Manuel Ganahl visszatért a Klagenfurthoz

 

Előző cikkünkben bemutattuk a Fehérvár öt EBEL-ellenfelének játékos-átigazolásait, ezúttal a következő 5 csapat helyzetét tekintettük át.

Még nem áll fényesen a jövő évi keretével az EBEL-döntős Vienna Capitals. Egyelőre csak 6 csatáruk neve ismert, mindannyian meghosszabbították tavalyi szerződésüket. A hazai mag alapját a Rafael Rotter, Mario Fisher, Nick Hartl, Ali Wukovits kvartett képezi, míg a tavaly pont/meccset átlagoló Riley Holzapfel és az A csoportos vb-n két gólt szerző norvég Sondre Olden jelentik a légiósállományt. A szenzációs idényt futó Peter Schneider (54 alapszakaszmeccsen 35 gól) a svájci első osztályba szerződött, távozott a gólkirály Chris DeSousa, Mat Clark, Patrick Mullen és Kelsey Tessier is, míg Lamoureux kapus Salzburgba igazolt.

A címvédő Klagenfurt döntőbeli ellenféléhez hasonlóan lassan építgeti jövő évi együttesét. Nemrégiben meghosszabbították 5 játékosuk szerződését, így tehát marad Steven Strong, Clemens Unterweger, Johannes Bischofberger, Lars Haugen és Adam Comrie. További 8 játékosuk rendelkezik érvényes szerződéssel. Mitch Wahlt és Robin Gartnert nem marasztalták, az új érkezők sorában viszont az első név Manuel Ganahlé. A csatár, aki a világbajnokságon 1 gólig jutott, az előző szezont a finn Liigában töltötte ? a Pelicansban és a Lukkóban ?, de finoman szólva sem váltotta meg a világot, hiszen több mint 50 mérkőzésen egyszer sem talált be. Ganahl azelőtt 3 szezonon át a KAC-ban játszott, és közel járt a pont/meccses teljesítményhez.

Nem sietnek a szomszédos Villachban sem. A Wörthi-tó partján marad az 2019/20-as szezonra is Yann Sauvé, Bernd Wolf, Adis Alagic, Nico Brunner és Dan Bakala kapus. 6 játékosuknak van érvényes szerződése a tavalyi évről. Az érkezők között van a próbajátékos finn Miika Lahti, aki egy Kunlun Red Star-os idényt leszámítva csak hazája bajnokságában szerepelt, illetve a kanadai Chris Collins, aki az előző szezonban év újoncának választottak az ECHL-ben. A távozók egyelőre nem ismertek, csak a 35 éves Nikolas Petrik, aki 797 EBEL-mérkőzést követően szögre akasztotta a korcsolyáját. Szabad Kevinről sincs hír.

Sokkal jobban áll a Graz 99ers, amelynek kerete már majdnem teljes, hisz 19 nevet hoztak nyilvánosságra. Fontos játékosaik szerződősét egy évvel megtoldották, így jövőre is Doug Mason rendelkezésére áll Daniel Oberkofler, Oliver Setzinger, Karl Johansson, Ken Ograjensek, Dwight King, Matt Garbowsky, Dominik Grafenthin, Colton Yellow Horn és Travis Oleksuk. Érkezett a 23 éves Philipp Linder Innsbruckból, aki nem váltotta meg a világot Tirolban, továbbá két svéd légiós. Christopher Nihlstorp kapus korábban 6 meccs erejéig az NHL-ben is szóhoz jutott, ám az elmúlt 5 idényt az SHL-bn töltötte. Sebastian Collberget a 2012-es NHL-draft második körében választották ki, ám Észak-Amerikában csak az AHL-ig jutott, az előző szezonban pedig Galló Vilmos csapattársa volt a Timrában.

Továbbra is főleg cseh játékosokra épít a Znojmo. Az elmúlt szezonban a rájátszásba az utolsó helyen becsusszanó Orli meghosszabbította 10 hazai játékos szerződését. Marad még egy évet Jan Bulin, Vladimir Oscadal, Radim Matus, Petr Mrazek, Patrik Novak, David Bartos, Adam Jonas, Michal Kruckovyc, Adam Sedlák és Jakub Stehlik. Marasztaltak két külföldit is, a kanadai Anthony Luciani, valamint a finn Teemu Lassila kapott még egy szezont a bizonyításra. Az érkezők között is hazai játékosokat találunk, Antonin Boruta a Dornbirntól, Petr Beranek a szlovák Zsolnától, míg Dominik Groh és Ondrej Miklis a cseh másodosztályból igazolt az osztrák bázisú bajnokságba. A távozók listája tetemes: Jan Lattner Innsburckba, Tomas Halász a MAC-ba igazolt.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum