Sebők Balázs nem lehet ott az asztanai vb-n

   

A válogatott Finnországban légióskodó csatára újabb agyrázkódása miatt kényszerül hosszabb kihagyásra, ez a szezon véget ért számára.

A rossz hírről a jégkorongszövetség honlapját tájékoztatta Sebők Balázs. A játékost néhány héttel ezelőtt a KalPa HIFK elleni bajnokiján ütközték le, minek következtében fejjel a palánknak csapódott. Mivel öt hónapon belül ez már a harmadik hasonló sérülése volt, ezért radikális döntést kellett hoznia: sok hónapos kihagyásra szánta el magát. Elmondása szerint: „Ez a saját döntésem, de az orvosok is ezt javasolták. Minden vizsgálatot elvégeztek, nagy veszély nincs, de az első agyrázkódást nem pihentem ki rendesen, ezért a következő kettő már könnyebben jött. Nem tudni, mi a legjobb kezelés erre, de a pihenés, és az, hogy nem éri kontakt a fejemet, biztosan segít. Nem akarunk rizikót vállalni, hogy valami esetleg rosszabbá váljon. Most ez a legokosabb, leglogikusabb döntés. Egy hosszabb pihenő után az új szezont tiszta lappal tudom kezdeni, és a lehető legjobb állapotban szeretnék visszatérni.”

A történtek óta már jobban érzi magát a támadó, jégre még nem megy, de kerékpározik, illetve a nyaki izmait erősíti, abban a reményben, hogy ez is segíthet az ilyen típusú problémák megelőzésében. Tervezi emellett, hogy a szezon végén hazatér, és ott lesz a válogatott környékén is, amennyiben a szakvezetés hozzájárul ehhez. Az asztanai divízió 1/A csoportos világbajnokságon ugyanakkor egészen biztosan nem vehet részt, erről már tájékoztatta Jarmo Tolvanent, a válogatott szövetségi kapitányát is, aki megértéssel fogadta elhatározását.

„Az után a meccs után még nem voltam rosszul, de később az edzésen éreztem, hogy valami nincs rendben – idézte fel. – Akkor már gondoltam, hogy ez lesz a vége. Mondhattam volna, hogy egy hét után visszatérek, de nem érné meg hosszú távon. Nem éltem meg túl jól, hogy már nem játszhatok ebben az idényben, de van időm elfogadni a helyzetet. Ez a szezon összességében csalódás. Sajnos vannak ilyen évek, de szerencsére nincs komolyabb baj. Remélem, hogy jövőre a legjobb Sebők Balut kapják vissza minden téren.”

Sebők Balázs az aktuális finn Liiga-idényben 33 mérkőzésen lépett jégre, ezeken 2 gólt lőtt és 8 asszisztot adott. A következő szezonban is a KalPát erősíti majd, hiszen élő szerződése van csapatával. A 24 éves csatár volt a 2018. áprilisi budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokság legeredményesebb magyar játékosa, 5 mérkőzésen 3 gólt lőtt és 2 asszisztot jegyzett, ezzel az összesített kanadai táblázat 8. helyén zárt.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 18., kedd
FELK 18:00 NITMAC 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
Partnerünk
Archívum