A szlovák szövetség átveszi a Tipsport Ligát

 

Martin Kohut, az SZLH elnöke azt mondja, ez nem érinti a magyar csapatok részvételét a bajnokságban.

Bár néhány hete még ezzel ellentétes tartalmú hírt közölt a szlovák szövetség a honlapján, szombaton sajtótájékoztatón azt jelentette be Martin Kohut, a szlovák jégkorongszövetség (SZLH) elnöke, hogy átveszik a Prohokejtől az Extraliga működtetését. A Prohokej néhány feladatot megtarthat, ám a teljes irányítás a szövetség kezébe kerül – fogalmazott az elnök.

A megállapodás részleteit később hozzák nyilvánosságra, néhány változást azonban máris bejelentettek. Ezek szerint korlátozás lesz a külföldi játékosok számában, továbbá előírásokat vezetnek be a fiatal játékosok szerepeltetésének elősegítésére.

A pozsonyi Slovan hazatérése és részvétele az Extraligában egyelőre függőben van, nem lehet tudni, hogy a csapat maradhat-e a KHL-ben vagy sem. A KHL igazgatótanácsa a legfrisebb hírek szerint erről május 29-ei ülésén dönthet. Kohut azonban világossá tette, a Slovan nem kaphat türelmi időt a jelentkezésre. Amennyiben az Extraliga marad számukra, a pozsonyiak sem számíthatnak különleges elbánásra, ugyanúgy jelentkezniük kell, ahogy a többieknek és át kell esniük a licencadási eljáráson. Az Extraliga nevezési határideje egyébként május vége.

A magyarországi klubok is maradnak a ligában. mondta az elnök. Az indulók száma júniusban válhat véglegessé, miután minden érintett beadta a jelentkezését és eldől, kap-e licencet vagy sem. Ami biztos, az az, hogy 12 év után megszűnik a szlovák juniorválogatott központi összetartása, az Orange U20 nem indul a bajnokságban. Az U18-asoknál viszont folytatódik a program.

tipsport-trofej

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk