A DEAC ellen folytatja a rohanást a Sportklub

   

A csíkiak célja nem lehet más, mint hogy a középszakaszban is tartsák a lépést az FTC-Telekommal.

Jól kezdte az Erste Liga középszakaszát a Csíkszereda. A Brassó elleni erdélyi derbin 3 lőtt és nulla kapott góllal sikerült túljutniuk. Tekintve, hogy ezzel kezdődött a szezon igazán érdemi része, mindez valószínűleg legalább részlegesen gyógyírt jelentett a Coronától elszenvedett korábbi vereségeket nehezen emésztő szurkolóknak. Nem mellékesen a győzelem eredményeként a Sportklub ledolgozta a Ferencváros előnyét, igaz, a zöldek még nem léptek pályára. Szombat este újabb rangadó vár Beczéékre a Vákárban, mégpedig a szezon egyik kellemes meglepetéseket okozó csapata, a Debrecen ellen. Sűrű napok végén van a Szereda, 16-án és 17-én a Galati ellen játszottak két szoros meccset, 18-án érkezett a Hokiklub, 20-án a Vienna-farm, 21-én Brassóba mentek, szerdán a Steauával játszottak. Bár nem mindegyik összecsapás volt ezek közül kemény, és a csapat is lazított kicsit például a Hokiklub és a Vienna ellen, de 10 nap alatt 7 mérkőzést játszani akkor sem egyszerű. Többek között ezért is van a Sportklubnak akkora játékoskerete, ami egyúttal rugalmasságot és biztonságot is ad a szakvezetőknek. Hacsak nincs valami óriási sérülés- vagy betegséghullám, mindig tudnak 6 légióst nevezni, és a hazai játékosok között is kevés van, akik pótlása nem könnyű. Ez a keret a maga mélységével a magyar bázisú nemzetközi bajnokság egyik esélyesévé teszi őket.

Az ellenfél DEAC jóval kevesebb játékossal gazdálkodik. A kapusposzton viszont náluk van a liga legjobbja: Hetényi Zoltán. A válogatott kerettag hálóőr Debrecenben szinte újjászületett, kimagasló terhelés mellett is biztos pontja csapatának. 36 mérkőzésen védett, 94,3%-os mutatót hozott össze. Oroszlánrésze van abban, hogy az ellenfeleknél gyakorta jóval kevesebbet próbálkozó DEAC mégis az élmezőnyben található. A sikeres szereplés további fő kovácsai a kanadai táblázat élén végzett Hugo Turcotte, az ugyancsak a szűk élmezőnyhöz tartozó Izacky, az újra kiváló Németh Attila és a legtöbb gólt-pontot szerzett védő, Kovács Bronson. Természetesen mindehhez kellett a Dunaújvárosban tavaly szezon közben felmentett, de Debrecenben a korábbi tapasztalokat jól hasznosító szakvezető, David Musial is. Nem is csoda, hogy jó előre hosszabbított vele és másodedzőjével, Kecskeméti Áronnal a klub. A DEAC-nak sokáig jó esélye volt az alapszakasz harmadik helyére is, de végül a január eleji hullámvölgy miatt bónuszpontok nélkül ugrik neki a középszakasznak. A Csíkszereda előnye ugyanakkor az induláskor mindössze 3 pont volt, amit 1 győzelemmel be lehet hozni. Ezért is fontos a péntek este mindkét csapat számára.

A két csapat eddigi mérkőzésein mindkét pályán egy-egy hazai és idegenbeli siker született. A DEAC kétszer is lenullázta a kék-fehéreket, egyszer Debrecenben 6-0-ra, egyszer a Vákárban 4-0-ra. A Szereda mindkétszer szoros győzelmeket aratott, otthon 4-3-ra, idegenben 3-2-re. A Debrecen nyerő szériában van a csíkiakkal szemben, a két szeredai győzelmet követte ugyanis az “egyetemisták” két shutoutos sikere. Szombat este tehát mindenképp megbillen ez az “egyensúly” valamelyikük javára.

SCC-DEB_20181027-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

SC Csíkszereda–DEAC 3-2

   

Fordulatos mérkőzést nyert meg a Sportklub a Vákár Lajos Műjégpályán, így őrzi első helyét az Erste Liga felsőházi tabelláján.

A mérkőzés első felében két debreceni kiállításon kívül – a másodikat palánkra lökésért fújták be, így plusz tíz perc is járt érte – nem került be a jegyzőkönyvbe semmi, csak a lövéseket kellett strigulázni, amelyekből persze akadt nem kevés. A hazaiak valamivel többet támadtak, de a vendégek sem mondtak le arról, hogy megszerezzék a vezetést. Ez mégis a Sportklubnak jött össze a 31. percben, a Becze, Valchar, Taratuhin támadótrió valamennyi tagja pontot jegyzett, a befejezést az orosz vállalta. A második harmad további részében két szeredai kiállítás volt még, ezeket kivédekezték a kékek. Az utolsó felvonás drámai fordulatokat és négyszer ennyi gólt hozott. Először is fordított a DEAC, Kulesov a 42., Novotny a 46. percben volt eredményes. Nem sokáig örülhettek azonban a Musial-tanítványok, minthogy a második középkezdést követően máris egalizált Panov, egy cseh ellenében ez volt a harmadik orosz találat a mérkőzésen, 2-2. A mindent eldöntő gólt újfent cseh jégkorongozó szerezte, méghozzá a hazaiak oszlopa, Radim Valchar, 3-2 az 54. percben. Erre már nem volt válaszuk a debrecenieknek, hiába próbáltak meg mindent és kértek időt is a legvégén. Az SC Csíkszereda második meccsét is hozta a középszakaszban, így vezeti a felsőházat.

DEB-SCC_20181019-5-900

Igazi playoffszagú meccset játszottunk

   

Mestermérleg a Sportklub–DEAC mérkőzés után.

Don MacAdam vezetőedző, SC Csíkszereda: Szórakoztató, izgalmas meccset játszottunk, igazi csapatmunkát végeztünk. A meccs lélektani pillanata a gyors egyenlítő gólunk volt. Karaktert mutatott a csapat a nehezebb pillanatokban is. Két kiváló kapus és remek támadószekciók összecsapásából kerültünk ki győztesen. Tetszett, amit a jégen láttam.”

Kecskeméti Áron másodedző, DEAC: “Nagyon jó, igazi playoffszagú meccset játszottunk. Összességében tetszett a játékunk, viszont a záró harmadban saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, mit jelent ezen a szinten, ha a hibázunk, akár a támadó-, akár a védekezőharmadban. Ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésén kell dolgoznunk a továbbiakban.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1700 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Fehér, Andre.
Lundström: 92,6% (Onodi)
K
Hetényi Z.: 92,3% (Gönczi)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
Salló A., Farkas, Fodor, Panov, Bíró
2
Hetényi P., Behal, Németh, Kulesov, Hári
Györfy, Gecse, Rokaly Sz., Casaneanu, Részegh T.
3
Antal A., Berta, Silló, Molnár, Salló B.
Bors, Flinta, Krasznoszlobodcev, Horváth, Rokaly N.
4
Kozma, Vincze, Márton
Hozó Levente
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 30:09 SCC Taratuhin Valchar Becze
1-1 41:06 DEB Kulesov Németh Behal
1-2 45:47 DEB Novotny Izacky Kovács
2-2 46:07 SCC Panov Belov Lundström
3-2 53:34 SCC Valchar Taratuhin Becze
39 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 14

Panov lekorcsolyázta a debreceni védelmet

 

Az SC Csíkszereda–DEAC mérkőzés góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum