A német bajnokságból erősítenek az ICEHL csapatai

   

Sorozatunk első részében az ICEHL észak-olaszországi csapataival foglalkoztunk, majd a nyugat-osztrák klubokat elemeztük, most a két karintiai együttes mellett a szlovén Ljubljana kerül górcső alá.

Elsőszámú kapust cserélt a tavalyi rájátszás elődöntőjében a Fehérvár AV19 ellen 4-1-re alulmaradó Villach. Távozott az előző idény során 30 mérkőzésen védő Andres Bernard a Bolzanóhoz, helyére a fehérvári szurkolók által jól ismert Jean-Philippe Lamoureaux érkezett a Salzburgtól, míg a cserekapus pozíciójában maradt a 22 éves Alexander Schmidt. A jelenleg 7 főt számláló védelembe maradt a frissen csapatkapitánynak kinevezett Derek Joslin, valamint Lindner és a fiatal Urbanek. Megszerezték az NHL-ben 6 szezont lehúzó, kétszeres német bajnok Simon Despres-t az Eisbären Berlintől, az impozáns KHL-s pedigrével rendelkező lett válogatott Kuldát a Krefeldtől, a 24 éves Mattinent az AHL-ből, míg a fiatal Payrt az Alpesi Ligából. A támadók közül heten maradtak az előző idényről: a veterán Desjardins a Mannheimtől, a fiatal Geifes az USPHL-ből, a német Grafenthin a Graztól, Wallenta az Alpesi Ligából igazolt a Sasokhoz. Rob Daum vezetőedzőék hoztak két szlovén válogatott csatárt is: Sabolic szintén a Krefeldtől, Tomazevic az Olimpija Ljubljanától szerződött át. Az előző idény 5 legponterősebb játékosa közül mindössze Hughest és Collins tartozzák meg, a 26 gólig jutó Kosmachuk Finnországba, a lett válogatott Krastenbergs a svéd másodosztályba szerződött, míg az ICEHL-ben 11 szezont lehúzó Jamie Fraser visszavonult. Az alaposan megerősített védelmével a Villach idén is biztos rájátszás-résztvevőnek tűnik, egy jó meneteléssel akár ismét elődöntőig juthat.

Despres

Fotó: Berliner Zeitung

A Wörthi-tó másik oldalán a Klagenfurt megtartotta kapustrióját: az előző szezonban a dán Dahm 39 találkozót kapott, a maradékon Usnik és Vorauer osztozott. Egyben tartotta védelmét a 2020/21-es bajnok, csupán a dán válogatott Jesper Jensen Aabo érkezett a Krefeldtől, Paul Postma vezetésével nyolc bekk maradt a klub kötelékében. A támadóknál sem volt nagy mozgás, 14 csatár hosszabbított szerződést a rekordbajnokkal, mindössze az NHL-t is megjárt Lucas Lessio érkezett Aabóhoz hasonlóan a Krefeldtől. Bár a KAC a 2021/22-es szezonban elvérzett a negyeddöntőben, az összeszokott kerettel idén akár nagyot is alkothat Petri Matikainen mester.

A Klagenfurthoz képest nagyobb mozgások történtek az ICEHL-mezőny szlovén csapatánál, az Olimpija Ljubljanánál. A kapuban maradt Us kapus, akinek a francia bajnokságból érkező Anthony Morrone-nal kell majd megküzdeni az első számú posztért. Hét hátvéddel számolnak a tavalyi szezonból ? legponterősebb bekkjük, Piché az EIHL-be szerződött ?, melléjük érkezett a kanadai Neill a Kölntől, az ifjúsági válogatott Podrekar a Bledtől, valamint Stojan az Alpesi Ligából. 11 támadó maradt a szlovén bajnoknál ? az Erste Ligából jól ismert Anze Ropret visszavonult ?, akik mellé 4 új játékost igazolt a szakvezetés. A 33 éves Vallerand az EIHL-ből, a junior-válogatott Bericic a hazai bajnokságból, az amerikai Dodero az egyetemi bajnokságból, míg Garreffa az ECHL-ből költözött Szlovéniába. A Ljubljana talán nem erősített olyan mértékben keretén, mint tette azt a többi riválisa, így minden bizonnyal a rájátszásba kerülés lehet Mitja Sivic vezetőedző első számú célja.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum