Az idén is magyar–amerikai meccsel indul a szezon

   

A magyar juniorválogatott augusztus 1-jén a Megyeri úton fogadja az Egyesült Államok U18-as csapatát.

Az erről szóló hír nemrégiben jelent meg a jégkorongszövetség honlapján. E szerint az USA ifjúsági válogatottja sorozatban negyedszer edzőtáborozik nyáron Budapesten, és ennek keretében szokás szerint mérkőzésre is sor kerül. Az első ilyen találkozót 2016-ban rendezték, akkor a magyar U20-asok 4-1-es vereséget szenvedtek a tengerentúli ifistáktól, akik soraiban egyébként ott volt az a Ryan Poehling, akit később 1/25-ésként draftolt a Monteal Canadiens, és aki a legutóbbi szezonban NHL-es bemutatkozásakor mesterhármast vágott a Torontónak. A következő év augusztusában ismét Magyarország U20–USA U18 meccset láthattak a nézők a Tüskecsarnokban, ekkor 4-2-es vendéggyőzelem született. Tavaly már azonos korosztályú gárdák küzdöttek egymással – mégpedig U17-esek –, ekkor az amerikaiak 8-1 arányban bizonyultak jobbnak.

Az idén ismét a juniorjaink méretnek meg a tengerentúli ifistákkal szemben, csapatunknak ez lesz az első felkészülési meccse a decemberben esedékes divízió 1/B csoportos világbajnokság előtt. Hogy az amerikaiak pontosan milyen kerettel érkeznek, még nem tudni, de nyilvánvaló, hogy nagyon erősek lesznek, hiszen – miként arra az MJSZ híre is felhívja a figyelmet – a legutóbbi 11 világbajnokságból 7-et ők nyertek meg.

A találkozót ezúttal nem a Tüskecsarnokban, hanem a Megyeri úton rendezik, augusztus első napján 18 órától. Az évről évre növekvő számú közönséget – tavaly már 1500-an voltak kíváncsiak a fiatalokra a hokiínséges nyár végéhez közeledve – remélhetőleg nem tántorítja el, hogy az összecsapás nem lesz ingyenes, 1000 forintba kerülnek majd a belépők. Ezzel kapcsolatban konkrétabb információk hamarosan várhatók.

hunusa4

fotó: TSH Photo

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk