A Carolina nyerte a szabadtéri derbit

 

A Martin Necas, Jesperi Kotkaniemi, Teuvo Teräväinen sor döntött a Washington ellen.

Ryan O’Reilly elcserélését követően a St. Louis rögtön elvesztette az első mérkőzését korábbi kapitánya hiányában. A Blues éppen attól a Coloradótól kapott ki hazai jégen 4-1-re, amelyben O’Reilly a pályafutását kezdte még 2009-ben. Bowen Byram kétszer vette be Jordan Binnington ketrecét, az idén először kezdőként szerepet kapó, mindössze 22 éves Justus Annunen pedig 19 lövést védett. Az Avalache-ból meg kell meg kell még említeni a 462. mérkőzésén a 200. gólját szerző Mikko Rantanent. A denveri klasszis ezzel a teljesítményével a finnországi születésű játékosok között a harmadik leggyorsabb volt Teemu Selänne (322), Jari Kurri (328) és Tomas Sandström (456) mögött.

A Florida hiába kezdett jól Nashville-ben, a Predatos végül egy hetessel tömte ki Szergej Bobrovszkij és Spencer Knight kapuját. A Bridgestone Arenában az első harmad közepén még vezetett a Panthers 2-1-re, de ezután a Preds zsinórban ötöt rámolt be. A 11 lövésből négyet kapó Bobrovszkijt Knight váltotta, de a Floridán ez sem segített, végül 7-3-as vereséget szenvedett. A Predatorsban Tommy Novak duplázott, Roman Josi és Ryan McDonagh pedig egyaránt három pontot tett a táblára.

A 17 meccset kihagyó Jake DeBrusk góllal és gólpasszal tért vissza abba a Bostonba, amely nagyon simán intézte el a New York Islanderst 6-2-re. A TD Gardenben a közel két hónapot kihagyó csatár nyitotta a gólok sorát, aki mellé Trent Frederic tudott felnőni a maga két góljával. David Pastrnák a 300. asszisztját osztotta ki az 565. mérkőzésén, ami az ötödik legjobb teljesítmény a Bruins történetében Bobby Orr (346), Ray Bourque (419), Wayne Cashman (558) és David Krejcí (560) mögött.

A New Jerseyben is volt egy visszatérő, mégpedig az a Jack Hughes, aki négy találkozót követően két előkészítéssel jelezte, hogy ismét teljesen egészséges. A Devils egyébiránt a Pittsburgh vendége volt és hiába került korán hátrányba, az összesen négy pontot szerző Nico Hischier, valamint a már említett Hughes vezérletével néggyel válaszolt és végül magabiztosan győzött 5-2-re. Hischier először gyűjtött 4 pontot egy mérkőzésen, egyúttal megszerezte karrierje 100. gólját.

A nap meglepetését a Metropolitan-csoport utolsó helyén álló Columbus szolgáltatta azzal, hogy 4-1-re tudott győzni a Centralt vezető Dallas otthonában. A meccs embere Mathieu Olivier volt, aki az utolsó játékrészben egy góllal és két előkészítéssel a Jackets mindhárom találatában aktív szerepet játszott. A Dallas ezzel a vereséggel együtt zsinórban a negyedik találkozóját vesztette el, és három pontra csökkent a hátránya az őt üldöző Winnipeggel szemben.

A St. Louis mezét a Torontóéra cserélő Ryan O’Reilly kiválóan mutatkozott be új csapatában. A Blues exkapitánya a Montreal elleni Original Six-derbin húzhatta fel először a Maple Leafs szerelését, és rögtön egy gólpasszal járult hozzá a nagy rivális 5-1-es legyőzéséhez. O’Reilly mellett a kettőt vágó Michael Bunting, valamint a 29 lövést hárító és a karrierje első hazai győzelmét szerző Joseph Woll játszott kimagaslóan.

Az idény utolsó nyitott pályás mérkőzését a Carolina és a Washington a játszotta 57 ezer néző előtt a Carter-Finley Stadiumban. Az Alekszandr Ovecskin nélkül felálló fővárosiaknak nem sok esélyük volt, végül 4-1-es vereséggel távoztak a North Carolina University otthonából. A találkozó a második harmad közepén dőlt el, amikor a Canes bő öt perc alatt háromszor mattolta a Capitals védelmét, s ezzel négygólos előnyre tett szert. A Martin Necas, Jesperi Kotkaniemi, Teuvo Teräväinen sor tarthatatlan volt a maga három góljával és összesen hét pontjával. A Hurricanes kapujában Frederik Andersen 24 lövést fogott, és még egy gólpasszt is kiosztott. A Washington csatára, Lars Eller a 926. mérkőzését játszotta, ezzel a dán játékosok listáján az első helyre lépett, megelőzve Frans Nielsent.

stadium_series

Egy roppant érdekes meccsen ért véget a New York Rangers hetes győzelmi sorozata Calgaryban. A Flames már a 48. másodpercben kétgólos előnyben volt, de a folytatásban nem tudta kiaknázni a remek kezdés kínálta lehetőséget, a Rangers pedig ezt kihasználva Taraszenko és Lafreniere találatával a harmadik harmad közepére ledolgozta hátrányát. A hosszabbításban viszont a Flames már nem szalasztotta el a lehetőséget, és Mikael Backlund emberelőnyös góljával eldöntötte a találkozót.

A Los Angeles saját magának tette nehézzé a győzelmet az Arizona ellen. A Kings az első harmadban nyolc perc alatt berámolt egy ötöst, így 5-1-re vezetett negyedóra után. Ezután viszont Kopitarék ledobták a vasmacskát, a Coyotes pedig megérezte a lehetőséget és zsinórban négy gólt ütve megmentette az egyik pontot. A plusz öt perc nem hozott gólt, így jöhettek a rávezetések, ahol Gabriel Vilardi és Adrian Kempe megnyerte a meccset a Los Angelesnek.

A Buffalo 4-2-re győzött San Joséban és továbbra is harcban áll a rájátszásért. A SAP Centerben minden harmad két gólt hozott: az első kettőben megosztoztak a csapatok a találatokon, az utolsóban viszont a Sabres volt eredményes mindkétszer, köszönhetően annak, hogy tízzel több kapura lövése volt, mint a házigazdának.

Seattle-ben ért véget a Detroit ötös győzelmi sorozata, miután 4-2-re kapott ki a Climate Pledge Arenában. A Kraken 1-1 után rázta le az ellenfelét, amikor is egymás után hármat vágott. A végjátékban a Red Wings még szépített, de ez csak arra volt elég, hogy Philipp Grubauer statisztikáját elrontsák. A Seattle legjobbja az 2+1-gyel záró Jordan Eberle volt.

Nem a kapusok napja volt Las Vegasban, ahol a Golden Knights nyert 5-4-re a Tampa ellen. A hazaiaknál Adin Hill, a vendégeknél Andrej Vasziljevszkij is csak 84%-os hatékonysággal védett, ebből a két gyenge kapusteljesítményből pedig a Vegas jött ki jobban. Jonathan Marchessault duplázott, Shea Theodore három pontot szerzett, de az igazi érdem Nicolas Roy-é volt, aki 69 szekundummal a befejezés előtt szerezte meg a Golden Knights győztes találatát.

A Philadelphia hiába vitte 37-23 arányban a kapura lövéseket Vancouverben, képtelen volt semlegesíteni a két emberhátrányos gólt szerző, és összesen öt pontot jegyző Elias Pettersont. A Canucks 1-1 után hagyta állva az ellenfelét, és végül 6-2-vel húzta be a meccset. A svéd szélső az öt pontjával már 71-nél jár, ezzel megdöntötte 68-as egyéni rekordját. Továbbra is Petterssonnál maradva, ő a 8. játékos a franchise-ban, aki egy meccsen két emberhátrányost gólt tudott lőni.

elias_pettersson

NHL, 2023. február 18.:

St. Louis–Colorado 1-4
G: Blais ill. Byram (2), Rantanen, Nyicsuskin

Nashville–Florida 7-3
G: Novak (2), Duchene, Johansen, Sissons, Josi, Trenyin ill. Cousins, Tkachuk, Reinhart

Boston–NY Islanders 6-2
G: Frederic (2), DeBrusk, Foligno, Bergeron, Zacha ill. Palmieri, Martin

Pittsburgh–New Jersey 2-5
G: Malkin (2) ill. Hischier (2), Mercer, Hamilton, Bratt

Dallas–Columbus 1-4
G: Dellandrea ill. Foudy, Boqvist, Olivier, Robinson

Toronto–Montreal 5-1
G: Bunting (2), Engvall, Nylander, Kampf ill. Anderson

Carolina–Washington 4-1
G: Kotkaniemi, Stastny, Necas, Teravainen ill. Wilson

Vancouver–Philadelphia 6-2
G: Beauvillier (2), Pettersson (2), Kuzmenko, Di Giuseppe ill. Laughton, Frost

Calgary–NY Rangers 3-2 h.
G: Mangiapane, Kadri, Backlund ill. Taraszenko, Lafreniere

Los Angeles–Arizona 6-5 b.
G: Fiala, Kopitar, Lizotte, Roy, Fiala ill. Keller (2), Brown, Boyd, Fischer

San Jose–Buffalo 2-4
G: Szvecsnyikov, Barabanov ill. Cozens, Power, Skinner, Tuch

Seattle–Detroit 4-2
G: Eberle (2), Oleksiak, Tolvanen ill. Suter, Larkin

Las Vegas–Tampa Bay 5-4
G: Marchessault (2), Howden, Theodore, Roy ill. Namesztnyikov, Stamkos, Perry, Bellemare

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI INFO
VB 12:20 LATSWE INFO
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum