Indulhat a játékosvásár az NHL-ben

 

Közép-európai idő szerint este 6 órától jelenthetik be a csapatok az új jégkorongozóikat.

Alapesetben már néhány napja tartana a 2020/21-es alapszakasz az NHL-ben. A koronavírus-járvány azonban mindent felborított, így az egész évad lényegében a mai napon, október 9-én indul a játékospiac megnyitásával. Nemrégiben már elemeztük a helyzetet, megírtuk, hogy a piac mennyivel lesz másabb a megszokottnál, illetve összeszedtük azon játékosok névsorát, akik a legkapósabbak lehetnek. A lista jó néhány hokissal bővült menet közben, köztük azokkal, akik nem kaptak qualifying offert, azaz ajánlatot a klubjuktól, ezért számba vesszük a szintén elérhető nevesebb hokisokat.

Kapusok

Corey Crawford helyzete néhány napja még bizonytalan volt, ám azóta kiderült, hogy a Chicago nem hosszabbít a veterán kapussal. Stan Bowman, a Blackhawks GM-je ugyanis kijelentette, a Kevin Lankinen, Collin Delia párossal képzeli el a jövőt, akik mellett Malcolm Subbant is aláíratná. A 35 éves Crawford így 10 év szolgálat és két Stanley Kupa után hagyja el a város csapatát, ahol a győzelmeket tekintve a harmadik, a rájátszásban elért sikereket számolva az első helyen áll. Az elmúlt években szezononként 6 millió dollárt zsebre rakó hálóőr ideális választás lehet egy olyan csapatnak, ahol a kapus jelentheti a puzzle utolsó darabját a sikeres playoffszerepléshez.

Jun 8, 2015; Chicago, IL, USA; Chicago Blackhawks goalie Corey Crawford (50) and left wing Patrick Sharp (10) react after a goal by Tampa Bay Lightning center Cedric Paquette (not pictured) in the third period in game three of the 2015 Stanley Cup Final at United Center. Mandatory Credit: Bruce Bennett/Pool Photo via USA TODAY Sports  / ReutersPicture Supplied by Action Images (TAGS: Sport Ice Hockey NHL)

Corey Schneider, a Vancouver és a New Jersey korábbi kapusa a liga egyik legalulértékeltebbje, holott a statisztikái alapján az évtized egyik legjobbját tisztelhetjük benne. A 34 éves hálóőr hasonló vonulatot képvisel, mint Crawford. Roppant rutinos és végtelenül terhelhető, aki bármikor képes elcipelni egy csapatot a hátán. Ahogy chicagói kollégája, ő is 6 milliót kapott évente, de ennek a feléért valószínűleg elviheti egy komolyabb terveket szövögető csapat.

Cam Talbot kezdő kapusnak és backupnak is ideális választás lehet bárki számára. Meglepetés, hogy a 33 éves játékosra a Calgary azok után sem tartott igényt, hogy az alapszakaszban 91,9, a rájátszásban 92,4%-kal védett. A tavalyi szezonban kevesebb mint 3 milliót kereső kapus megszerzése igazi steal lehet.

Hávédek

Sami Vatanen egyediségét az adja, hogy jobbkezes létére a védelem mindkét oldalán bevethető. A tavalyi szezont a New Jerseyben kezdő, de a Carolinában befejező 29 éves hokis megszerzése azonban rizikós, mert az elmúlt három szezonban csak a mérkőzések kétharmadán lépett jégre sérülések miatt.

Eldőlt, hogy a Toronto nem tart igényt Cody Ceci szolgálataira. Az Ottawától megszerzett bekk a Leafsben messze elmaradt attól, amit elvártak tőle, így bizonyos szempontból érhető Kyle Dubas GM döntése. Ceci mellett szól, hogy még mindig csak 26 éves, és új helyen, új környezetben biztosan meg tudná ismételni azt a produkciót, amit még az Ottawában nyújtott. Azok a csapatok, amelyek a második párba keresnek embert, Ceciben megtalálhatják a megfelelő jelöltet.

Csatárok

Anthony Duclair nem kapott qualifying offert az Ottawától, így minden csapat számára elérhetővé vált. A fekete csatár bámulatosan kezdte a szezont: decemberben a góllövőlistát is vezette, a hónap közepén 21 találattal állt ? be is mutattuk a pályafutását ?, amikor hirtelen eltört valami nála. Az okokra nem derült fény, viszont a szezon márciusi lefújásáig ezután mindössze kétszer volt eredményes. Nyilván ez a formahanyatlás is közrejátszott abban, hogy a Sens egyelőre nem hosszabbított vele, ám ez nem zárja ki a lehetőséget, hogy visszatérjen a csapathoz. A Senatorsnak jelenleg hét szerződtetett támadója és közel 40 millió elkölthető dollárja van.

A tavalyi évadot a Detroitban kezdő, de az Edmontonban befejező Andreas Athanasiou sem kapott qo-t. A két évvel ezelőtt még 30 gólig jutó csatár az Oilersben nem tudott kiteljesedni McDavid és Draisaitl árnyékában, így nem véletlen a szakítás. Ken Holland GM elmondta, az első számú prioritás Ryan Nugent-Hopkins megtartása. A görög felmenőkkel rendelkező 26 éves játékos balkezes, és csak 3 milliót kapott tavaly, így várhatóan nem lesz hiány nála kérőkben.

Alexander Wennberget kivásárolta futó szerződésének utolsó három évéből a Columbus, hogy helyet tudjon csinálni a Montrealból megszerzett Max Dominak. A 26 éves, egykor az első körben kiválasztott svéd center az előkészítő szerepében érzi magát kiválóan. Máris hírbe hozták őt több csapattal, amelyek közül a legintenzívebb érdeklődő a New York Rangers.

wennberg

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum