Rich Chernomaz belevágott a vb-felkészülésbe

   

Véget ért a második négynapos vb-felkészülési turnus Székesfehérváron, hétfőn Ljubljanában játszik a Volán, a válogatott programja érdekében két újonccal. A következő péntektől kibővített kerettel folytatódik a munka, nem kevés meglepetéssel.

“Nagyon kemény munkán vagyunk túl ismét ? foglalta össze a Rich Chernomaz szövetségi kapitánnyal töltött három nap eseményeit Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. ? Sokat és jól dolgoztak a játékosok, a rengeteg edzést követően meg is dicsérte őket a kanadai edző, majd hozzátette, eddig nagyon elégedett a hozzáállással és a munkával. Hétfőn Ljubljanába utazunk, ahol a Chernomaz által vázolt taktika és szisztéma szerint meccselünk. Ő ezúttal nem lesz velünk, mert az eredeti programban nem szerepelt ez a mérkőzés, és hétfőn este mindenképpen vissza kell térnie Németországba, ezért Tim Kehler irányítja a mérkőzésen a csapatot.”

Rich Chernomaz szövetségi kapitány ezúttal három honfitársával irányította a péntektől vasárnapig tartó felkészülést, összesen hét-nyolc közös edzésen vettek részt a játékosok. Eközben a két klubedző, Jan Neliba és Énekes Lajos is a csapat mellett dolgozott. Glen Williamson mellett Tim Kehler és Gary Clark, a Miskolc vezetőedzője és kapusedzője (Clark emellett a KMH Budapestnél is hasonló munkakörben dolgozik) tette teljessé a válogatott szakmai stábját ezen a víkenden.

A szövetségi kapitány legközelebb 15-én, pénteken érkezik Székesfehérvárra, amikor is újabb négynapos etap kezdődik. Akkor csatlakozik a csapathoz három munka nélkül maradt légiósunk, Bartalis István, Ladányi Balázs és Vas János, jönnek továbbá a szezont szintén letudó miskolci játékosok, valamint Rich Chernomaz a hétvégi teljesítménye alapján visszahívta Nemes Benjámint is. A harmadik turnust némileg színesíti majd, hogy szombaton és vasárnap este a megnövekedett létszámnak köszönhetően egymás közötti mérkőzésre is sor kerül.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

“Sok új elemet hozott a játékba Rich Chernomaz ? értékelte a látottakat Énekes Lajos ?, amelyek a csapat hasznára lehetnek a vb-n. Máskor kockázatos lett volna ilyen változásokat bevezetni, de most hosszú idő áll rendelkezésre, mindez jól sülhet el a világbajnokságon.”

Az EBEL-alapcsapat mellett három fiatalt visz magával a Fehérvár hétfőn Ljubljanába, minden poszton egyet. Ágoston Olivér lesz Bálizs Bence mellett a másik kapus, a védelemben Jed Rusk kap ismét szerepet ? neki 1 EBEL-meccse van ?, a csatárok között pedig nem vallott szégyent a két napig Rich Chernomaz vezetése alatt készülő Nemes Benjámin, akire mérkőzésen is kíváncsi a stáb.

A hétvégén a junioroknál játszók ezúttal kimaradnak, így nem utazik Rajna Miklós, Hetényi Péter, Varga Arnold és Németh Attila. Magosi Bálint pedig betegség miatt marad itthon. Érdekesség, hogy a Fehérvár szlovéniai túrájára ezúttal három edző utazik a csapattal, Kehler, Neliba és Énekes alkotja a stábot.

Tehát hétfőn 18 órakor az Olimpija Ljubljana vendége lesz a Fehérvár, várhatóan ebben az összeállításban:

Bálizs, Ágoston
Horváth, Rusk, Sofron, Vas M., Kovács Cs.
Durco, Pratt, Banham, Bailey, Metcalfe
Orbán, Sille, Benk, Sikorcin, Mihály Á.
Tokaji, Pozsgai, Novak, Nemes, Hajós R.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum