A lengyelek keretet hirdettek a gdanski tornára

 

A november 8–10. közötti EIHC-rendezvényen a magyar és a lengyel mellett az olasz és a japán válogatott vesz még részt.

Közeleg a novemberi IIHF-szünetet, amikor Magyarország is elkezdi felkészülését a jövő évi divízió 1/A csoportos világbajnokságra. Hogy Jarmo Tolvanen gárdája milyen összetételben veszi fel a versenyt a fent említett ellenfelekkel, arról még nincs információnk,  Tomas Valtonen lengyel szövetségi kapitány viszont már kijelölte a maga keretét. 2 kapus, 7 hátvéd és 17 csatár kapott meghívót az edzőtáborba. A játékosok november 4-én találkoznak Katowicében, ahonnan rögtön Gdanskba, a torna helyszínére indulnak. Mivel a létszám a hátvédeknél igencsak szűkös, a Hokej.net értesülései szerint elképzelhető, hogy Marcin Kolusz is védőt fog játszani. A csatárt korábban a Podhale Nowy Targban már bevetették ezen a poszton.

A helyszín a gdanski Oliva csarnok lesz, ahol egy évvel ezelőtt is rendezők voltak a divízió 1/B csoportban ragadt hazaiak. Az a torna rossz csillagzat alatt született, a parádés mezőny – a vendégek az osztrák, a norvég és a dán válogatottak voltak – jégproblémák miatt az első napon egy meccset sem tudott befejezni.

A torna menetrendje:

november 8., péntek:
15:00 Magyarország–Olaszország
18:00 Lengyelország–Japán

november 9., szombat:
15:00 Lengyelország–Olaszország
18:00 Magyarország–Japán

november 10., vasárnap:
15:00 Lengyelország–Magyarország
18:00 Olaszország–Japán

A lengyel keret:

John Murray (GKS Tychy), Ondřej Raszka (JKH GKS Jastrzębie) kapusok; Mateusz Bryk (GKS Tychy), Bartosz Ciura (GKS Tychy), Bartłomiej Bychawski (Comarch Cracovia), Paweł Dronia (Ravensburg Towerstars, GER-2), Oskar Jaśkiewicz (GKS Katowice), Patryk Wajda (GKS Katowice), Jakub Michałowski (JKH GKS Jastrzębie) hátvédek; Sebastian Brynkus (Comarch Cracovia), Damian Kapica (Comarch Cracovia), Aron Chmielewski (HC Oceláři Trynec, CZE), Krystian Dziubiński (Podhale Nowy Targ), Bartłomiej Neupauer (Podhale Nowy Targ), Mateusz Gościński (GKS Tychy), Bartłomiej Jeziorski (GKS Tychy), Filip Komorski (GKS Tychy), Marcin Kolusz (GKS Katowice), Mateusz Michalski (GKS Katowice), Filip Starzyński (GKS Katowice), Szymon Marzec (Lotos PKH Gdańsk), Dominik Paś (JKH GKS Jastrzębie), Jan Sołtys (JKH GKS Jastrzębie), Maciej Urbanowicz (JKH GKS Jastrzębie), Martin Przygodzki (Re-Plast Unia Oświęcim), Paweł Zygmunt (HC Verva Litvinov) csatárok.

hunpol190412

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk