Bármi megtörténhet az idén az Erste Ligában

 

A magyar bázisú nemzetközi bajnokság startja előtt minden csapatot megkérdeztünk várakozásaikról.

Három kérdést tettünk fel, mégpedig a következőket:

1. Milyen lesz az Erste Liga színvonala az ismert változások nyomán?
2. Hogyan sikerültek az igazolások, milyen volt a felkészülés, hova várja csapatát?
3. Ki nyeri meg a bajnokságot?

A válaszokat két részben közöljük, elsőként a Ferencváros, a Fehérvári Titánok, a Schiller-Vasas HC, a Debrecen, a Hokiklub Budapest és az SC Csíkszereda kerül sorra.

Fodor Szabolcs vezető, FTC-Telekom

1. Nagyon nehéz ezt megmondani. Ha lemegy az első bajnoki kör, akkor okosabbak leszünk. A többi kollégámmal együtt én is tartok attól, hogy a két topcsapat kiválása miatt kicsit gyengül a liga, némileg csökken a színvonal. A felkészülési időszakban kapott hírek alapján azonban úgy látom, hogy marad a ligában 5-6 erős csapat, akik nagy küzdelmet folytatnak a bajnoki címért. Egyelőre kiszámíthatatlannak tűnik az idei bajnokság, bármi megtörténhet.
2. A felkészülésünk a tervek szerint halad. Nagy munkába vágtuk a fejszénket, hiszen 16 új játékos érkezett a csapathoz, az ő beépítésük nem megy egyik napról a másikra. Apró lépésekkel haladunk, a rajtra egészen biztosan nem is végzünk mindennel, de a célunk az, hogy a rájátszás kezdetére kovácsoljuk össze rendesen a csapatot. Nem is szeretnék most jóslásokba bocsátkozni a helyezésünkkel kapcsolatban, hiszen a playoff mindig egészen más műfaj.
3. Egészen biztosan a legjobb csapat nyeri az idei Erste Ligát.

Kiss Dávid vezetőedző (Fehérvári Titánok)

1. Az előszezonban napvilágot látott információkból szinte lehetetlen pontosan megtippelni, ki hogyan fog szerepelni. Ennek az időszaknak pont az a funkciója, hogy mindenki próbálgatja a játékosait, igyekszik a legjobb összeállítást megtalálni. Annyit megkockáztatnék, hogy a mezőny talán nem szakad szét annyira, mint korábban, és a tabella tetején és alján is nagy csaták várhatók.
2. A felkészülés pontosan elég volt arra, hogy a játékosokat felmérjem, és tisztában legyek azzal, ki mire képes, ki melyik feladatot tudja a legjobban ellátni. Az edzőmérkőzéseken egyre jobb formát láttam a csapatnál, de a héten még van két meccsünk, ahol lehet csiszolni a részleteket. Úgy gondolom, légiósigazolásaink jól sikerültek, és bízom benne, hogy valóban húzóemberek lesznek. Reálisan a középmezőnyben van a helyünk, de biztosan nagyon keményen kell majd küzdenünk, hogy valóban oda is kerüljünk.
3. Nem mondanék csapatnevet, mi inkább magunkkal foglalkozunk. Menet közben úgyis kiderül, kinek lehet esélye a bajnoki címre.

Ladányi Balázs vezetőedző, Schiller-Vasas HC

1. Miután az előző évek bajnoki döntőit meghatározó két csapat elhagyta a ligát, jó pár csapat alaposan belehúzott az igazolásoknál, gondolom, most több esélyt látnak a bajnoki címre, mint eddig. Úgy tűnik, a határon túl egy-két csapatnál KHL-es múlt nélkül nem is jöhettek szóba légiósok, pont ezért az erőviszonyokat lehetetlen megjósolni. Ami viszont már most látszik, hogy a korábbinál jóval többen pályáznak a bajnoki címre, ami izgalmasabbá teheti a bajnokságot.
2. Mivel mi új szereplők vagyunk ebben a ligában, nekünk abszolút az alapoktól kell kezdenünk az építkezést, amiben leginkább a saját utánpótlásunkra és korábbi játékosainkra számítunk. Egyetlen légiósunk van, őt is a kapuba hoztuk. A célunk nem is lehet más, mint a fiatal játékosainknak megadni azt a fejlődési lehetőséget, amit az utánpótlás-bajnokságban értelemszerűen nem kaphattak meg. Rutint kell szerezniük, és reméljük, már rövid távon kijön belőlük az a karakter, amely meghatározó hokissá teheti őket a ligában. A felkészülés során nagyon sokat dolgoztak, de még rengeteg munka vár rájuk, ezért nem határoztunk meg célként elérendő helyezést sem.
3. Egy-két kör után könnyebb lesz ezt megmondani. Jósolni nem szeretnék.

David Musial vezetőedző, DEAC

1. A Magyar Jégkorong Szövetség meghozta a döntést, ám igazából még nem lehet megmondani, hogy ez mennyi pozitívummal vagy akár negatívummal jár. Ezt a jövő dönti el.
2. Nálunk mindenki új igazolás, de igen boldog vagyok, hiszen jó karaktereket, jó játékosokat sikerült a DEAC-ba hozni. A menedzsment remek munkát végzett nyáron, a körülményeink pedig kiválóak Debrecenben. Hogy hová várom a csapatot? Valahová az első és a tizenegyedik hely közé.
3. Az igazolások és az előszezon eredményei alapján négy csapat, a Fradi, az Újpest, a Csíkszereda és a Brassó is nagyon erősnek tűnik. Közülük a bajnoki címre talán a Ferencváros esélyes leginkább. Az ő klubjuk a legnagyobb, az ő keretük a legerősebb. Azt gondolom, talán nekik kellene odaérniük az első helyre.

Dusan Kapusta vezetőedző, Hokiklub Budapest

1. Más lesz ez a bajnokság, hiszen két topcsapat távozott, négy klub viszont csatlakozott, ami alapvetően írta át az erőviszonyokat. A magyar hokinak biztosan jót tesz hosszú távon, hogy sok fiatal küzdhet felnőttbajnokságban, ami egészen más szint.
2. Úgy gondolom, a felkészülésünk jól sikerült. Nagy létszámmal vágtunk neki a munkának, és végül kialakítottunk egy 3 kapusból és 5 sornyi mezőnyjátékosból álló keretet, amellyel szeretnénk megvívni a bajnokságot. A játék minden elemét átvettük, gyakoroltuk a jeges edzéseken, próbáltuk alkalmazni a felkészülési meccseken. Fiatal csapatunk lesz, de arra törekszünk, hogy 60 percen át küzdjünk. Azt még lehetetlen megmondani, hogy milyen eredményt érhetünk el, de szeretnénk a szezon során egyre jobb teljesítményt nyújtani.
3. Konkrét csapatot nem neveznék meg. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az eddigi információk alapján a legjobb négy közé a legnagyobb eséllyel a Fradi, az Újpest, a DAB, a Csíkszereda és a Brassó pályázik. Azt, hogy ez egyáltalán így lesz-e, illetve közülük melyik lesz a bajnok, az idő majd megmondja.

Leo Gudas vezetőedző, SC Csíkszereda

1. Nem nézem, hogy mely csapatok mentek el a ligából, vagy hogy kik érkeztek. Számomra a saját csapatom játéka a legfontosabb. A saját rendszerünket akarom továbbfejleszteni, a védekezésünket megerősíteni. Az a legfontosabb, hogy mi miként dolgozunk és miként fogunk játszani.

2. Volt néhány jó meccsünk a felkészülés időszakában, és olyanok is, amelyeken hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Volt, amikor jól, és volt, amikor rosszul játszottunk, ez érthető a felkészülés időszakában. Dolgozunk tovább, és majd a szezon megadja a választ arra, hogy miként sikerült felkészülnünk a bajnoki idényre. A keret nagy része egyben maradt, néhány játékos érkezett. Volt, akiket sikerült megismerni, és van olyan, aki még csak egy-két edzésen volt eddig. A célom az, hogy jó meccseket játsszunk az idény során, és megfelelően felkészüljünk a rájátszásra, amely a legfontosabb része az egész bajnokságnak.

3. Két romániai és két magyarországi csapat ellen volt alkalmunk játszani az előszezonban, amelyek közvetlen ellenfeleink. Egyelőre érdemben nem tudok válaszolni erre a kérdése. A jövő eldönti.

Fotó: Mudra László - MJSZ

fotó: Mudra László/MJSZ

A Ferencváros ellenfelei a 2018-as előszezonban:

augusztus 23., csütörtök: MHK Humenne (Pesterzsébet) 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
augusztus 24., péntek: MHK Humenne (Pesterzsébet, zárt kapuk mögött) 4-5 (1-1, 1-1, 2-3)
augusztus 28., kedd: HK Poprad (Visegrád Kupa, Pesterzsébet) 1-3 (0-2, 1-1, 0-0)
augusztus 31., péntek: HK Nitra (Visegrád Kupa, Nyitra) 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
szeptember 4., kedd: Érsekújvár (Visegrád Kupa, Érsekújvár) 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)

A Fehérvári Titánok ellenfelei a 2018-as előszezonban:

augusztus 11., szombat: Dunaújvárosi Acélbikák (Dunaújváros) 4-6 (1-1, 0-5, 3-0)
augusztus 17., péntek: HDD Jesenice (Jesenice) 4-6 (2-2, 2-3, 0-1)
augusztus 18., szombat: KAC II. (Klagenfurt) 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
augusztus 29., szerda: Vienna Capitals II. (Székesfehérvár, zárt kapuk mögött) 9-5 (2-2, 3-1, 4-2)
szeptember 5., szerda: HC Topolcany (Nagytapolcsány) 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)
szeptember 7., péntek: KAC II. (Székesfehérvár)

A Schiller-Vasas HC ellenfelei a 2018-as előszezonban:

augusztus 22., szerda: Dunajvárosi Acélbikák (Káposztásmegyer, zárt kapuk mögött) 1-7 (0-2, 0-3, 1-2)
augusztus 25., szombat: DEAC (Káposztásmegyer, zárt kapuk mögött) 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
augusztus 29., szerda: DEAC (Debrecen) 2-5 (0-4, 2-1, 0-0)
szeptember 5., szerda: HK Gladiators Trnava (Nagyszombat) 3-6 (3-1, 0-2, 0-3)

A DEAC ellenfelei a 2018-as előszezonban:

augusztus 16., csütörtök: HC Torax Poruba (Ostrava/Poruba) 2-5 (0-2, 1-3, 1-0)
augusztus 17., péntek: JKH GKS Jastrzębie (Ostrava/Poruba) 1-3
augusztus 18., szombat: HC Toruń/HC Frýdek-Místek/ Szlovákia U20 (Ostrava/Poruba) 1-4
augusztus 25., szombat: Vasas (Káposztásmegyer, zárt kapuk mögött) 4-2 (2-1, 0-1, 2-0)
augusztus 29., szerda: Vasas (Debrecen) 5-2 (4-0, 1-2, 0-0)
augusztus 31., péntek: Csíkszeredai Sportklub (Gyergyószentmiklós) 5-1 (1-0, 4-0, 0-1)
szeptember 1., szombat: Gyergyói HK (Gyergyószentmiklós) 3-2 hu. (0-0,1-1, 1-1, 1-0)
szeptember 2., vasárnap: Steaua (Gyergyószentmiklós) 8-1 (0-0, 4-0, 4-1)

A Hokiklub Budapest ellenfelei a 2018-as előszezonban:

augusztus 10., péntek: HC 07 Detva (Gyetva) 3-9
augusztus 11., szombat: HC Bratislava (Gyetva) 1-4 ( 1-1, 0-2, 0-1 )
augusztus 12., vasárnap: Csíkszeredai Sportklub (Gyetva) 0-6 (0-2, 0-3, 0-1)
augusztus 15., szerda: HK Levice (Tüskecsarnok) 5-3 (2-0, 1-3, 2-0)
augusztus 17., péntek: HK Spisská Nová Ves (Igló) 4-3 bü. (0-1, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0)
augusztus 23., csütörtök: HK Skalica (Szakolca) 0-9 (0-3, 0-4, 0-2)
augusztus 24., péntek: HC Bratislava (Tüskecsarnok) 1-6 (1-2, 0-1, 0-3)
augusztus 28., kedd: HC Topolcany (Nagytapolcsány)) 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
szeptember 4., kedd: HC Bratislava (Pozsony, Dzurilla Jégcsarnok) 1-6 (1-1, 0-3, 0-2)
szeptember 7., péntek: HK Levice (Léva)

A Csíkszereda ellenfelei a 2018-as előszezonban:

augusztus 10., péntek: HC Bratislava (Gyetva) 6-3 (1-2, 1-1, 4-0)
augusztus 11., szombat: HC 07 Detva (Gyetva) 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
augusztus 12., vasárnap: Hokiklub Budapest (Gyetva) 6-0 (2-0, 3-0, 1-0)
augusztus 21., kedd: Sapientia U23 (Karcfalva) 14-1 (5-0, 6-1, 3-0)
augusztus 31., péntek: DEAC (Gyergyószentmiklós) 1-5 (0-1, 0-4, 1-0)
szeptember 1., szombat: Steaua (Gyergyószentmiklós) 6-3  (1-1, 0-2, 5-0)
szeptember 2., vasárnap: Gyergyói HK (Gyergyószentmiklós) 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum