Hat éve Svájcban edződik az új kerettag

   

Rich Chernomaz első játékoskeretében több újonc is helyet kapott, közük olyanok is, akik még a bő keretben sem voltak korábban, bemutatjuk őket, sorban.

Hentes Kristóf 1993-ban született, az FTC-ben kezdett hokizni, onnan az UTE-ba, majd a Bp. Starshoz vitték szülei. 2007 óta játszik Svájcban, először a Kloten Flyers, majd a GCK Lions játékosaként. Kétszeres svájci juniorbajnok. A felnőttek között ez a harmadik szezonja, amely egyben a legeredményesebb is, 41 mérkőzésen 5+8=13 pontja van. Az előző két évből 46 meccsen 9 pontot hozott, tehát folyamatos a fejlődés. Két világbajnokságon is tagja volt az ifjúsági válogatottnak, a junior vb-kről sérülés és tanulmányai miatt lemaradt.

“A szezon jól kezdődött, a csapat egyik legponterősebb játékosa voltam az előkészületi meccseken. Majd a bajnokság elején 4 meccs alatt mélypontra került a csapat, és utána is sok meccset veszítettünk egy huzamban. De a lemaradást mára behoztuk, és jelenleg a hetedik helyen állunk. Reméljük, hogy a playoffba bejutunk.

Személy szerint sok jégidőt kapok az edzőtől, és a játék is jól megy, idén végre jönnek a pontok is. Folyamatosan balszélsőként játszat az edzőm. A svájci másodosztályra azt szokták mondani, hogy a világ egyik legerősebb másodosztálya, ahol sok nagy játékos hokizik. A mi csapatunk az egyetlen, ahol igazából csak újoncok és fiatalok játszanak, a többiek tele vannak rutinos, idősebb játékossal, akik az NLA-ból jöttek, és komoly légiósok is előfordulnak. Nagyon népszerű Svájcban a hoki, még a másodosztályban sem ritka a 4-5000 néző meccsenként.

A GCK Lionsnál fontos, hogy csapatként játsszunk a meccseken, mert nincsenek kiemelkedő, rutinos egyéniségeink. Ez a szezon nekem nagyon fontos azért is, mert ez az utolsó juniorévem. Ráadásul az iskolai vizsgáim is most vannak. Idén még nem játszottam a juniorbajnokságban, de ha az NLB küzdelmeiből kiesünk, akkor valószínűleg lemegyek a juniorokhoz segíteni. Ez az edzőtől függ, és a csapat eredményeitől.”

A fiatal csatár nem titkolja, meglepte a behívó. “Nem számítottam most erre, de nagy öröm számomra, hogy gondoltak rám. Nagyon várom, hogy megmutathassam a válogatott keretben, hol tartok. Nem tudok sokat előre mondani magamról, majd a jégen meglátjuk, hogy megütöm-e a kívánt szintet. Ezt a szövetségi kapitány fogja eldönteni, és nem azon múlik, hogy mit gondolok magamról és a jelenlegi formámról.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum