Papp Kristóf marad a Madison Capitolsban

   

A szezon legjobb magyar ifjúsági korú hokisára ? aki 3 pontot jegyzett Jack Hughesék ellen ? komoly feladatok várnak következő USHL-es évében.

A Magyar Jégkorong Szövetség szezonzáró ünnepségén kiderült: a szakemberek döntése alapján Papp Kristóf érdemelte ki a Leveles Kupát. Ezen nem lehet csodálkozni, hiszen egyebek közt ő lett az idén minden idők legeredményesebb tengerentúli elit juniorligában játszó magyar hokisa. Nála több pontot sem az egyesült államokbeli USHL-ben, sem a kanadai OHL-ben, QMJHL-ben és WHL-ben nem szerzett még magyarországi születésű játékos. Papp Kristóf a Madison Capitols színeiben 58 mérkőzésen végül 38 egységig jutott ? 11 gól, 27 assziszt ?, noha csapata nem tartozott a liga erősebbjei közé, ráadásul a maga 17 évével nála zömmel idősebbek között állt helyt a magyar játékos.

Először a díjról kérdeztük a 2001-es születésű jégkorongozót. ?A Leveles Kupa nagyon sokat jelent nekem, ezúton is szeretném megköszönni. Az idei eredményeimet kemény munkával, kitartó edzéssel értem el, ezt ezután is folytatni fogom. Elégedett vagyok a szezonnal, hiszen ez volt az első évem a USHL-ben, és ehhez képest jól sikerült. Lassan indult számomra az év, hozzá kellett szoknom a bajnoksághoz, de a második felében sikerült belehúznom, és ez pontokban is megmutatkozott. Úgy érzem, ekkorra tudtam a sebességemet és az erőnlétemet  felfejleszteni a ligához megfelelő szintre. Nyáron szeretnék fizikálisan tovább erősödni. Mindig kérdezik tőlem, hogy összejön-e a történtek után az NHL-draft számomra. Úgy gondolom, ez megtörténhet, de az idén valószínűleg még nem.”

Habár az már tudható, hogy Papp Kristóf 2020-ban teljes ösztöndíjjal a Michigan State University-nél folytathatja a karrierjét, addig még van egy év, amelyet ? mint kérdésünkre kiderült ? eddigi csapatában fog eltölteni. ?A következő évben maradok a Madison Capitolsnál, ahol még több jégidőre, még több felelősségre és vezető pozícióra számíthatok a csapaton belül. A következő szezonban azzal lennék elégedett, ha bejutnánk a playoffba, és ha én is sokat tudnék ebben segíteni a csapatomnak.?

A 2018. decemberi U20-as divízió 1/B csoportos világbajnokságon fiatal kora ellenére kitűnő teljesítményt nyújtott a csatár: 5 meccsen 7 pontig, 6 gólig és egy 1 gólpasszig jutott, ezzel ő lett a torna gólkirálya. A fiatal játékos a következő vb-n is szeretne ott lenni. ?Természetesen mindent meg fogok tenni, hogy hazajöhessek a junior-világbajnokságra. Nagyon sokat jelent nekem a válogatottság, mindig büszke vagyok, amikor felvehetem a címeres mezt. Az is nagy megtiszteltetés lenne, ha játszhatnék a felnőtt válogatottban, akár már jövőre, de később is bármikor.”

Az idei A csoportos világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése a Papp Kristófnál mindössze négy hónappal idősebb Kaapo Kakko gólerős szereplése volt, aki a Szlovákiában szintén bevetett amerikai tinédzserrel, Jack Hugheszal van nagy versenyben az 1/1-es drafthelyért. ?Úgy gondolom, nem fogják megváltoztatni egy torna miatt a draftbeosztást, és Jack marad az 1/1-es, de igazán hihetetlenül nagyot nyomott Kakko a világbajnokságon. Az idei szezonban volt lehetőségem Jack Hughes ellen játszanom nekem is. A két meccsünk közül az egyiket elvesztettük, a másikat viszont megnyertük, ez utóbbin egy gólt és két asszisztot szereztem.?

papp01

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum