Vártam a válogatott meghívót, nagyon keményen dolgoztam érte

   

A nemzeti együttes egyik újonca, a finn juniorbajnokságban szenzációs idényt futó JYP-játékos, Varga Balázs mesélte el első felnőttválogatott benyomásait a Tüskecsarnokban.

Milyen érzés újoncként itt lenni, számítottál a meghívóra akár már így, a szezon elején is?

Őszinte leszek: vártam, hiszen elképesztően keményen dolgoztam érte. Úgy éreztem, hogy ha megadják a fiataloknak a lehetőséget, akkor akár itt lehetek, ha pedig nem, akkor még ennél is keményebben kell dolgoznom, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Szerencsére az első forgatókönyv valósult meg.

Kiválóan megy a játék a finn U20-as bajnokságban, 21 meccsen 34 ponttal egy híján ligaelső vagy – nem mellesleg Sebők Balázs óta az első magyar játékos, aki ilyen számokat produkál a finn utánpótlásban. Még csak novembert írunk, de 5 pontra vagy a tavalyi egész szezonos teljesítményedtől. Mik a céljaid az idény hátralevő szakaszára?

Egy picit engem is váratlanul ért, hogy ennyire jól termelek – habár elsősorban nem a pontgyűjtés foglalkoztat, sokkal inkább az, hogy hat év után végre újra ott lehessünk a rájátszásban. De azért annak örülök persze, hogy az egyéni teljesítményem is segíti a csapatot a célok elérésében. Az idény hátralévő részében azon fogok munkálkodni, hogy bemutatkozhassak a felnőtteknél is.

Jó is, hogy említed, hiszen erre a szezonra már bekerültél a JYP felnőttkeretébe is – szerinted várható, hogy ilyen számok mellett a közeljövőben a Liigában is bemutatkozhass?

Hazudnék, ha azt mondanám, ez magától értetődő, és így van megírva. Annyit tehetek, hogy minden nap kőkeményen edzek, szeretném, ha látnák, itt ez a srác, aki megszakad ezért a lehetőségért.

Tudod már, milyen szerepet szán neked a stáb a felkészülési mérkőzéseken, mit várnak tőled MacAdamék?

Egyelőre nem beszéltünk még erről, nem tudom, pontosan milyen pozícióban számítanak rám. Azt szeretném tenni, amit a klubcsapatomban is – gólokkal, asszisztokkal akarom segíteni társaimat.

Azon olvasóinknak, akik először látnak majd hazai jégen, hogyan jellemeznéd magad, mik a legfőbb erősségeid, illetve mit gondolsz, a játék mely elemeiben kell még előrelépned?

Mindenkit biztosíthatok arról, harcolni fogok, ezért jöttem, mindent meg fogok tenni a jégen, az elveszett korong kifejezés nem szerepel a szótáramban. Erősségemnek a lövéseimet mondanám, szerencsére nagyon sok löketet el tudtam ereszteni idén, ami úgy tűnik, ki is fizetődött. A védekező játékomon mindenképpen szeretnék még csiszolni, a saját kapunk előtt fejben többet kell még koncentrálnom, de mindent megteszek majd ennek érdekében, hiszen nemcsak a támadásokból szeretném maximálisan kivenni a részemet.

varga balazs hun val

fotók: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum