10 kiváló játékost már leszerződtetett a Slovan

 

Még mindig nem tudni, indulhat-e az Extraligában a pozsonyi kirakatcsapat, amely hétfőn ezzel együtt elkezdi a felkészülést.

A Slovan Bratislava vesszőfutásáról több alkalommal is beszámoltunk már, így olvasóink tudják: a történetnek még nincs vége. Jelen állás szerint a szlovák jégkorongszövetség, az SZLH augusztus 7-ei ülésén dőlhet el, hogy a KLH-ből száműzött klub megkapja-e a szükséges licencet. Miként megírtuk, a liga korábbi gazdája, a Richard Lintner-féle Pro-Hokej ? amely a szervezésben annak ellenére meghatározó szerepet játszik továbbra is, hogy a pontvadászat az SZLH égisze alatt folytatódik a következő idénytől ? nem támogatja a Slovan indulását. Ennek oka, hogy bár a klub törlesztette Pozsony városa felé a létesítményhasználat okán felgyülemlett adósságát, játékosainak eddig még nem fizetett. Márpedig nem kevesebb, mint hatvan (60!) jégkongozó vár jogos jussára. A Slovan aktuális javaslata szerint 30 százalékot törlesztenének most, míg a fennmaradó összeget egy naptári éven belül fizetnék ki.

A kérdés ezek után nyilván az, hogy az SZLH hajlandó-e kivételt tenni a kirakatcsapattal. Az elmúlt években nem feltétlenül voltak engedékenyek a szlovákok, 2016-ban például a Pöstyént, 2017-ben a Túrócszentmártont zárták ki, mindkettő a harmadvonalban kezdte újra. Az SHK Piestany egy szezon után beszüntette működését, a HK Martin viszont előbb feljutott a másodvonalba, majd az idén döntőzött a Dukla Michalovcéval, és nagy csatában alulmaradt. Egyes vélemények szerint könnyen lehet, hogy lentről kell ujraindítania önmagát a Slovannak is, mivel az őt működtető gazdasági társaság aligha kerülheti el a csődöt.

Ha netán ez következne be, akkor a pozsonyiaknak alighanem jó esélyeik lennének a gyors emelkedésre. Az eddig leigazolt 10 jégkorongozó kiléte legalábbis komoly játékerő lehetőségét hordozza magában. Ők ugyanis a következők: Michal Sersen (az előző évben is a Slovanban játszott, ő volt a csapatkapitány), Martin Stajnoch (Nürnberg), Eduard Sedivy (HC Kosice), Patrik Bacik (Slovan, majd Banska Bystrica), Roman Kukumberg (Hradec Kralove), Michael Vandas (HKM Zvolen), Jindrich Abdul (Poprad), Marek Sloboda (Slovan, majd Nové Zámky), Radovan Pulis (HC Detva) és a kapus Vladislav Habal (HC Kosice).

A szlovák sajtó rajtuk kívül a Slovanba várja a legutóbb a francia Rouenban játszó Michel Mikliket, a Zólyom gólvágóját, Milan Kytnárt és Sebők Balázs volt csapattársát, a hálóőr Denis Godlát, akit elküldött a finn KalPa, ám a hazai rendezésű világbajnokságon így is lehetőséget kapott két meccs erejéig.

A történet innen folytatódik, a kérdés már csak az, hogy milyen szinten. Legkésőbb két és fél hét múlva erre is választ kapunk.

sersen

fotó: sport.aktuality.sk

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum