Magyarország?Egyesült Államok 1-8

   

U17-es válogatottunk ellenfele pontosan olyan keménynek bizonyult, amilyennek vártuk. Ez nagyon-nagyon komoly erőpróba volt.

Szép számú közönség várta a csapatokat, ahogy gyűltek a nézők, úgy kellett egymás után felszabadítani az újabb és újabb letakart szektorokat a Tüskecsarnokban, a kezdéskor közel jártunk a háromnegyed házhoz. Az amerikaiak nem indítottak erősen, de az első percektől uralták a meccset. Próbáltunk építkezni, ám ezt csak a semleges zónáig engedték a vendégek, a kapuig nem nagyon jutottunk el. A másik oldalon mi is szervezetten védekeztünk sokáig, Pesti József is kiválóan teljesített a kapuban. A 16. perc elején bekapott első gól után lendületesebbek lettünk, megszületett első kapura lövésünk, sőt rövid idő alatt három gólszerzési esélyünk is volt, Colin Purcell viszont jól fogott. Az ellenfél a játék gyorsításával reagált, elsősorban a passzok sebessége fokozódott, amit nem mindig tudtunk kontroll alatt tartani, aminek két újabb találat lett a következménye, az első szünetre reális különbség mellett mehettünk pihenni, 0-3.

A második harmadra olyan lett a hoki képe, amilyenre előzetesen számíthattunk. Kifejezett sebesség- és gondolkodásbeli fölény alakult ki az amerikaiak javára, amit az újabb három gól mellett a kapura lövési arány is tükrözött, 26:5 volt ez a mutató ebben a húsz percben. Erővel és kondival jól bírtuk, fizikai gondok nem voltak, de benyomtak bennünket a kapunk elé, az előrejátékra semmi lehetőségünk nem maradt. A felénél kapust cseréltünk, Monostori Tamás jött be.

Az utolsó felvonást 0-6-os állásnál várhatták a csapatok, az USA kissé visszavett, a tempót tartani tudtuk. Az a menet megint három találatot hozott, de végre másmilyen eloszlásban. A becsületgólunkat Schleckmann Márk ütötte az 58. perc elején, Keresztes Levente átadásából, gyönyörű kettő-egyes kontra volt, ezzel alakult ki az 1-8-as végeredmény. A lefújás után kijárt a vastaps mindkét csapatnak.

Összességében simán kikaptunk a világ egyik legjobb korosztályos válogatottjától, amely A csoportos ellenfeleit sem szokta kímélni, hiszen miként előzetesen megírtuk, a hagyományos augusztusi nemzetközi tornát ? amely ezúttal Pöstyénben lesz, erre készültek most nálunk ? is rendszeresen megnyeri. Az eredmény nem szégyen, az volt a fontos, hogy az áprilisi székesfehérvári divízió 1/B-s világbajnokságra történő felkészülés jegyében szerezzünk újabb tapasztalatokat. Bizonyára sokat tanultunk, és le is vonjuk a megfelelő következtetéseket. E tehetséges generációnk legjobbjai mindenesetre alaposan belekóstolhattak az igazi elit jégkorongba.

_TSH0957

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Magyarország U17-es válogatottjának kerete:

Név Klub
Kapusok
Monostori Tamás UTE
Pesti József Ifj. Ocskay Gábor JA
Hátvédek
Csollák Márkó MAC
Dobmayer Dominik Ifj. Ocskay Gábor JA
Fazekas Erik DVTK Jegesmedvék
Jakabfy Sámuel Borlange (SWE)
Kóger Balázs Ifj. Ocskay Gábor JA
Mayer Martin MAC
Ortenszky Tamás Biel (SUI)
Tornyai Mátyás MAC
Csatárok
Antal Norbert Bendegúz Pesterzsébet
Galajda Zsombor DVTK Jegesmedvék
Gál Zsombor Vasas
Horváth Pál Borlange (SWE)
Keresztes Levente MAC
Molnár Bálint MAC
Németh Alex Győr
Németh Kristóf Ifj. Ocskay Gábor JA
Schlekmann Márk MAC
Szalmás Bence MAC
Tamási László Viikingit (FIN)
Varga Balázs KooKoo (FIN)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum