A Vákárban vágna vissza a DEAC a Sportklubnak

   

A két csapat egy hete rangadózott Debrecenben, akkor egy árnyalattal a vendégek voltak jobbak.

Az egygólos vereség következményeként ugyanakkor a DEAC lemaradt az első két helyezettől, hiszen a Fradi később legyőzte a Csíkszeredát, amivel a második zöld-fehérek előnye 9 pont lett a harmadik debreceniekkel szemben, akik így közelebb állnak a középmezőny elejéhez, mint az előttük állókhoz. Ezen pénteken máris változtathatnak a Sportklub otthonában. Ahhoz a Szeredához látogatnak az egyetemiek, amely a szezon első harmadában elképesztő támadójátékáról vált híressé, ám a lendület legutóbbi magyarországi túrájokon mintha kissé megtört volna. Mármint önmagukhoz képest: elvégre Debrecenben és a Hokiklub Budapest otthonában is lőttek három gólt, miközben az FTC-Telekom otthonában nullára kaptak ki. Ez azt jelentette, hogy a korábban 5,5 gól feletti átlaguk öt alá esett.

A Sportklub ettől még 42 pontjával vezeti a tabellát, és a vesztett egységek tekintetében is csak a Fradi előzi hajszállal. Ehhez azért azt sem árt tudni, hogy a Csíkszeredának két hete csak komoly meccsei vannak. Az október közepi hétvégén az UTE-t és a DAB-ot fogadták, majd útra keltek, és előbb a DEAC, majd a Fradi otthonában léptek jégre, míg a kettő között az UTE-t is megizzasztó Hokiklub Budapest ellen sem pihenhettek. Túl sok idejük ilyesmire azóta sem volt, de a hazai pálya pótolhatja az energiákat, a válogatott szünetig pedig vagy otthon játszanak, vagy szomszédvárak ellen.

Az igazsághoz tartozik, hogy a DEAC már szerepelt a Vákár Lajos Műjégpályán, és nem tűnt túlságosan megilletődöttnek, vezetett 2-0-ra és 3-2-re is, a végén azonban pont nélkül távozott. A múlt heti debreceni meccsen is egyenlő volt az állás az 57. percig, a Sportklub ekkor vitte be a döntő találatot. Annak a meccsnek az volt az egyik érdekessége, hogy utána mindkét edző elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről. Minden bizonnyal a nézők sem unatkoztak, hiszen összesen 87 kaput eltaláló lövést rögzítettek a meccslapon, amiből a DEAC félszázat vállalt. Alighanem hasonló tűzijátékra számíthatunk pénteken is, de könnyen lehet, hogy fordított dominanciával.

deac

fotó: civishir.hu

SC Csíkszereda–DEAC 0-4

   

A ferencvárosiak után a debreceniek kapujába sem tudott betalálni a Sportklub, Németh Attiláék alaposan visszavágtak az egy héttel ezelőtti vereségért.

A mérkőzés első harmadában kiegyenlített küzdelem folyt, a hazaiak 13-szor, a vendégek 12-szer találták el az ellenfél kapuját. A próbálkozásokból 1 gól született: a 16. percben Hugo Turcotte találatával megszerezte a vezetést a DEAC. A nyitó játkérész végén Berta Ákos és Becze Tihamér egyaránt 2+2 perces büntetést kapott, ami a létszámot nem érintette. A debreceniek a második húsz perc elején Németh Attila révén növelték előnyüket, a harmad hátralévő részében pedig kibekkeltek két hátrányt. A záró játérkész közepén Flinta Botond szúrásért 5+végleges fegyelmit kapott, az ötperces előnyből Turcotte szabálytalansága miatt csak 3 lett nettóban, ám így is eredményes volt a DEAC, Németh meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját. Az 56. percben emberelőnybe került a Sportklub, Leo Gudas időt kért és lehozta a kapusát; hiába, Dominik Novotny egy üres kapus góllal beállította a 4-0-s végeredményt.

A Sportklub a hétfői, FTC elleni találkozója után pénteken is gólképtelen maradt, míg a DEAC visszavágott a hazai jégen elszenvedett múlt pénteki vereségért.

sccdeb

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Valami nagyon rossz történik velünk

   

Vezetőedzők a 0-4-es Sportklub–DEAC Erste Liga-rangadóról.

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: “Valami nagyon rossz történik velünk, hogy nem lövünk gólt vagy gólokat, és ha nem találunk be, nincs esélyünk a győzelemre. Az első harmad nem volt a legjobb, utána feljavultunk, míg a harmadikban futottunk az eredmény után, a szépítésért. Rengeteg jó képességű játékosunk van, de nem tudunk gólt lőni, ezen változtatni kell.”

David Musial, DEAC: “Fiatal csapatunk van, minden nap keményen dolgozunk. Ezen a meccsen pedig, úgy érzem, elég jól játszottunk. 4-0 a listavezető Csíkszereda ellen idegenben. Ehhez kellett a remek kapusteljesítmény is. De az egész csapat keményen dolgozott, nagyon örülünk a három pontnak. Szép munka volt tőlünk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Bandi.
Lakosil: 90,6% (Onodi)
K
Hetényi Z.: 100% (Nagy)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
1
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
Sulakov, Salló A., Fodor, Panov, Taratuhin
2
Antal A., Behal, Németh, Hári, Kafka
Farkas, Gecse, Rokaly Sz., Casaneanu, Rokaly N.
3
Hetényi P., Berta, Silló, Molnár, Márton
Györfy, Flinta, Egyed, Horváth, Bíró
4
Erdei, Vincze, Salló B., Szokolov
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:22 DEB Turcotte Kovács
0-2 22:33 DEB Németh
0-3 53:19 DEB PP Németh Kafka
0-4 55:39 DEB EN Novotny
42 Kapura lövések száma 33
31 Kiállításpercek 26

A Sportklub–DEAC góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum