A Red Bull Salzburgnak már most 25 játékosa van

 

Pörög az átigazolási piac az EBEL-ben, első összefoglalónkban a Fehérvár AV19 öt ellenfelének keretében bekövetkezett változásokról írunk.

Az Innsbruck 4 játékosát engedte el, a korábbi válogatott kapus, René Swette az Alpesi Ligába, a fiatal Philipp Linder a Grazhoz, Andrew Yogan a Fehérvárhoz került, míg a kanadai Alex Lavoie Svédországba szerződött. 10 játékossal szerződést hosszabbítottak, marad Clemens Paulweber, Sacha Guimond, Fabian Nussbaumer, Lukas Bär, Florian Pedevilla, Michael Boivin, Ondrej Sedivy, Daniel Wachter, John Lammer és Tyler Spurgeon. Az érkezők oldalán van C. J. Motte kapus, aki sokat védett az AHL-ben, de még többet az ECHL-ben, valamint a 28 éves Jesper Thörnberg, aki az előző évadban 1,5 pont/meccs körül átlagolt a dán bajnokságban. Jan Lattner mindenki számára ismerős lehet, 8 évet húzott le a Znojmónál, a Béccsel korábban bajnokságot nyerő Tyler Cuma pedig egy év kihagyást követően húz ismét korcsolyát. Mint korábban megírtuk, az Olimpija Ljubjanánál remek idényt futó Miha Zajcot nem tudták megtartani a szlovénok, az Innsbruck lett a befutó. Két fiatalt hoztak még rajta kívül az Alpesi Ligából, Felix Brunner és René Huber személyében.

A Dornbirn szokásaihoz híven egy gála keretein belül jelenti be jövő évi keretét, így egyelőre csak a távozók neve ismert: Scott Timmins Fehérváron folytatja, a Haberl testvérek alacsonyabb szinten, az alpesi ligás Lustenaunál játszanak a továbbiakban.

A dél-tiroli Bolzano három játékosa szerződését hosszabbította meg: marad a tavaly 45 mérkőzésen védő Leland Irving, a válogatott Angelo Miceli, illetve Daniel Catenacci is. A távozók jobbára légiósok, Alex Petan, Brett Findlay és Mike Blunden a német élvonalba szerződött, míg Paul Geiger Finnországban, Riley Brace a svájci másodosztályban folytatja. Az olasz válogatottal a világbajnokságon küszködő játékosok közül ketten érkeznek: a tengerentúlon nevelkedett Anthony Bardaro az Asiagóból, Ivan Tauferer a Rittenből kerül Bolzanóba.

Nem tétlenkedik a Salzburg, amelynek kerete már most 25 főt számlál. Három távozóról tudni, a 40 éves Matthis Trattnig visszavonult, aki 2005 óta erősítette a Red Bullt, Alexander Cijan nem túl sikeres idényét követően Linzbe igazolt, míg a tavalyi első számú kapus, Steve Michalek máshol folytatja. Újabb egy évvel meghosszabbította szerződését John Hughes, aki zsinórban negyedik idényében szerzett legalább 60 pontot az alapszakaszban, valamint Brett Regner, aki védő létére tett 34 egységet a közösbe. Érkezik a müncheni testvércsapattól a kétszeres német bajnok Derek Joslin, valamint egy másik friss DEL-győztes is: Chad Kolarik idén nyert bajnokságot a Mannheimmel pont/meccset átlagolva. A harmadik ismert igazolás Jean-Philippe Lamoureux: a 34 éves amerikai hálóőr 2011 óta véd a ligában, a Ljubljana, a Villach és a Bécs után a Salzburg lesz a negyedik csapata.

Alapos nagytakarítást végzett a Linz, elküldte 9 légiósát is, Michael Ouzas Fehérvárra igazolt, Kevin Kapstad visszavonult. Hosszabbított Rick Schofield, Troy Rutkowski, Dan DaSilva, David Kickert, Moritz Matzka, Andreas Kristler és Gerd Kragl is. Érkezett az előbb említett Alexander Cijan az EBEL-döntős Salzburgtól, a volt amerikai utánpótlás-válogatott Justin Florek az Isterlohntól, hazatér a juniorkorú Julian Pusnik a svéd elsőosztályú Morától, valamint a kanadai Josh Roach a brit Belfasttól.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 12., kedd
EL 18:00 MACBRA 4-3VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 TITGYE 3-2 HVÉGE
január 13., szerda
EL 18:00 DABSCC 1-9VÉGE
január 14., csütörtök
EL 18:00 UTEGYE 4-1VÉGE
EL 18:40 VASBRA 2-5VÉGE
január 15., péntek
EL 14:30 MACSCC 4-5 HVÉGE
EXL 18:00 MISSBA 2-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSDEC 0-3VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 20:00 DEBTIT 1-3VÉGE
január 16., szombat
EL 14:10 MACSCC 2-5VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 18:00 FTCBRA 5-3ÉLŐ
január 17., vasárnap
EXL 17:00 BBYMIS 
ICEHL 17:30 AVSHCI 
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBGYE 
január 18., hétfő
EL 17:30 MACVAS 
EL 18:30 TITBRA 
január 19., kedd
EL 18:00 DABGYE 
EXL 18:00 MISZVO 
EL 18:30 FTCSCC 
EL 18:30 TITBRA 
január 20., szerda
EL 18:30 FTCVAS 
Partnerünk
Archívum