Tomas Halász lesz Bálizs kapuspárja a MAC-nál

 

Az újbudai Extraliga-klub több fotót kirakott közösségi oldalára, amelyeken a két hálóőr együtt gyakorol, majd be is jelentette Halász szerződtetését.

Tomas Halász 28 éves, szlovák állampolgár, az EBEL-es Orli Znojmótól érkezik. Pályafutása során több cseh és szlovák élvonalbeli és második ligás csapatban megfordult már, így a HC Kosicében, a Pardubicében, a Litvinovban és az Olomoucban is egyebek mellett. A Znojmóban két szezont töltött, ott nem első számú kapusként számítottak rá. Halász feladata nyilvánvalóan az lesz, hogy pótolja a DVTK Jegesmedvékhez távozott Rajna Miklóst.

“Két év Znojmo után változásra vágytam, szerettem volna kicsit közelebb játszani a szülővárosomhoz, Kassához – mondta a klub közösségi oldalán Tomas Halász. – A MAC érdeklődést mutatott irántam, örülök, hogy sikerült megállapodnunk. Remélem, sikerül megismételnie a csapatnak a tavalyi sikeres szezont, és esetleg még jobb helyezést elérnie a negyeddöntőkben. Személyes célkitűzéseim közé tartozik, hogy a lehető legtöbb meccsen segítsem a csapatot, és minél többet dolgozzak Jukka Kontsasszal, akit nagyszerű kapusedzőnek tartok. Mit is mondhatnék magamról? Egyszerű srác vagyok, a jégkorongozó bátyám miatt kezdtem el hokizni, mivel őt tartottam a példaképemnek. Bár mindent megértek, jelenleg nem beszélek túl jól magyarul. Remélem, néhány hét múlva már sokkal jobban fog ez is menni, hiszen a családtagjaim mind beszélik a magyar nyelvet, a dédszüleim Királyhelmecen éltek, amikor még az a rész Magyarországhoz tartozott.”

halasz

fotó: MAC

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk