Látszott a különbség az elit és a divízió 1 között

   

Az A csoportos vb-re készülő magyar női válogatott egy hétig Finnországban edzőtáborozott. Dabasi Rékát, a csapat csatárát kértük értékelésre.

Vierumäkiban naponta két jeges edzéssel indított a tavaszi divízió 1/A csoportos világbajnokságot megnyerő nemzeti csapat. ?Viszonylag korán kezdtük a felkészülést az eddigiekhez képest. Ez jó volt, mert könnyebben bele tudtunk rázódni a játékba, és a saját klubedzőtáborok előtt színvonalas felkészülésen vettünk részt. Nyáron mindenki elvégezte a személyre szabott edzésprogramot. A jégen csak az első nap volt egy kis botladozás, de utána újra gyorsan hozzászoktunk az edzésekhez? ? mesélt az első napokról Dabasi Réka.

A válogatott két mérkőzést játszott. Előbb a finn U18-as csapat volt az ellenfél, amelyet hátrányból fordítva sikerült legyőzni 4-2-re, aztán a finn felnőttek következtek, és a legutóbbi elit-vb ezüstérmesei 11-1-re nyertek. ?A két meccs rendkívül hasznos volt. Az U18-as is jól korcsolyázó csapat, de taktikailag még nem volt annyira érett. Jó iramú meccsen vertük őket. A felnőttek ellen már látszott a különbség az elit és a divízió 1 között. Sebességben és taktikailag is előrébb járnak, bár ezeken a területeken nem volt olyan hatalmas az eltérés, mint amire számítottam. Viszont azonnal kihasználták az apró hibáinkat, és ez nagyon tanulságos volt. Néhány perces rövidzárlatok alatt kaptuk a gólokat. Arra kell összpontosítani, hogy 60 percig fókuszáljunk, nem szabad hibázni, nem szabad könnyű gólokat adni az ellenfélnek.?

A válogatott augusztus végén folytatja a felkészülést az A csoportos vb-re, akkor Érden a szintén az elithez tartozó német és a svájci csapat lesz az ellenfél. Előbbi együttessel a kanadai vb-n is egy csoportban szerepelnek a mieink. ?Így még jobban felmérhetjük, hogyan is állunk azokhoz képest, akikkel meg fogunk mérkőzni a világbajnokságon. Nem fordult még elő, hogy augusztusban ilyen erős csapatokkal találkoztunk volna. Jó erőfelmérő lesz. Hozzá kell szoknunk, hogy olyan ellenfelekkel játszunk, amelyek tényleg minden hibát kihasználnak? ? mondta a 22 éves csatár.

Pat Cortina szövetségi kapitány ezúttal nem tudott a csapattal tartani, így az edzéseket Mika Väärälä és a stábba visszakerült korábbi kapitány, Marton Tibor tartotta. ?Már mindenkivel dolgoztunk együtt ebből a stábból, így semmi sem volt más, mint korábban. Minden úgy történt, mintha Pat Cortina is ott lett volna velünk.?

A válogatott után a klubcsapatban folytatódik a munka. Az itthoni mezőnyben eddig egyeduralkodó KMH Budapest mellett a MAC-Marilyn is alaposan megerősödött, válogatott játékosok sorát igazolták. Dabasi Réka, a KMH csapatkapitánya szerint mindez jót fog tenni. ?A magyar bajnokságban eddig nem igazán voltak szoros mérkőzések, most pedig lesz két versenyképes csapat, amelyektől nemzetközi szinten is jó eredmény várható. Ez jót fog tenni az EWHL-nek és magyar hokinak is.? A csatár szerint a KMH idén is erős lesz. A címvédés a cél a hazai bajnokságban és az EWHL-ben, míg az EWHL Supercupban a tavalyinál jobb eredményt érnének el.

Suomen Jääkiekkoliitto

A női válogatott vierumäki mérkőzései:

2019. július 28., 16:00: Finnország U18?Magyarország 2-4
2019. július 29., 16:40: Finnország?Magyarország 11-1

A női válogatott kerete a vierumäki edzőtáborra:

Név Klub
Kapusok
Németh Anikó MAC Budapest
Tóth Zsófia KMH Budapest
Hátvédek
Grkovic Jelena KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska KMH Budapest
Kreisz Emma MAC Budapest
Németh Bernadett MAC Budapest
Szamosfalvi Petra KMH Budapest
Tóth Enikő MAC Budapest
Csatárok
Dabasi Réka KMH Budapest
Gasparics Fanni MAC Budapest
Horváth Imola MAC Budapest
Huszák Alexandra KMH Budapest
Jókai Szilágyi Kinga KMH Budapest
Kiss Andrea MAC Budapest
Pintér Hanna MAC Budapest
Pintér Lili SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra MAC Budapest
Seregély Mira MAC Budapest
Somogyi Vivien KMH Budapest
Szick Dorka KMH Budapest
Ungár Rebeka KMH Budapest
Váradi Orsolya KMH Budapest

A női válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Pat Cortina
Edzők: Mika Väärälä, Marton Tibor
Kapusedző: Budai Krisztián
Videoedző: Kis András
Erőnléti edző: dr. Benczenleitner Ottó
Rehabilitációs edző: Dénes Veronika
Felszerelésmenedzser: Szabó Dávid
Csapatvezető: Jasó Judit

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum