Újra bajnokságot akar nyerni a SZKA

   

Rajtol a 11. KHL-szezon, négyrészes előzetesünk utolsó felvonásában a Bobrov-divíziót elemezzük.

Pillanatokon belül útjára indul a KHL 2018/19-es idénye. Az elmúlt évhez képest két csapattal kisebb a mezőny, idén már nem láthatjuk a VHL-be visszasorolt Jugra Hanti-Manszijszkot és Lada Togliattit. A nyitómérkőzést szombaton 16 órától a Gagarin Kupa címvédője, az Ak Barsz játssza az alapszakaszgyőztes SZKA-val. A találkozót a Sport 2 élőben közvetíti.

Csernisov-, a Harlamov- és a Taraszov-divízióról már írtunk, zárásként a Bobrov következik.

Dinamo Moszkva (előző szezonbeli helyezés: 18.)

A kétszeres Gagarin Kupa-győztes fővárosiak a legutóbbi szezonban nem tudtak megbirkózni a tulajdonosváltás okozta nehézségekkel, nem jutottak be a rájátszásba. Légiósok terén erősítettek, megszerezték a Szibir legponterősebb játékosát, a svéd Patrik Zackrissont, a Dinamo Riga messze legjobbját, Miks Indrasist, valamint a finn bajnokság legtöbb gólpasszt és pontot gyűjtő hátvédjét, Miika Koivistót. Mellettük két nevesebb orosszal bővült a keret: Makszim Afinogenov visszatért nevelőegyesületéhez, míg Vagyim Sipacsov a SZKA-nál vált létszám felettivé. A vezetőedzői feladatokat továbbra is Vlagyimir Vorobjov látja el.

Dinamo Riga (26.)

A lettek a legutóbbi idényben a legrosszabb nyugati csapatként végeztek, 2014 óta nem jutottak el a playoffig. Légiósaik közül csak a litván hátvéd, Nerijus Alisauskas, valamint a második legponterősebb csatár, Brandon McMillan maradt. A csapat lett magját megpróbálták egyben tartani, de a Dinamo Moszkvához távozott Miks Indrasis komoly veszteség. Pótlására a Traktortól érkezett svéd Linus Videll, valamint az SHL-ből igazolt kanadai Kevin Clark lehet esélyes. Kapusposzton cseréltek, Mantas Armalis a Skellefteához ment, míg Janis Kalnins immár a Jokerité. Az AHL-ből hazatért Kristers Gudlevskis, mellé két fiatal oroszt, Tyimur Biljalovot és Makszim Tretyakot hozták. A klubvezetők bizalmát továbbra is Girts Ankipans élvezi.

Jokerit (5.)

Lauri Marjamäki ? aki immár nem a finn válogatott szövetségi kapitánya ? remek csapatot örökölt a nemzeti együttesnél a helyét átvevő Jukka Jalonentől. A klubot idén sem jellemezte jelentősebb mozgás. Az amerikai hátvéd, Matt Gilroy 4 év után távozott a KHL-ből, pótlását két korábbi Iowa Wild-bekk, a svéd Viktor Lööv és a kanadai Alex Grant oldhatja meg. A KHL legrutinosabb légiósa Helsinkiben kötött ki, a kanadai?fehérorosz Geoff Platt 11. idényét kezdi az orosz bázisú ligában. Kapusposzton egy csere történt: Karri Rämö az Avangard kapusa, a helyére a DAB és a Fehérvár korábbi hálóőre, Janis Kalnins érkezett.

Szeversztal (16.)

A Bobrov-divízióba átsorolt együttes négy sikertelen szezon után jutott el a rájátszásig. A csapat legjobbját, Dmitrij Kagarlickijt elvitte a Dinamo Moszkva, míg szlovák kapusuk, Július Hudácek a Szpartakba ment. Előbbi pótlására két kanadai érkezett: Zach Boychuk a Slovanból, Carter Ashton a Ladából. A kapuba cseh hálóőr jött, Dominik Furch három omszki év után hagyta el az Avangardot. Alekszandr Guljavcevben megbíznak a vezetők, sorozatban harmadik idényére készül a cserepoveciekkel.

SZKA (3.)

A legutóbbi szezon bronzérmese továbbra is a játékospiac egyik ura. Három hokisuk az NHL-be igazolt: a finn kapus, Mikko Koskinen, hátvéd Jegor Jakovlev, valamint rutinus csatáruk, Ilja Kovalcsuk. A pótlás nem volt nehéz. Leigazolták a Kunlun svéd válogatott kapusát, Magnus Hellberget, a védelembe egy Gagarin Kupa-győztes hátvédet hoztak Vaszilij Tokranov személyében, míg a csatárokhoz csatlakozott a tengerentúlról 8 év után hazatérő Nail Jakupov. A SZKA szabadon hagyott egy légióshelyet a szezon közbeni igazolás lehetőségét megtartva. A klub új edzői stábbal vág neki az új szezonnak: Ilja Vorobjov a Metallurggal nyert már Gagarin Kupát, Anvar Gatyijatulin a Traktort hagyta ott, míg Alekszej Kudasov legutóbb a Lokomotivnál dolgozott.

Szpartak (15.)

A legkisebb moszkvai csapat két szezonnal ezelőtt utolsó volt Nyugaton, míg legutóbb erőre kapott és bejutott a playoffba, Vagyim Jepancsincev folytathatja a munkát. A három legponterősebb játékosuk közül csak egyet, Alekszandr Hohlacsovot tudták megtartaniLukás Radil a tengerentúlon próbál betörni, Ryan Stoa pedig a Traktoré. Légiósaik közül csak Ben Maxwell maradt, mellé érkezett két lett, Kaspars Daugavins és Martins Karsums, előbbi a Torpedótól, utóbbi a Dinamo Moszkvától. Radil helyére egy másik cseh jött: Robin Hanzl legutóbb a Nyeftyehimikben játszott. A kapuban szlovák áll majd: Július Hudácek a Szeversztaltól jött.

koskinen-szka

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum