Soha nem esett még ennyi gól egy NHL-játéknapon

 

15 mérkőzésen összesen 114 találat született, ami 7,6-os átlagnak felel meg. Ryan O’Reilly, Nino Niederreiter, Brayden Point és Auston Matthews is triplázott, Nyikita Kucserov 5 pontot szerzett, Mike Stone emberhátrányban lőtt kettőt. A San José zsinórban másodszor kapott 10-et.

A sérüléséből visszatérő Connor McDavid sem tudott segíteni az Emontonon, amely a nyolcadik vereségét szenvedte el az utóbbi tíz meccsén. A kanadai gárda ezúttal hazai jégen kapott ki simán a Nashville-től, amelyben Ryan O’Reilly és Filip Forsberg játszotta a főszerepet egyaránt négy ponttal. A Predators centere egy gólpassz mellett mesterhármast szerzett, a svéd szélső pedig egy gól mellett hármat készített elő.

o'reilly

Tempében is született egy tripla, ám az arizonai szurkolók nagy bánatára ezt a winnipegi Nino Niederreiter lőtte. A Coyotes még vezetett ugyan 2-0-ra, de a hármat vágó svájci, valamint a duplázó Brenden Dillon vezetésével a Jets fordítani tudott, és végül 5-3-ra győzött a Mullett Arenában. A Winnipeg zsinórban hetedszer győzött az Arizona ellen.

Detroitban ért véget a Boston nagy sorozata. A Bruins a szezon első 10 mérkőzésén mindig szerzett pontot – kilencszer kettőt is -, a Little Caesars Arenában viszont a rendes játékidőben kapott ki 5-4-re. A Bruinsnak volt esélye a sorozat folytatására, de hiába vezetett többször is, 3-2 után volt egy rövidzárlata a harmadik harmad közepén, amit a hazaiak három góllal büntettek. Az Original Six-derbi legjobbja a három ponttal záró David Perron volt.

Az Ottawa játékosai képtelen voltak tartani a Brayden Point, Nikita Kucserov párost, amely összesen kilenc ponttal járult hozzá a Tampa idei első idegenbeli sikeréhez. A gólzáporos 6-4-es győzelemből Point mesterhármassal és egy gólpasszal, Kucserov pedig egy találattal és négy előkészítéssel vette ki a részét. Az orosz szélső karrierje során negyedszer szerzett öt pontot, ezzel megdöntötte Vincent Lecavalier klubrekordját.

kucserov

A St. Louis 6-3-ra verte a Montrealt, és először nyert meg két egymást követő mérkőzést ebben a szezonban. A Blues 1-1 után állva hagyta az ellenfelét: a következő 6 gólból ötöt szerzett a 3-3 pontig jutó Jordan Kyrou, Brayden Schenn párosnak köszönhetően.

Mitch Marner négy pontot szerzett, Auston Matthews idei harmadik mesterhármasát lőtte, a hazai jégen játszó Torontónak viszont ez is kevés volt, 6-4-re kikapott a Buffalótól. A Sabres ellensúlyát az jelentette, hogy 12 játékosa is jegyzett pontot, köztük az az Alex Tuch, aki kétszer vette be a Leafs kapuját. A Toronto az utolsó négy mérkőzésén nem tudott nyerni, a Sabres viszont ugyanennyi találkozón összesen 7 pontot gyűjtött.

A Washington gólszegény mérkőzésen győzött a Columbus ellen 2-1-re. A meccs hőse Charlie Lindgren volt, aki 34 lövést fogott, ebből 14-et a kritikus harmadik harmadban. Nem lehet elmenni a fővárosiak védelme mellett sem, amely a szezon legjobb teljesítményét felmutatva összesen 25 lövést blokkolt a mérkőzésen.

A Los Angeles simán nyert Philadelphiában 5-0-ra, ezzel egymás után nemcsak a hatodik idegenbeli győzelmét abszolválta, de egyedüliként a mezőnyben továbbra is hibátlan vendégként. Cam Talbot 24 védéssel nullázta le a Flyerst, Quinton Byfield pedig három gólpasszt adott.

A Carolina háromgólos hátrányból fordítva győzött a New York Islanders csarnokában 4-3-ra. A Hurricanes a meccs felénél lőtte az első gólját, majd a harmadik harmad közepén három perc alatt egyenlített Dmitrij Orlov és Jesperi Kotkaniemi góljaival. A Carolina lendülete a hirtelen halálra is kitartott, ahol Sebastian Aho lőtte a győztes gólt a 74. másodpercben.

A másik New York-i gárdának, a Rangersnek is kevés volt a háromgólos fór a két pont megszerzéséhez. A Rangers négy alapembere (Fox, Chytil, Goodrow, Sesztyorkin) nélkül kezdte a meccset Minnesotában, ennek ellenére az első négy lövésből három gólt szerzett, így Filip Gustavsson helyett Marc-André Fleury állt a vasak közé a 7. percben. A kapuscsere stabilitást adott a Wildnak, elkezdte felpörgetni a meccset, és a befejező játékrész elejére megfordította az állást. Chris Kreider azonban egyenlített, így 4-4 után jöhetett a hosszabbítás, majd a rávezetések, ahol Matt Boldy gólja döntött a Minnesota javára. A már említett Kreider a 273. gólját lőtte a Rangersben, ezzel megelőzte az örökranglista negyedik helyén álló Andy Bathgate-et.

A Florida hiába nyerte meg a kapura lövéseket 40-24-re Chicagóban, a remek formában védő Petr Mrázek 5-2-es győzelemhez segítette a Blackhawkst. A cseh hálóőr mellett a három pontig jutó Philipp Kurashev és a zsinórban harmadik meccsén is eredményes Connor Bedard emelkedett ki a mezőnyből. A másik oldalról Matthew Tkachuk érdemel említést, aki a góljával megszerezte pályafutása 500. pontját.

A Calgary 6-3-ra győzött Seattle-ben, amivel véget vetett hatmeccses nyeretlenségi sorozatának. A Flames a befejező húsz percben nyerte meg a találkozót, ebben a periódusban négyszer vette be a Kraken kapuját, amiből Mikael Backlund kettőt vállalt magára. A Calgary újonca, a zólyomi Martin Pospísil nemcsak góllal mutatkozott be az NHL-ben, de rögtön az első lövéséből eredményes volt.

Zsinórban másodszor kapott egy tízest a San José hazai pályán. Csütörtökön a Vancouver szórta meg a fogatlan cápákat, ma hajnalban pedig a Pittsburgh, amely 10-2-re győzött. Reilly Smith és Jake Guentzel neve mellé 2+2 került, Sidney Crosby egy gólpasszt adott az 1200. mérkőzésén, míg az elmúlt öt szezont a Sharksban töltő Erik Karlsson két találatot készített elő visszatérése alkalmából. A teljesen reménytelen San José a szezon első 11 mérkőzésén egyszer sem tudott nyerni, ez minden idők második legrosszabb rajtja az NHL-ben.

Thatcher Demko mind a 27 kapujára tartó lövést megfogta, így a Vancouvernek két gól is elegendő volt a Dallas legyőzéséhez. A két találatból egyet Elias Pettersson vállalt magára, aki ezzel ötmeccsesre nyújtotta a pontszerző sorozatát.

Nem volt egy súlycsoportban az idei és a tavalyi bajnok a T-Mobile Arenában, a Vegas ugyanis 7-0-ra ütötte ki a Coloradót a Mark Stone, Adin Hill párosnak is köszönhetően. A Golden Knights kapitánya két gólpassza mellett két emberhátrányos gólt is lőtt, míg a kapus mind a 41 denveri kísérletet hárította. A Vegas egyelőre bombaformában van: a szezon 12 mérkőzésén a lehetségesen megszerezhető 24 pontból csak egyetlenegyet veszített el.

mark stone

NHL, november 4.:

Edmonton

Edmonton–Nashville 2-5
G: Nurse, Hyman ill. O’Reilly 3, Forsberg, Novak

Arizona–Winnipeg 3-5
G: Moser, O’Brien, Crouse ill. Niederreiter 3, Dillon 2

Detroit–Boston 5-4
G: Raymond, Walman, Larkin, Perron, Copp ill. van Riemsdyk, Poitras, Coyle, Pastrnák

Ottawa–Tampa Bay 4-6
G: B. Tkachu, Giroux, Batherson ill. Point 3, Hedman, Eyssimont, Kucserov

St. Louis–Montreal 6-3
G: Kyrou, R. Thomas, Saad, Toropcsenko, Schenn, Kapanen ill. Slafkovsky, Gallagher, Suzuki

Toronto–Buffalo 4-6
G: Matthews 3, Marner ill. Tuch 2, Peterka, Thompson, Skinner, Greenway

Washington–Columbus 2-1
G: Wilson, Milano ill. Voronkov

Philadelphia–Los Angeles 0-5
G: Kempe, Kopitar, Kaliyev, Moore, Lizotte

NY Islanders–Carolina 3-4 b.
G: Dobson, Holmström, Barzal ill. Chatfield, Orlov, Kotkaniemi, Aho

Chicago–Florida 5-2
G: Foligno, Zajcev, Hall, Bedard, Kurashev ill. Ekman-Larsson, M. Tkachuk

Minnesota–NY Rangers 5-4 b.
G: Hartman, Eriksson Ek, Zuccarello, Rossi, Boldy ill. Vesey, Panarin, Gustafsson, Kreider

Seattle–Calgary 3-6
G: Björkstrand, Tolvanen, Schwartz ill. Backlund 2, Pospísil, Hanifin, Sarangovics, Andersson

San José–Pittsburgh 2-10
G: Duclair, MacDonald ill. R. Smith 2, Guentzel 2, Malkin 2, Hinostroza, Letang, Nieto, Rust

Vancouver–Dallas 2-0
G: Suter, Pettersson

Las Vegas–Colorado 7-0
G: Eichel 2, Stone 2, W. Karlsson 2, Carrier

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN INFO
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL INFO
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum