A Cracovia részt vesz a Docler Kupán

 

Kusza a helyzet Lengyelországban, akár egy kisebbfajta lockout is összejöhet, de a bajnoki címvédő eljön Dunaújvárosba.

Jó hírek érkeztek a hétvégi Docler Kupával kapcsolatban. Egy hete írtunk arról, hogy miután a lengyel bajnoki címvédő nem kapott indulási engedélyt a következő szezonra a Lengyel Jégkorong Szövetség klublicenszekkel foglalkozó bizottságától, nagy kérdés, ez mennyiben érinti a klub indulását a Docler Kupán és a Kontinentális Kupában. A Dab.Docler Facebook-oldalán megjelent információk szerint a hétvégi tornán mindenképpen részt vesz a csapat, tehát a terveknek megfelelően színvonalas eseményt rendeznek Dunaújvárosban.

Radoœ? hokeistów Comarch Cracovii ze zdobycia tytu?u mistrza Polski

A Kontinentális Kupában való részvétel továbbra is kérdéses. Az események hátteréről tudni kell, hogy a lengyel szövetség 2009 óta tervezi megreformálni a ligát. Az átalakítások célja egy professzionális bajnokság kialakítása, a reformokkal kapcsolatban legtöbbször emlegetett minta a német bajnokság, a DEL. Különböző törekvések után idén májusban a szövetség elfogadta az új liga, a Polska Hokej Liga (PHL) versenyszabályzatát, az indulás és a részvétel feltételeit.

Júniusban az öt legnagyobb lengyel klub (Cracovia Krakow, JKH GKS Jastrzebie, GKS Tychy, KH Sanok, Unia Oswiecim) közös nyilatkozatot adott ki arról, hogy ezekkel a feltételekkel nem hajlandóak indulni az új ligában. A fő bajuk a marketing és közvetítési jogokból származó bevételek elosztása volt. A kezdeti nehézségek után ? úgy tűnt ? fokozatosan közeledtek az álláspontok, és ma már csak a krakkói csapat indulása kérdéses. Velük nagyobbak az ellentétek, ugyanis a szövetség pénzbírsággal sújtotta a klubot, amiért nem tart fenn utánpótláscsapatot. Az egyesület egyelőre nem hajlandó ezt a bírságot megfizetni, amíg viszont ez nem történik meg, a licenszet sem kapják meg. A csapat működési feltételei tehát adottnak tűnnek, egyelőre hatalmi harcok miatt kétséges az indulásuk.

Mariusz Wolosz, a liga elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy most kevésbé optimista, mint néhány héttel ezelőtt. Mint mondja, nem sok esélyét látja annak, hogy időben el tud indulni a bajnokság. Mint mondta, a liga és a szervezők részéről minden készen áll, a klubok akaratán múlik, hogy sikerül-e teljes szezont játszani. Egyelőre 8-9 csapat indulása tűnik biztosnak, ha páratlan számú klub jönne össze, akkor az alacsonyabb osztályú cseh bajnokságokból fogadnak be egy jelentkezőt. Mindazonáltal elképzelhető, hogy a liga és a klubok nézeteltérésének egy sajátos lengyel lockout lesz a vége.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum