A szlovénok minket is hívtak a 6 csapatos tornára

 

Vas Márton általános igazgató blogunknak azt mondta: sportszakmai okok miatt nem vállalta a szereplést a magyar válogatott.

Szlovénia pótvilágbajnokságot rendez, de nélkülünk ? írtuk szerdán a ljubljanai tornán részt vevő válogatottak honlapjainak hírei alapján. A május közepére tervezett 6 csapatos eseményen az idén is elmaradt divízió 1/A-s vb együttesei közül négy ott lesz, Magyarország és Dél-Korea azonban nem, helyettük Lengyelország és Ukrajna ugrik be. Olvasóinkban és bennünk is joggal merült fel a kérdés, hogy minket vajon nem hívtak-e a szlovén szervezők, vagy más oka van a távol maradásunknak. Miként írtuk is, a magyar válogatott április közepén az osztrákokkal és a fehéroroszokkal játszott egy-egy meccset, majd a szezon gyakorlatilag véget ért, a munka az augusztusi rigai olimpiai selejtezők előtt kezdődik újra. Ehhez képest az azonos kihívásokra készülő Ausztria például tucatnyi meccsen csiszolhatja játékát áprilisban és májusban.

Mindezek kapcsán Vas Márton, a válogatottak általános igazgatója a következőkről tájékoztatta blogunkat: ”Mi is meghívást kaptunk az eseményre, ám sportszakmai okok miatt a távol maradást választottuk. Más válogatottakkal ellentétben az egész szezonban meg tudtuk rendezni az összetartásokat a nemzetközi szünetekben, és mérkőzéseket is játszottunk. Emellett április elejére az összes magyar klubcsapat befejezte a szezont, tehát mintegy 6 hétig kellett volna élesben készülniük a jégkorongozóinknak egy egyébként tét nélküli eseményre. Mindezt úgy, hogy látszott, a szezon záró szakaszára elfáradtak a játékosok, a Fehérvár és a DVTK például három sorral harcolt úgy, hogy végül sikerélmény egyiküknek sem jutott. Az idény mindenkit igénybe vett, a koronavírus-járvány okozta fertőzések és karanténok miatt alapozniuk is többször kellett, voltak időszakok, amikor nem játszhattak mérkőzéseket, máskor extrém terhelést kaptak. Mindezek figyelembe vételével döntött úgy a szakmai stáb a szövetségi kapitány vezetésével, hogy egy ilyen tornának érdemi sportszakmai hozadéka nem lenne. Mivel a válogatott programunk év közben nem állt le, nem kell pótolnunk az elmaradt munkát, megítélésünk szerint hasznosabb, ha a játékosok hosszabb pihenőt tudnak tartani, és az augusztusi olimpiai selejtezők előtt újrakezdődő felkészülésbe fizikálisan és mentálisan is megerősödve kapcsolódnak majd be.”

Emlékeztetőül: az olimpiai selejtezők utolsó körében Magyarország Rigában szerepel augusztus 26?29. között, ellenfeleink a házigazda lettek mellett az olaszok és a franciák lesznek. A 2022-es pekingi olimpiára csupán a csoport győztese juthat ki.

hunblr

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum