Vorarlberg Pioneers–Hydro Fehérvár AV19 3-2

   

A Volán három gólt szerzett Feldkirchben, ebből kettőt meg is adtak, a kései egyenlítés azonban végül csak egy pontra bizonyult elegendőnek a sereghajtó ellen.

A Hydro Fehérvár AV19 az egy nappal korábbi, bolzanói összeállításában korcsolyázott a jégre, így bár azt a meccset Horváth fejezte be a kapuban, Feldkirchben ismét Roy kezdett. A nyitó tíz percben egyértelműen a vorarlbergi harmadban folyt többet a játék, az első komolyabb hazai helyzetek Bartalis kiállítása alatt jöttek a játékrész feléhez közeledve. Ezeket gond nélkül kibekkelték a székesfehérváriak, ám amikor már újra teljes volt a létszám, egy kidolgozatlan helyzetből megszerezte a vezetést a Pioneers: O’Brien nem tudott eltakarítani egy tessék-lássék kipattanót, a szemfüles Metzler köszönte, közelről behúzta (1-0). A forgatókönyv eztán sem változott érdemben, az átütő fölény azonban nem volt meg, a lövéseket pedig Madlener hatástalanította.

A fordulást követően jobban kezdett a Vorarlberg, majd alig két perc után O’Brien és Metzler találta meg egymást nem először; a fehérvári védő igazgatta meg kicsit a gólszerző hajkoronáját. Ezúttal fordult a kocka, újabb hazai helyzetek után most a Volán szerezte a gólt: a 26. percben Hári, Campbell és Kuralt használta ki az osztrák védelem pánikszerű rendezetlenségét, végül a szlovén támadó ismételt a bekk kipattanója után (1-1). Fehérvári felpörgés helyett azonban alig két perccel később ismét hazai előny állt az eredményjezőn. Előbb Magosi helyzeténél még Madlener védett nagyot, a 28. minutumban viszont egy ellentámadás végén újfent Metlzer előzte meg emberét, most éppen Mihály Ákost, duplájával visszavették a vezetést a feldkirchiek. A gólt esetleges lesállás miatt megvideózták, nagyon kicsin múlhatott, de végül érvényben hagyták (2-1). A mérkőzés felénél másodszor is kiegyenlített a Volán, Terbócs kotort be egy Madleneren átcsorgó pakkot, a bírák azonban közbefújtak, és a jóég tudja, miért nem adták meg a teljesen szabályosnak tűnő találatot. Nem ez volt az egyetlen visszás ítélet: alig egy percre rá a palánk mellett Jarusek verrte orrba tisztán láthatóan Vértest, elmaradt az egyértelmű magas bot. Nem sokkal később a kiugró Kuralt állhatott volna bosszút, szólóját megint Madlener védte, a záró húsz percre így ismét a vendéglátók fordulhattak fórral.

Az utolsó harmad kivédekezett székesfehérvári emberhátránnyal indult, majd több ízben is megdolgoztatták Madlenert a vendégek. Ennek végül a hajrában, kevesebb mint 2 és fél perccel a lefújás előtt lett meg a gyümölcse: Sarauer és Findlay vitt végig egy kontrát, utóbbi finom mozdulata nyomán végül a bárdról pördült be a korong a hálóba (2-2).

A rendes játékidő nem hozott döntést, jöhetett a hosszabbítás, ami viszont rekordgyorsasággal, 16 másodperc alatt eldőlt: a három a háromban Pallestrangot hagytuk lőni középről, az elit-vb-ket is megjárt rutinos osztrák válogatott bekk nem hibázott, a sereghajtó így a Fehérvár ellen szerezte meg idei 3. túlórás, összességében 39 meccsen 11. győzelmét. A Volán a pontszerzéssel két egységre közelítette meg a Klagenfurtot, és háromra a még biztos negyeddöntőt érő, 6. helyen álló Viennát, a bécsiek azonban egy meccsel kevesebbet teljesítettek. Folytatás két nap múlva, a Kontinentális Kupa-döntős Asiago otthonában.

vorarlberg pio avs németh k

fotó: Rothmund/Pioneers.hockey

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum