Mind a három vb-n célkeresztben van a feljutás

 

Sajtótájékoztatót tartott az MJSZ a nő divízió 1/A, az U18-as divízió 1/B és a kazahsztáni divízió 1/A csoportos világbajnokságokról. Összefoglalónk.

A női divízió 1/A csoportos világbajnokságot április 7?13. között rendezik Budapesten, a Vasas Jégcentrumban. Az első két helyezett feljut az A csoportba, tavaly 3. volt a csapat. Bővül az olimpiai résztvevők száma, arra is van esély, hogy kijusson a csapat a 2022-es pekingi téli olimpiára. Vb-ellenfeleink: Szlovákia, Dánia, Norvégia, Ausztria, Olaszország. A belépés ingyenes, a helyszínen támogatói jegy vásárolható, a bevétel teljes egészében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szatmár utcai intézményéhez, a Családok Átmeneti Otthonához kerül. A vb jelmondata a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Először közvetít a tévé itthon női világbajnokságot, az M4 és az M4sport.hu adja az eseményt Helyszíni játék is lesz: aki kimegy és regisztrál, két főre jegyet nyerhet a kazahsztáni férfi világbajnokságra.

Pat Cortina, a női válogatott szövetségi kapitánya: “Az edzői munka szépsége, hogy minden feladat másfajta kihívásokkal jár. A női válogatott nagyon fiatal, ami más típusú megközelítést követel tőlem. Ahogy más világbajnokságok esetében is, a csapatnak meg kell küzdenie a nyomással, de mivel most hazai közönség előtt szerepelünk, ez még jelentősebb lesz. A felkészülésre és a saját játékunkra kell koncentrálnunk, nem annyira az eredményre. A csoport kiegyenlített, minden meccs óriási kihívást jelent. A legfontosabb ellenfelünk, mindig az, amelyik éppen következik, jelen esetben Norvégia, mivel velük kezdünk vasárnap. Ami a mi csapatunk fő erősségét illeti, az az, hogy a lányok magyarok, ezért szenvedéllyel és határtalan lelkesedéssel teszik a dolgukat.”

Huszák Alexandra, a női válogatott csatára: “Hatalmas megtiszteltetés együtt dolgozni Pat Cortinával, nagy pluszt és motivációt ad nekünk a felkészülés során. Nemcsak szakmailag, mentálisan is a segítségünkre van. Óriási lehetőség kapujában állunk, hiszen idén két csapat is feljut az elitbe. Reméljük, hogy hasonló csodákat tud majd átélni velünk a kapitány, mint annak idején Szapporóban a férfiakkal. A csapat jelentős részével már kiskorunk óta ismerjük egymást. Úgy tekintek rájuk, mint a második családomra, hiszen vannak időszakok év közben, amikor több hetet edzőtáborozunk és készülünk a válogatott eseményekre. Jó látni, hogy egy közös cél lebeg a szemünk előtt, miközben a hazai pálya és a közönség extra motivációt jelent. A hangulat hétről hétre javul, kiváló a csapategység. Még néhány nap van a világbajnokságig, és bizton állíthatom, hogy minden lány úgy fog kikorcsolyázni a jégre, hogy a maximumot nyújtsa.”

Az U18-as divízió 1/B csoportos világbajnokságot Székesfehérváron, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban rendezzük április 14?20. között. A belépés ide is ingyenes. Az ifjúsági válogatott az elmúlt években liftezett a divízió 1/A és 1/B között (2014-ben Szlkesfehérváron, majd 2016-ban is feljutottunk, tavaly nem sikerült). A szezon során kiváló eredményeket ért el a csapat, 2018 decemberben legyőzte Szlovákia korosztályos csapatát is Káposztásmegyeren Ellenfelek: Nagy-Britannia, Olaszország, Japán, Szlovénia, Ausztria

Svasznek Bence, az U18-as válogatott vezetőedzője: “Az elvárás mindenéppen a feljutás. Erős ellenfeleink lesznek, de a magyar válogatott is jó képességű jégkorongozókból áll. Olyan csapatot képzeltünk el, amely sokat korcsolyázik, agresszíven játszik, nyomást helyez az ellenfelére a jégen. Fontos, hogy a saját játékunkat tudjuk tartani. Nem vitás, hogy papíron Ausztria a legerősebb ellenfelünk, amellyel elsőként találkozunk, de nem szabad erre az összecsapásra kihegyezni a történetet. Bármi is lesz a nyitó meccsünkön, utána még négyszer játszunk, és azokon a találkozókon is a maximumot kell nyújtanunk.”

A kazahsztáni divízió 1/A csoportos vb-vel kapcsolatban sok újdonság nincs, a felkészülési meccsek sora pénteken kezdődik a Svédország elleni találkozóval. A Szlovénia elleni április 17-ei összecsapásra csütörtök este kezdik árulni a jegyeket az Eventim.hu-n. Érdemes sietni, a svédek ellen két nap alatt eléfogyott minden belépő.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: “Másfél héttel ezelőtt kezdtük a munkát, egyelőre több kérdésünk, mint a válaszunk. A feladatunk az, hogy a végére ez fordítva legyen. A világbajnok Svédország elleni mérkőzés pénteken jó teszt lesz, de az lesz a lengyelek elleni két összecsapás és az összes többi is. Elégedett vagyok a felkészülési programmal, három A csoportos ellenféllel is találkozunk. A világbajnoki célok meghatározásával még nem végeztünk, de tavaly is közel jártunk a feljutáshoz, és az idén is a győzelem esélyével vehetjük fel a harcot minden ellenfelünkkel szemben.”

Magosi Bálint, a magyar válogatott csatára: “Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, akár az is, hogy miként 2007-ben, most is leegyőzzük a svédeket. Ezzel együtt még nem az eredmény a fontos, hanem a stratégia kialakítása és a sorok összecsiszolása van a középpontban. Jó szezonom volt az idén, amihez kellettek a társak is. A válogatottban is így lesz ez, amilyen feladatot kapok, azt fogom elvégezni. Ha kell, támadok, de ha arra lesz szükség, blokkolni is fogok.”

staj

fotó: TSH Photo

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO ÉLŐ
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum