Tirronen vezetésével jutna ismét playoffba a Linz

 

Sorozatunk első részében az ICEHL észak-olaszországi csapataival foglalkoztunk, most a nyugat-ausztriai Vorarlberg és Innsbruck, valamint a szebb napokat is megélő Black Wings Linz kerül górcső alá.

Alakul a kerete az újonc Pioneers Vorarlbergnek. A feldkirchi klub átszervezéséről és az első játékosok bemutatásáról már írtunk korábban,  jelenleg 4 kapus, 8 védő és 12 támadó alkotja Marc Habscheid együttesét. A kapusposzton az előző szezonban még alpesi ligás indult csapat portása, Alex Caffi, valamint a Dornbirntől érkező válogatott David Madlener osztozhatnak. A védelemben négyen maradnak az AlpsHL-es gárdából, melléjük érkezett a négyszeres bajnok csapatkapitány Pallestrang a Salzburgtól, Kirichenko a kanadai USports bajnokságból, a 18 éves Erne a USPHL-ből, valamint a norvég válogatott Christian Bull Érsekújvárról. A támadószekcióban hárman maradnak az alpesi ligás együttesből, Macierzynski, Metzler és Zitz az ICEHL-től visszalépő Dornbirnból igazolt az új vorarlbergi együtteshez. A svéd Eriksson és a kanadai Jacome az NCAA-ból, Revel és Sandhu a kanadai USports bajnokságból, a korábban bejelentett Spannring a svájci másodosztályból, míg Plotner a Vienna Capitals második csapatától szerződött Feldkirchbe. Összességében úgy néz ki, a szakvezetés az előző idény alpesi csapatára, valamint a Dornbirnból összeszedett játékosokra épít, melléjük hoztak pár helyi kötődésű, befutott osztrák hokist, valamint fiatal légiósokat.

Bő kerettel dolgozhat idén Mitch O?Keefe az Innsbrucknál. Mindhárom kapusukra igényt tartottak az előző idényt 11. helyen abszolváló klubnál: a meccsek nagyobb részét ismét az amerikai McCollum kaphatja, míg a fennmaradó mérkőzéseken Swette és Gratzer osztozhatnak. Tíz hátvédjükből öt már az előző idényt is Tirolban töltötte: Cuma a Dornbirntól, Kerber a salzburgi akadémiáról, Watson az EIHL-ből, a kétszeres dán bajnok Krogsgaard a német Fischtown Pinguinstől érkezik, míg a 19 éves Platzer a juniorcsapatból léphet elő. A nyugat-ausztriai együttes 9 csatárának szerződését is meghosszabbította, melléjük érkezik a kanadai Coulter Norvégiából, Helewka az AHL-ből, az amerikai Mackin a svéd másodosztályból, az osztrák juniorválogatott Peeters a QMJHL-ből, valamint a Fehérváron nagy szezont futó Brady Shaw most az Alpok szívében lehet közönségkedvenc. Az Innsbruck az idei szezonnak összesen 27 játékossal, köztük 9 idegenlégióssal indul neki. A klub szurkolóira ráférne egy jó szezon, az Innsbruck 2012 óta mindössze kétszer jutott rájátszásba, ráadásul 2018 óta egyszer sem volt tagja a playoffnak.

Alaposan kicserélődött a keret a Black Wings Linznél is. Az előző idény első számú kapusa, Jared Coreau a Slovan Bratislavához igazolt, posztjára érkezett a fehérvári playoff-menetelés kulcsa, Rasmus Tirronen. A finn portás cseréje Höneckl lehet. Négy hátvédet tartott meg Philipp Lukas vezetőedző, aki az előző idényben még a linzi farmcsapatot irányította. Érkezett a védelembe a 34 éves Bartley, aki öt idényt húzott le az NHL-ben, majd további hármat a KHL-es Kunlunnál. Erősítés lehet még az amerikai Roe, aki a svéd másodosztályból, míg a cseh Kubes aki a cseh másodvonalból érkezett. A válogatott Schumnig a Klagenfurtot hagyta el a Linz kedvéért, míg Lindner a KAC alpesi csapatát követően próbálkozik meg az ICEHL-lel. A támadók közül kilenc játékost tartott meg a szakvezetés, melléjük hoztak két rutinos légióst és három fiatalt. A norvég válogatott Haga a Liigából, a korábban a Gyergyónál is megforduló St-Amant az ECHL-ből tette át székhelyét Felső-Ausztriába. A kanadai Stuart a linzi farmcsapatból, Sticha a Klagenfurtból, Rappold pedig Grazból igazolt a Black Wings Linzhez. A Linz sikeres idényének egyik kulcsa lehet, hogy a jelentősen átalakuló hátsó alakzat milyen gyorsan áll össze, mindenesetre jó eséllyel zárhatnak előkelőbb helyen, mint a tavalyi szezon utolsó helye.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum