséggel is összetűzésbe kerültek, aminek következtében egyelőre nincs indulási engedélyük a következő évi lengyel bajnokságban. Külön érdekessége a tornán való részvételüknek, hogy októberben ismét ellátogatnak egy hétvégére Dunaújvárosba, ugyanis a Kontinentális Kupában is érdekeltek. Rudolf Rohacek, a cseh származású vezetőedző, aki korábban volt lengyel szövetségi kapitány is, a klub honlapjának adott videóinterjúban elmondta, hogy a torna rengeteget meg fog mutatni abból, hol is tart a csapata. Ez annál is inkább így lehet, mivel ezek lesznek a krakkóiak első mérkőzései a szezonban.

Ami a Dab.Doclert illeti, sok újdonságról nem tudunk beszámolni, a játékosok közül mindenki harcra kész és alig várja, hogy hazai jégen is bemutatkozhasson. A csapat eddig két felkészülési mérkőzésen van túl. Előbb büntetőkkel 2-1-re kikapott a Sanoktól, majd 9-4-re verte a Katowicét. Hosszú idő után ideális feltételekkel készülhet tehát a csapat, hiszen augusztus elsején már jégen edzhettek a bikák, három hétre rá pedig igen színvonalas nemzetközi tornán mérhetik le erejüket. Hazai szempontból a fő attrakció kétségkívül Ladányi Balázs visszatérése lesz, aki 2005. március 18-án, vagyis 3080 nappal ezelőtt lépett utoljára jégre hazai színekben az újvárosi jégcsarnokban.

A részletes program megtalálható az eseményre készített plakáton, amit mi is bemutatunk. A tornán az állójegyek 1500, az ülőjegyek 2000 Ft-ba kerülnek, melyekkel mindkét aznapi mérkőzés megtekinthető. A rendezvény összes meccsére szóló bérlet ára ülőhelyekre 4500 Ft, állóhelyekre 2900 Ft.

doclercup (2)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum