Asiago–Hydro Fehérvár AV19 4-0

   

Borzalmas kezdés után hiába egykapuzta végig a fennmaradó idő nagy részét a Volán, egy gólt megint elvettek tőle, az olaszok pedig a végén egy harmadik kipattanóból eldöntötték a meccset. A Fehérvár így egyetlen ponttal tér haza fontos idegenbeli túrájáról.

A túra első két meccséhez képest az olasz Kontikupa-döntős otthonában annyi volt a változás a Hydro Fehérvár AV19 összeállításában, hogy Vértes és Terbócs a negyedikből a harmadik sorba került fel Magosival és Mihállyal helyet cserélve. A kapuban most is Roy kezdett.

Rémálomszerűen rajtolt a Volán, négy perc sem telt el a mérkőzésből, máris kétgólos hátrányból kellett (volna) megkezdenie a visszakapaszkodást. Előbb Donaghey vétett el egy korongot utolsó emberként – a kanadai bekk első idegenbeli túrája nem sikerült a legszerencsésebbre, Bolzanóban is volt egy gólt eredményező hibája –, s bár Finoro ziccerét még fogta Roy, a pakk éppen McShane elé pattogott, akinek nem volt nehéz dolga üres kapura. Mindössze 65 másodperccel később ismét sikerrel zárult egy hazai ellentámadás. Ezúttal Salinitri száguldott át a fehérvári védelmen, újabb kipattanót gyűjtött be az ellenfél a támadóharmadban, Simpson tette rá fordulásból, átfért Roy hóna alatt, szegény így a(z egyébként kiegyenlített) nyitó húsz percet 71.4%-kal abszolválta. A játékrész krónikájához hozzátartozott még, hogy a 6. minutumban Saracinót az orvosi személyzetnek kellett az öltözőbe támogatnia tulajdon csapattársa, a gólpasszos Salinitri fejlövése után.

A középső harmadnak tiszta kétperces előnnyel futhatott neki a magyar csapat, kihasználatlanul maradt, miként az öt perc múlva érkező következő fór is. A meccs feléhez közeledve aztán úgy tűnt, végre megtörik a jég, ám a székesfehérváriak ezúttal is alulmaradtak a bírókkal szembeni egyenlőtlen küzdelemben. Jó szokásához híven Hári tartotta meg a korongot az ellenfél zónájában, otthagyta Campbellnek, aki tőle megszokott nagy gólt vert hátulról – ám videózás után annak ellenére visszavonták a találatot, hogy úgy tűnt, a kapunál ólálkodó Vértest az asiagói bekk, Rutkowski lökte rá saját kapusára. A vorarlbergi bohózat után újfent egy finoman szólva is vitatható ítélettel vettek el egy fontos gólt a Volántól, nehéz erre mit mondani. Ebben a periódusban a Fehérvár ráborította a pályát vendéglátójára, sokszor egyenlő létszámban is kapujához szegezte az olaszokat, ám a 3:21-es(!) lövési arány és a hatpercnyi emberelőny dacára sem tudta bevenni a 40 perc után 29/29-cel álló Fazio hálóját (szabályosnak ítélt góllal legalábbis.)

A záró harmad indításaként azért újra megpróbálkozhattak egy fórral, ám ezúttal is csak helyzetekig jutott a csapat. A kiegészülés után fél perccel Mihály lövése a vasról vágódott le, tényleg semmi nem akart bemenni. Bezzeg a másik oldalon, bezzeg előnyből: hiába a fehérvári fölény, O’Brien és Marchetti összeakaszkodása után az 54. percben megint csak az olaszok kapcsoltak gyorsabban egy lecsorgónál, most éppen Moncada, a harmadik kipattanós góllal végérvényesen eldőlt az összecsapás.

Másféllel a vége előtt az 1+1-gyel záró Finoro üres kapus találata már nem osztott, nem szorzott, a naggyá tett Fazio kapus végül az idény első shutoutjával zárt, a Fehérvár pedig így három vereséggel és csupán egy ponttal zárta a negyeddöntő szempontjából kulcsfontosságúnak tűnő túráját. S minekutána a Vienna kedden begyűjtötte a 3 pontot a Villach ellen, egy meccsel kevesebbet játszva is 6 egység az előnye a Volán előtt – vagyis ez a hajó, az automatikus playoff elúszni látszik. Bajnoki folytatás több mint egy hét múlva, a Magyar Kupa hétvégi négyes döntője után, immár februárban, jövő pénteken a közvetlen rivális Klagenfurt ellen.

asiago avs

fotó: Serena Fantini / Asiago Hockey

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
  • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum