Légiósok és miskolciak érkeznek Székesfehérvárra

   

Péntek délután kezdte volna harmadik négynapos közös vb-alapozását a Sapa Fehérvár AV19 és a válogatott stábja. Az időjárás közbeszólt, sokan csak szombaton tudnak csatlakozni. Új arcok tűnnek fel, miközben Ladányi Balázs és Szuper Levente is visszatér.

Rich Chernomaz kérésére ezúttal csatlakozik az EBEL-csapat játékoskeretéhez a már hazatért három idegenlégiós, Bartalis István, Ladányi Balázs és Vas János. Szintén a kanadai szakember meghívása alapján Szuper Levente is ott lesz ezen a négynapos összetartáson, miként egy ötfős miskolci kontingens is: Gyenes Dávid, Gőz Balázs, Hegyi Ádám, Szirányi Bence és Nagy Krisztián. Szuper Levente visszatéréséről a szövetségi kapitány és a válogatott kapus véleményét is a cikk második felében találják.

Utóbbi játékos először kapott meghívót a felnőtt válogatotthoz. Nagy Krisztián 1994-ben született, még jövőre is junior korú, ez évben játszott először a felnőttek között. A MAC-nál nevelkedett csatár szezon közben érkezett haza a finn juniorbajnokságból, 46 MOL Liga-mérkőzésen 7 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott, sokszor az első sorban számított rá Tim Kehler vezetőedző.

A magyar válogatott közvetlen világbajnoki felkészülése április 2-án kezdődik, a végleges vb-keretre a jelenlegi információkból nem érdemes következtetni. Az eddigi munkáról Horváth András számolt be nemrég. Szombaton és vasárnap egy-egy egymás közötti mérkőzés szerepel az előzetes programban.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)
(A kép illusztráció, a Jégpalotában készült februárban)

 

Szuper Levente akár a világbajnokságon is védhet, áll az MJSZ-től kapott sajtóközleményben, amely ekképp folytatódik:

Rich Chernomaz, a válogatott szövetségi kapitánya megerősítette, hogy Szuper Levente szombaton csatlakozik a nemzeti csapathoz az edzőtáborban. “Múlt héten egy elég hosszú beszélgetésem volt Leventével ? vágott bele Chernomaz ?, megkérdeztem, lejönne-e a válogatott táborba, hogy megpróbáljon egy pozíciót kiharcolni magának a csapatban. Szüksége volt egy kis gondolkodásra, aztán két nap után megkeresett, hogy jönne. Biztosított, hogy száz százalékig elkötelezett az edzések iránt, és hogy részt vegyen a felkészülésen.

Tudom, hogy nem igazán játszott ebben a szezonban, de a következő hetekben még formába tudja hozni magát. Ugyanis nem egy szezonról beszélünk, amit védenie kellene, hanem csupán 5 meccsről, ennyi lesz a világbajnokság. Ebből is csak pár meccs jut majd egy kapusra, hiszen nem lesz első és második számú hálóőrünk. Ha az elkövetkező hetek értékelésénél úgy gondoljuk majd, hogy Levente készen áll a játékra, akkor szerintem az ő tapasztalatával és technikai tudásával segíthet elérni a célunkat a vébén.”

Szuper Levente izgatottan várja az edzéseket. “Ami a legfontosabb, óriási köszönettel tartozom először is a családomnak ? kezdte a kapus ?, kicsi lányomnak és feleségemnek. A Vasasnak, hogy a klubépítés egy ilyen fontos szakaszában nélkülöznek majd, és a szövetségi kapitánynak is, amiért folyamatosan kapcsolatban maradt velem. Személyesen is találkoztunk, és nagyon megtisztelőnek tartom, hogy azt mondta, szükség lenne a jelenlétemre a válogatottban. Izgalommal várom az edzőtábort, bár nem lesz egyszerű időszak, valószínűleg az egyetemen is halasztanom kell majd. Össze kell egyeztetnem a családot, az iskolát, a Vasast és a válogatottat.”

A céljairól Szuper Levente óvatosan fogalmazott: “Egyelőre rövid távú célokat tudok csak kitűzni, ki fog derülni, mennyire tudom felvenni a versenyt. Ebben a szezonban nem játszottam, de sokszor voltam teljes kapusfelszerelésben, hiszen kapusedzéseket tartok, és azért nem felejtettem el védeni. Meglátjuk, mit hoz a jövő. “

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum