A CSZKA kimagaslik a Taraszov-divízióból

 

Szombaton rajtol a 11. KHL-szezon, négyrészes előzetesünk harmadik felvonásában a Taraszov-divíziót elemezzük.

Pillanatokon belül útjára indul a KHL 2018/19-es idénye. Az elmúlt évhez képest két csapattal kisebb a mezőny, idén már nem láthatjuk a VHL-be visszasorolt Jugra Hanti-Manszijszkot és a Lada Togliattit.

Csernisov- és a Harlamov-divízióíról már írtunk, most a Taraszov következik.

CSZKA (elmúlt szezonbeli helyezése: 2.)

A moszkvai vörös-kékeknek egy újabb sikertelen döntő után kell nekivágniuk a szezonnak. A vezetőedzői poszton továbbra is Igor Nyikityin élvezi a bizalmat, ellenben a keretet nem tudták együtt tartani. Valerij Nyicsuskin visszatért a Dallashoz, Kirill Petrov már az Avangard játékosa, Szergej Sumakov pedig a napokban bontott szerződést. A távozókat minőségi hokisokkal pótolták: a svéd Klas Dahlbeck és a dán Jannik Hansen egyaránt az NHL-ből igazolt a CSZKA-hoz, míg a Kanadával olimpiai bronzérmet szerző Linden Vey a legutóbbi szezonban 50 meccsen 52 pontot gyűjtött a Bariszban. Érkezett neves orosz is, Anton Szlepisev 3 év után tér vissza a KHL-be.

Dinamo Minszk (20.)

A fehéroroszok a Bobrov-divízióból átkerültek a másik nyugati csoportba. Gordie Dwyer csapata továbbra is a hazai játékosokra épít, a légiósok közül csak a svéd kapus, Jhonas Enroth, valamint a kanadai olimpikon csatár, Quinton Howden maradt. A két külföldi mellé három AHL-es érkezett: a kanadai Patrick Wiercioch a védelembe, míg Beau Bennett és a finn Teemu Pulkkinen a csatársorba érkezett. A Kosztyicin testvérek megint hazatértek, ellenben a honosított Charles Linglet Nagy-Britanniába igazolt.

Lokomotiv (6.)

A jaroszlavli klubot még mindig az állandóság jellemzi. Dmitrij Kvartalnov maradt a vezetőedző, egyetlen légiósuk távozott csak, a kanadai Maxime Talbot immár az Avangard csatára. A szabadon maradt légióshelyet cseh kapussal töltötték fel, a KHL-szinten rutinos Alexander Salák hatodik oroszországi idényére készülhet. A Ladától visszahívták saját nevelésű játékosukat, Kirill Kapusztyint, továbbá megszerezték a Szibir legponterősebb oroszát, egyben csapatkapitányát, Sztyepan Szannyikovot.

Slovan (24.)

A pozsonyiak a minszkiekhez hasonlóan a legnyugatibb csoportból kerültek át a Taraszov-divízióba. Vladimír Országh a legutóbbi két szezonban szlovák bajnoki címhez segítette a Besztercebányát, ősztől komolyabb kihívás vár rá hazája KHL-klubjának élén. Több mint egy tucat légiós hagyta el a pozsonyiakat, de csak 10 külföldit igazoltak, próbálták hazaiakkal megerősíteni a keretet. Legnevesebb szlovák igazolásuk a világbajnokságon berobbant kapus, Marek Ciliak, aki a bőséges KHL-tapasztalattal bíró cseh Jakub Stepánek váltótársa lesz.

Szocsi (14.)

A fekete-tengeri együttesnél Szergej Zubov maradt a vezetőedző. Három legponterősebb játékosukból kettő távozott: Casey Wellman Svájcba ment, míg Pavlo Padakinra lecsapott az Ak Barsz. Wellman mellett egy külföldi hátvéd, Adam Polásek is elhagyta a klubot, előbbi pótlására egy svéd csatár, Robert Rosén jött, míg a cseh bekket az Edmontontól megszerzett francia, Yohann Auvitu helyettesítheti. A Szocsi kapujában sorozatban negyedik éve a Konsztantyin BarulinDmitrij Sikin páros állhat.

Vityaz (21.)

A podolszki klub a 2017-es playoffszereplés után meggyengült, a távozott légiósokat nem tudták pótolni. A külföldi játékosok közül csak a cseh Vojtech Mozík és a horvát Borna Rendulic marad. A kapuban maradnak a finn vonalnál: Joni Ortio a legutóbbi két évben a svéd Skelleftea első számú hálóőre volt. A támadósorba visszatért a 2016/17-es szezon egyik hőse, Miro Aaltonen, aki csak az AHL-ig jutott a tengerentúlon. Az ötödik légiósuk KHL-újonc: a szlovák Marek Hrivík közel egy évtized után tér vissza Európába. Legrutinosabb játékosuk elhagyta a klubot, Makszim Afinogenov öt év után döntött a váltás mellett, ő nevelőegyesületét, a Dinamo Moszkvát választotta. Tapasztalt hokisokból így sem lesz hiány, ugyanis megegyeztek a korábbi NHL-sztárral, Alekszandr Szjominnal.

cszka2017

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 16., szombat
MK 14:00 WORZEM 7-1VÉGE
EL 14:15 TITETO 1-5VÉGE
    • M4 SPORT
MK 17:15 DABÚJA 8-2VÉGE
ICEHL 19:45 HCBAVS 4-3VÉGE
október 17., vasárnap
EL 16:30 BRAFTC 0-4VÉGE
EL 17:30 GYEMIS 2-1VÉGE
EL 17:30 SCCDEB 6-3VÉGE
EL 18:30 UTEMAC 2-1 HVÉGE
október 18., hétfő
KHL 18:30 CSZSZP 
    • SPORT 2
október 20., szerda
MK 18:40 TITMIK 9-0VÉGE
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 
EL 18:30 DEBTIT 
EL 19:00 ETOMIS 
ICEHL 19:15 AVSEHL 
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 
KK 19:30 OLRTAR 
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 
KK 15:00 OLRFTC 
EL 17:30 DABMAC 
ICEHL 17:30 AVSKAC 
EL 18:30 DEBETO 
KK 18:30 KIJTAR 
Partnerünk
Archívum