Konferenciadöntős a Florida és a Dallas

   

Mindkét gárda idegenben szerezte meg a továbbjutáshoz szükséges negyedik győzelmet.

A Florida és a Dallas közül időrendben elsőként a délkeleti gárda lépett a négy közé, miután a hatodik mérkőzésen 2-1-re győzött Bostonban. A TD Gardenben Jeremy Swayman és Szergej Bobrovszkij játszotta a főszerepet: mindketten bravúrok sorozatát mutatták be, így fordulhatott elő, hogy 58 percig csak egy-egy gól született. Az első harmad végén Pavel Zacha szerzett vezetést a Bruinsnak, amire a meccs felénél Anton Lundell válaszolt. A két kapusnak köszönhető úgy nézett ki, hogy csak a hosszabbítás dönt majd, de másfél perccel a befejezés előtt Gustav Forsling beverte egy kipattanót és ezzel a konferenciadöntőbe lőtte a Floridát. A döntőben a Panthers ellenfele a Rangers lesz majd.

Nyugaton a Dallas is 2-1-re nyerte a hatodik mérkőzést, a különbség mindössze annyi volt, hogy a texasiak a második hosszabbításban szerezték a továbbjutás jelentő győztes gólt. A TD Gardenben és a Ball Arenában rendezett meccs között erős volt a párhuzam: sokáig itt is a kapusokról, az Alekszandr Georgijev, Jake Oettinger párosról szólt minden, ám a meccs végére Matt Duchene lépett elő főszereplővé, aki tragikus hősből lett igazi hős. Denverben Mikko Rantanen szerzett vezetést a hazaiaknak a második harmad elején, amire a harmadik elején Jamie Benn válaszolt. 1-1 után több gól már nem született a rendes játékidőben, így jöhetett a hirtelen halál, ami a 13. percben eldőlni látszott. Mason Marchment a kék vonalról lőtt a kapuba, de a gólt nem adták meg, mert a játékvezetők szerint Duchene akadályozta a Colorado kapusát. A meg nem adott találatot követően pontosan még egy harmadot játszottak a csapatok, amikor is egy kapu előtti kavarodás után Duchene eszmélt a leggyorsabban és eldöntötte a mérkőzést. A Dallas összesítésben 4-2-re nyerte a szériát, és várja a Vancouver–Edmonton párharc győztest, ahol a Canucks vezet 3-2-re.

duchene

NHL, május 17.:

Boston–Florida 1-2 (a szériaállás 2-4)

Colorado–Dallas 1-2 h. (a szériaállás 2-4)

 

NHL-playoff, főcsoport-elődöntők:

Nyugat:
Dallas–Colorado 4-2
Vancouver–Edmonton 3-2

Kelet: 
Florida–Boston 4-2
NY Rangers–Carolina 4-2

Cimkék:

Hozzászólások (5)

  1.   #1
    jegib,   

    miskolci lárifári előre megmondta h ez lesz:P : "Ezt a sorozatát minden bizonnyal folytatná, de nem fogja. Na nem azért, mert elbukja a hetediket, hanem azért, mert az Avalanche a hatodik összecsapáson behúzza a negyedik győzelmet és a konferenciadöntőbe jut."

  2. stеrо
      #2
    stеrо,   

    @jegib: Nyicsuskin doppingvetsége és 6 hónapos eltiltása nem szerepelt a tervben :)

  3.   #3
    jegib,   

    @stеrо: rendes dallasi ott segít ahol tud az excsapatának

  4. Dave
      #4
    Dave,   

    Kemény párharc volt, a folytatás sem lesz könnyű.

  5. facsipesz
      #5
    facsipesz,   

    Ebben a fordulóban minden 6. meccset megnéztem élőben, és pont az bukott, akinek szurkoltam. Az Edmontonért már nem maradok fenn :)

    Egyébként parádés ez a playoff, minden perce arany.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS