Hatpontos erdélyi túrára hajt az éllovas DEAC

   

A listavezető debreceniek Brassó után a Sportklub otthonából hoznák el a pontokat.

Evés közben jön meg az étvágy. Előzetesen talán még a debreceniek sem tudták, hogy mire számíthatnak újkori történetük első erdélyi túráján. Aztán a jó erőkből álló Brassó otthonában 6-1-re nyertek, így érthető módon már Csíkszeredába is skalpért utaznak. Így vélekedett erről David Musial vezetőedző is, aki a találkozó előtt a csapat Facebook-oldalán a következőket mondta: „A Csíkszereda mostani játékát nézve jobb formában lévő és erősebb csapat, mint a Brassó, így biztos, hogy ismét kemény meccsnek nézünk elébe. Ha tartjuk a játékunkat, ha egyszerűen játsszuk azt, és csapatként dolgozunk együtt az egész mérkőzés alatt, akkor biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel térünk haza az első romániai túránkról.”

Ez nem lesz egyszerű, az újabb sikerhez a brassói produkciót kellene lemásolni, aminek legfontosabb eleme a jó kapusteljesítmény volt. Hetényi Zoltánra nem voltak felkészülve a Cenk alján, 35 lövésből 34 fogott, ami 97% feletti teljesítmény. A siker másik fontos összetevője a roppant ponterős támadóegység. Musial itt részben a debreceni, részben a dunaújvárosi hagyományokra építhet. A szakember, aki a tavalyi szezont Újvárosban kezdte, új állomáshelyére magával vitt egy sor tapasztalt csatárt: Jakub Izacky és Silló Arnold 6 pontnál járnak, Hugo Turcotte 5-nél. Németh Attila, aki egy év ferencvárosi kitérő után tért vissza Debrecenbe, szintén 5-nél, akárcsak a pályafutását újrakezdő Hetényi Péter, aki a csapat legponterősebb hátvédje, és ha így folytatja, akár karrierje legjobb szezonját is zárhatja azok után, hogy tavaly szezon közben abbahagyta a jégkorongot, és elhelyezkedett az építőiparban. A saját nevelésű, a MAC-ot megjárt Molnár Dávid még csak 20 éves, de 4 pontja már neki is van, ahogy a vele egyidős Vlagyiszlav Kulesovnak és a sok helyütt megfordult, de jelentős debreceni múlttal rendelkező Berta Ákosnak szintén. Mindent összevéve ütős csapat állt össze Debrecenben, amely kiválóan startolt, és még messzire juthat.

A Sportklub elleni idegenbeli mérkőzés éppen megfelelő erőfelmérő lesz. Már csak azért is, mert a Szereda három meccsen lőtt 17 gólt, vagyis eddig átlagosan hatszor vették be az ellenfél kapuját. Vasárnap pedig azt a Debrecent fogadják, amely a legkevesebb gólt kapta eddig: 5 meccsen csak 11-szer kapituláltak. Így már nem is olyan meglepő, hogy Leo Gudas vezetőedző a védekezésre helyezte a hangsúlyt a meccs előtt sajtónyilatkozatában: „Kulcsfontosságú kérdés a találkozó végkimenetelét illetően, hogy ki tudja jobban megszervezni a védekező játékát. Ezt kell minél jobban megoldanunk.” A Szereda két meccsel kevesebbet játszott, de 17 találata tiszteletet parancsoló: Becze Tihamér bejelentkezett a gólkirályi címre, három meccsen ötnél jár (gólpassza nincs), Andrej Taratuhin és Radim Valchar szintén ötpontos, Vitalij Sulakov közel van Hetényi Péterhez, négy pontja van, Részegh Tamásnak, Vjacseszlav Belovnak és Farkas Tamásnak 3-3.

Nem túlzás azt állítani, hogy az UTE és a Fradi derbije mellett a Sportklub és a DEAC találkozója a forduló rangadója. A papírforma hazai győzelmet ígér – azonban a Debrecen nagy lépést tehet előre, ha első erdélyi túráját hat (vagy akár öt) ponttal zárja.

deac

fotó: DEAC Jégkorong-facebook

SC Csíkszereda–DEAC 4-3

   

A debreceniek hiába vezettek többször is a Sportklub otthonában, pont nélkül távoztak a Vákár Lajos-műjégpályáról.

A találkozót kiválóan indította a DEAC: kevesebb mint másfél perccel a kezdés után Dominik Novotny góljával megszerezték a vezetést a vendégek. Az első harmadban három emberelőnyt is kihagytak a csíkszeredaiak, ez megbosszulta magát, az utolsó percben Novotny megint betalált Vlastimil Lakosilnak. A második játékrészt a Sportklub kezdte jól: a 25. másodpercben Radim Valchar, a 43.-ban Andrej Taratuhin lőtt Hetényi Zoltán kapujába. A két bekapott gól után David Musial időt kért. A debreceniek összekapták magukat, majd a 33. percben gólra váltották első emberelőnyüket, Kovács Bronson révén szerezték meg az előnyt. A folytatásban is záporoztak a büntetések, mégsem született találat speciális játékhelyzetből. A harmadik harmad 51. másodpercében Valchar egyenlített, majd úgy tűnt, hosszabbítás dönthet. Nem így lett, három és fél perccel a vége előtt Becze Tihamér belőtte a győztes gólt.

A Sportklub 4-3-ra győzött, így továbbra is veretlen, hétfőn a Brassóval vívnak rangadót a csíkiak, míg a DEAC pénteken az UTE-t fogadja.

Egy picit más csapat vagyunk, mint Csíkszereda

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a Sportklub–DEAC mérkőzés után.

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Három gólt kaptunk kipattanókból, nem figyeltünk kellőképpen ezekre a helyzetekre. Lőttünk viszont négy gólt, és ez volt ma a különbség a két csapat között. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, és végül kijöttek azok az apró lehetőségek, amelyek benne vannak a csapatban. Nincs sok időnk készülni a Brassó ellen, de nekik is meccsük volt a Vasassal. Amennyiben úgy játszunk, miként tettük ma, akkor úgy érzem, rendben leszünk, de tudjuk, hogy minden meccs más és más.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: “Az első harmadban szereztünk két szerencsés gólt, de összességében jól játszottunk. A második harmad első percét átaludtuk, könnyedén egyenlített a hazai csapat. Innen még sikerült felállni, de végül kikaptunk, ám úgy érzem, nagyon közel voltunk a sikerhez. Egy picit más csapat vagyunk, mint Csíkszereda. Sok a fiatal, tanulnunk kell még, a meccsen elkövetett hibákból például, és újra kell kezdeni mindent.”

Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Rédai.
Lakosil: 90,3% (Onodi)
K
Hetényi Z.: 90,9% (Nagy)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
1
Vuorijarvi, Kovács, Németh, Hári, Turcotte
Farkas, Sulakov, Taratuhin, Rokaly Sz., Panov
2
Antal A., Behal, Izacky, Salló B., Novotny
Flinta, Salló A., Fodor, Casaneanu, Bíró
3
Hetényi P., Berta, Silló, Molnár, Kulesov
Bors, Györfy, Sándor, Antal Zs., Rokaly N.
4
Erdei, Vincze, Márton, Szokolov
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Musial David
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:25 DEB Novotny Salló B.
0-2 19:19 DEB Novotny Berta
1-2 20:25 SCC Valchar Részegh T.
2-2 20:43 SCC Taratuhin Sulakov
2-3 32:56 DEB PP Kovács Hári Turcotte
3-3 40:51 SCC Valchar Becze Belov
4-3 56:31 SCC Becze Részegh T.
44 Kapura lövések száma 31
16 Kiállításpercek 22

A Sportklub–DEAC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum